ΜΑΛΤΑ

Μια μικροσκοπική νησιωτική χώρα έκτασης μόλις 316 τ.χλμ., με …απέραντη όμως γοητεία και αυθεντικό Μεσογειακό ταμπεραμέντο!

Το αρχιπέλαγος της Μάλτας (με άλλα δύο κατοικημένα νησιά εκτός του ομώνυμου, το Γκόζο και το Κομίνο) βρίσκεται νοτίως της Σικελίας και απέχει κάτι λιγότερο από 300 χλμ. από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Η θέση της Μάλτας στην «καρδιά» της Μεσογείου την καθιστούσε ανέκαθεν στρατηγικό κέντρο και επομένως της έχει χαρίσει αναρίθμητα μνημεία από το πέρασμα λαών και πολιτισμών, με πιο σημαντικούς τους Φοίνικες, Καρθαγένιους, Ρωμαίους και Χριστιανούς, Τούρκους, Άραβες και Βρετανούς. Εξαιρετικά σημαντική και εμφανής η παρουσία του τάγματος των Ναϊτών, με κυριότερο αξιοθέατο το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, που έδωσε στη Μάλτα την προσωνυμία «Νησί των Ιπποτών».

Στη Μάλτα αποκλείεται να βαρεθείτε. Λίγες χώρες στον κόσμο έχουν τόσο συμπυκνωμένα ενθύμια της ιστορίας, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και απίθανες παραλίες σε τόσο μικρή εδαφική επιφάνεια. Από τους προϊστορικούς ναούς, τα περιτοιχισμένα μεσαιωνικά φρούρια και την μπαρόκ αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας Βαλέτα, μέχρι τις μοναδικές αμμώδεις παραλίες με τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τα θορυβώδη μπαράκια και τα ρομαντικά ταβερνάκια με τα γευστικά θαλασσινά, είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει σε υπερδιέγερση!

Καθόλου τυχαία, εξάλλου, η Μάλτα συγκεντρώνει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο στα δημοφιλή της φεστιβάλ, που επιβεβαιώνουν τον νεανικό «παλμό» της…

 

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00