ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Μαλαισία …ή αλλιώς δύο χώρες στην «τιμή» της μιας, με μόνο «σύνορο» τη Νότια Κινεζική Θάλασσα! Πρόκειται για το μοναδικό χαρακτηριστικό της Μαλαισίας, με μεγάλη αποικιακή ιστορία, να συνδυάζει αποτελεσματικά και με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο τις επιρροές από τους λαούς με τους οποίους γειτονεύει. Αφενός μεν με την Ταϊλάνδη, στη νότια άκρη της Μαλαισιανής χερσονήσου, αφετέρου με την Ινδονησία και το Μπρουνέι, στο βόρειο κομμάτι της νήσου Βόρνεο, δηλαδή την Ανατολική Μαλαισία.

Στη χερσόνησο αυτής της γνήσιας ασιατικής χώρας οι επισκέπτες αποζητούν τις πολύβουες πόλεις με τους πανύψηλους ουρανοξύστες και την κληρονομιά του αποικισμού, ενώ το Σαμπάχ και το Σαραβάκ του Βόρνεο αποτελούν την πύλη για την είσοδο σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, με κοραλλιογενείς νήσους και πυκνά τροπικά δάση, που κατοικούνται αποκλειστικά από φυλές ιθαγενών και ζώα της ζούγκλας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα σπήλαια Μπατού, λίγα μόλις χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, τους μουσουλμανικούς ναούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, το Κότα Μπαρού στα σύνορα με την Ταϊλάνδη για τα τοπικά φεστιβάλ και το φαγητό στη μεταμεσονύκτια αγορά του. Όσοι αγαπούν πραγματικά τη φύση θα εκτιμήσουν μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, μια περιπετειώδη ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Γκουνούγκ Μουλού, μια εξερεύνηση στη ζούγκλα Ταμάν Νεγκάρα ή μια σύντομη φιλοξενία στο Κέντρο Αποκατάστασης Ουραγκοτάγκων Σέπιλοκ, στο Σαντακάν.

Στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα εκτιμήσουν όσοι ένιωσαν ότι στερούνται τον «αέρα» της πόλης: οι περίφημοι δίδυμοι ουρανοξύστες Petronas, εμπορικά κέντρα από τη… διαστημική εποχή, έθνικ γειτονιές όπως η Μικρή Ινδία και η Τσάιναταουν. Για ένα ραντεβού με την ιστορία, απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλαιότερη πόλη, Μάλακκα.

Το νησί Πενάνγκ προσφέρει ζούγκλα στα ορεινά, απέραντες φυτείες, αμμουδερές παραλίες με φοινικιές, ψαροχώρια, υπαίθριες αγορές με φαγητό και ένα πολυπολιτισμικό αστικό κέντρο, την Τζορτζ Τάουν, που σας «διακτινίζει» σχεδόν στην ατμόσφαιρα της Κίνας την παλιά εποχή. Λίγο βορειότερα βρίσκεται το νησί Λανγκάουι, το «διαμάντι της Κεντά» ή «νησί του καφεκόκκινου αετού», όπως το αποκαλούν. Είναι το πλέον τουριστικό κομμάτι της Μαλαισίας, με υπέροχες λευκές παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους, φοίνικες και ατελείωτο shopping, σε ένα νησί που εκτός από ακατανίκητη φυσική ομορφιά, απολαμβάνει και απαλλαγή από δασμούς

Στη Μαλαισιανή πλευρά του Βόρνεο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, θα συναντήσετε τοπία σπάνιας ομορφιάς, ζούγκλες, οργιώδη βλάστηση και θα γνωρίσετε τις φυλές των ιθαγενών, ανακαλύπτοντας τον τρόπο ζωής τους. Το Εθνικό Πάρκο Κιναμπάλου (UNESCO), το Κέντρο Αποκατάστασης Ορφανών Ουρακοτάγκων στις παρυφές του Δάσους Καμπίλι Σεπιλόκ και ο ποταμός Κιναμπατανγκάν με τα μανγκρόβια δάση και τους βάλτους, αποτελούν μερικά από τα κρυμμένα μυστικά αυτού του επίγειου παραδείσου.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 8-12 ώρες (ανάλογα με τη διάρκεια αναμονής στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο)
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Σε μικρή απόσταση από τον Ισημερινό, ο καιρός στη Μαλαισία είναι ζεστός και υγρός ολόκληρο το χρόνο. Τα ανατολικά παράλια της ηπειρωτικής Μαλαισίας και τα νησιά δέχονται βροχές από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, ενώ η δυτική πλευρά δέχεται βροχές από Απρίλιο έως Οκτώβριο. Το Μαλαισιανό τμήμα του Βόρνεο δέχεται έντονες βροχές ολόκληρο το χρόνο (ακόμα εντονότερες από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο). Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε για στεγνό καιρό είναι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος στην ανατολική ακτή, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στη δυτική ακτή, ο Απρίλιος στο Σαμπάχ και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος στο Σαραβάκ.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)