ΚΟΥΒΑ

Στην Κούβα θα φθάσετε και μόλις προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Αβάνας θα πρέπει να αφήσετε εκεί τις προκαταλήψεις σας, να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο σοκ, έκπληξη και διδακτικές εμπειρίες. Η Κούβα είναι ένας κλασικός προορισμός με πολλούς πιστούς φίλους που επιστρέφουν εκεί ξανά και ξανά. Λόγω όμως της ιδιαιτερότητάς της είναι «κατά συρροήν» παρεξηγημένη και απαιτεί σε βάθος γνωριμία για να την καταλάβει κανείς επαρκώς.

Αυτή η ιδιαιτερότητα είναι προϊόν του ταραγμένου παρελθόντος της, με διχασμό, έξωθεν παρεμβάσεις, εσωτερικές αναταραχές, εισβολές επί εισβολών, δουλεία, λαϊκή επανάσταση. Η επιβίωσή της και μάλιστα στη σημερινή κατάσταση είναι ένα θαύμα και η παραμονή της στην κορυφή των προτιμήσεων των διεθνών ταξιδιωτών είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Και τα εύσημα ανήκουν στους Κουβανούς, που είναι μορφωμένοι και αγωνιστές, δημιουργικοί και οραματιστές.

Η Κούβα κρύβει έναν διαφορετικό ρομαντισμό, που είναι κάπως πιο προσγειωμένος, λόγω της έλλειψης υπερβολής στην παροχή καταναλωτικών αγαθών. Οι μεγαλύτεροι θησαυροί της, εξάλλου, δεν αγοράζονται σε καμία τιμή: τα «καμάκια» που φλερτάρουν κατά μήκος της παραλιακής οδού στην Αβάνα, τα παλιά αυτοκίνητα… υβρίδια που έχουν κατασκευαστεί με μετατροπή από ανάμεικτα αμερικανικά και ρωσικά ανταλλακτικά και οι γιαγιάδες με τα ρόλεϊ που μαγειρεύουν αριστουργήματα.

Φοίνικες, φρούρια, εξωτικά χρώματα, άνθρωποι με σκαμμένα πρόσωπα από τον ανελέητο ήλιο στα καπνά, τοιχογραφίες με το πρόσωπο του Τσε Γκεβάρα, μουσική, καλοδιατηρημένα μνημεία, πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα πίσω απ’ τα εξωτικά δέντρα είναι λίγο πολύ τα στοιχεία που συνθέτουν τη γενική εικόνα στην Κούβα. Και φυσικά τα διάσημα (και πανάκριβα) πούρα.

Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό νησί της Καραϊβικής. Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα Αβάνα αποτελεί ένα «must», με έμφαση στο ιστορικό κομμάτι της πόλης αλλά και στις γειτονιές των απλών καθημερινών Κουβανών, όπου θα αναμειχθείτε με τα πλήθη και θα πάρετε μέρος στις συνήθειες και το ρυθμό τους. Και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, Σαντιάγο ντε Κούμπα, αξίζει οπωσδήποτε την επίσκεψή σας, με τα παστέλ χρωματιστά σπιτάκια και τις μεγάλες εκκλησίες, τα αγάλματα ηρώων της επανάστασης και τα παζάρια, τα εστιατόρια και τα κλαμπάκια που το βράδυ σφύζουν από ζωή και το ρούμι ρέει… άφθονο.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ
ΑΝΟΙΞΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΠΑΡΕΕΣ
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΝΔ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 39
15232
(ΙΣΟΓΕΙΟ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΦΟΙΒΗΣ 17
16674
(1ος ΟΡΟΦΟΣ)