ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Στην Ιρλανδία θα περάσετε μία από τις καλύτερες και πιο γεμάτες ολιγοήμερες -κατά προτίμηση- εξορμήσεις στο εξωτερικό, όπου θα νιώσετε φιλοξενούμενοι από έναν λαό πολύ συγγενικό στην κουλτούρα του προς τον δικό μας (με μόνη εξαίρεση την εκλεκτή ντόπια μπίρα και φυσικά το ουίσκι, στα οποία δεν συγκρίνονται!).

Η εξερεύνηση της Ιρλανδίας ξενικά συνήθως από την πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, μια πόλη που διαρρέεται από ποταμό, χαρακτηρίζεται από ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και έχει επιτύχει μια πολύ ιδιαίτερη συνύπαρξη του παλαιού με το νέο, του σύγχρονου με το κλασικό, του «αμαρτωλού» με το θρησκευτικό. Τουριστικό highlight είναι το Temple Bar και η γύρω περιοχή του, με πολλά μπαράκια και καφέ, αλλά και κάποιες από τις σπουδαιότερες εκκλησίες της πόλης, όπως ο Άγιος Πατρίκιος. Στην περιοχή Τρίνιτι θα δείτε το πανεπιστήμιο της πόλης και στον πεζόδρομο Grafton, κατ’ εξοχήν εμπορικό, θα κάνετε τα ψώνια σας. Πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο είναι και το σωφρονιστικό συγκρότημα Kilmainham Gaol, το οποίο σίγουρα θα σας θυμίσει σκηνές από πολλές ταινίες που έχετε δει.

Δεν θα παραλείψουμε να επισημάνουμε το ζυθοποιείο της περίφημης Guinness, που αξίζει να το δείτε, σε μικρή απόσταση από τις φυλακές.

Και φυσικά, Ιρλανδία δεν είναι μόνο το Δουβλίνο. Η χώρα βρίθει ιστορικών μνημείων, από την προϊστορική εποχή όπως το Brú na Bóinne έως αυτά που παραπέμπουν στο μοναστικό παρελθόν όπως τα Glendalough και Clonmacnoise. Υπάρχουν και ενθύμια της πιο πρόσφατης ιστορίας, όπως το μουσείο στο Cobh και οι διαδραστικές παραστάσεις του Vinegar Hill. Και πολλά πολλά ακόμα, που όμως μπορείτε να τα ανακαλύψετε με σύντομες και καθόλου χρονοβόρες διαδρομές εντός της χώρας, είτε εκμεταλλευόμενοι το σιδηροδρομικό δίκτυο που εξαπλώνεται γύρω από το Δουβλίνο.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την Ιρλανδία του καρτ ποστάλ: υπάρχουν λόφοι, λίμνες, υπέροχα cottages στα γραφικά χωριά, κελτικά μνημεία, κάστρα, και φυσικά απότομες χαράδρες όπου στη βάση τους σκάζουν τα απειλητικά κύματα του ωκεανού… Αξίζουν την επίσκεψή σας, που θα γίνει ακόμα πιο ξεκούραστη με τη σκέψη ότι μετά θα απολαύσετε τη μαύρη μπίρα σας ακριβώς στην πηγή της, σε κάποια από τις απίθανες ιρλανδικές pub!

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00