ΒΙΕΤΝΑΜ

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, το Βιετνάμ δημιουργήθηκε από τον έρωτα ενός θαλάσσιου δράκου και μίας πανέμορφης νεράιδας που ζούσε στο βουνό. Μαζί αποκτήσανε 100 γιούς, οι μισοί εκ των οποίων ακολούθησαν τον πατέρα τους στη θάλασσα ενώ οι άλλοι τη μητέρα τους στα βουνά. Αυτά τα μαγικά παιδιά θεωρούνται οι πρόγονοι των Βιετναμέζων. Αυτός ο μύθος αποκαλύπτει στοιχεία της ποικιλομορφίας που αφορά τόσο στην φυσική ομορφιά του Βιετνάμ, όσο και στην πολιτισμική του ταυτότητα… 

Πρόκειται για μια χώρα που, όταν τη ζεις, πραγματικά «επιτίθεται» στις αισθήσεις σου! Γρήγοροι ρυθμοί, υψηλές ταχύτητες, θόρυβοι, έντονες μυρωδιές… Πλανόδιοι έμποροι έξω από πολυκατοικίες και υπέροχους ναούς, πάνω στα πεζοδρόμια, να διαφημίζουν τις πραμάτειες τους και στους γύρω δρόμους να βουίζουν χιλιάδες μηχανάκια. Αποκλείεται αυτή η εικόνα να μη σας μετέφερε στο κλίμα του Βιετνάμ…

Το χιλιόχρονο Ανόι (Hanoi), η πρωτεύουσα, είναι το επίκεντρο των τεχνών, όπως ήταν πάντοτε απ’ όταν ιδρύθηκε το 1010, ενώ η Χο Τσι Μινχ (Ho chi Minh), πρώην Σαϊγκόν, είναι το επιχειρηματικό κέντρο της χώρας. Η Χούε (Hue), η παλιά πρώτευσα του βασιλείου Ντανγκ Τρονγκ (Dang Tring), βρίθει μνημείων της αυτοκρατορικής ιστορίας με παγόδες και βασιλικά μνήματα, ενώ η γειτονική της Χοϊάν (Hoi An), υπέροχη και ράθυμη απλωμένη στα κανάλια του Θου Μπον (Thu Bon), με το χαλαρό ρυθμό και τους δρόμους περιπάτου, είναι το ιδανικό σημείο για να ηρεμήσετε και να «απορροφήσετε» το τοπικό κλίμα (UNESCO).

Στον Βορρά θα αντικρίσετε εκπληκτικές εικόνες στον κόλπο του Χαλόνγκ (UNESCO). Στο Ninh Bình και το Ταμ Κοκ (Tam Coc) οι ορυζώνες κυκλώνονται από βραχώδης σχηματισμούς και δημιουργούν τοπία μοναδικής ομορφιάς. Πιο βόρεια, στη συγκλονιστική ορεινή επαρχία της Σάπα (Sa Pa), ζει η πλειονότητα των 54 διαφορετικών φυλών του Βιετνάμ. Άγρια, μαγική ομορφιά, που όταν την αντικρύσεις δεν θα την ξεχάσεις ποτέ.  

Στο κεντρικό Βιετνάμ είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Μι Σον (My Son) και λίγο νοτιότερα το Χανγκ Σον Ντουνγκ (Hang Son Doong), το μεγαλύτερο και ομορφότερο σύμπλεγμα σπηλαίων του πλανήτη. Τόσο μεγάλο που έχει δικό του κλίμα, ποταμό και ολόκληρη ζούγκλα.

Και φυσικά υπάρχει η ατελείωτη ακτογραμμή και η σαγηνευτική θάλασσα της Νότιας Κίνας. Μέρη όπως το πανέμορφο Μουι Νε (Mui Ne), όπου ένα μοναδικό κομμάτι ερήμου φτάνει μέχρι τα διάφανα νερά, το κοσμοπολίτικό Να Τρανγκ (Nha Trang) και Φαν Τιετ (Phan Thiet), τα μικρά νησάκια Κον Νταο (Con Dao), Φου Κουό (Phu Quoc), Κο Το (Co To),  Φου Κουί (Phu Quy), Λι Σον (Ly Son), Κου Λάο Τσεμ (Cu Lao Cham), νησιά Μπα Λούα (Ba Lua Islands). Φαντάζουν περίεργα; Είναι απρόσμενα όμορφα και εξωτικά.

Οι επιρροές που έχει δεχθεί η χώρα στην ιστορική της πορεία: Σαφής η Ινδική και Κινέζικη κουλτούρα στον Βορρά και στον Νότο της χώρας, μαζί με τις Γαλλικές επιρροές φυσικά αλλά και τα στίγματα που άφησαν οι Αµερικανοί. Πιο γνήσιο Βιετναμέζικο είναι το κεντρικό τμήμα και νοτιότερo τμήμα, κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύχρωμο πολιτισμικό και εθνολογικό μωσαϊκό, που δίνει στο Βιετνάμ τη μοναδική του ταυτότητα.

Είναι μια χώρα πανέμορφη, ένα πολύτιμό κόσμημα που αναδύθηκε ακόμα πιο θαυμάσιο μέσα από τις στάχτες ενός ολέθριου πολέμου.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 10-15 ώρες
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες και βίζα που θα προμηθευτείτε μέσω της εταιρείας μας
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας επηρεάζεται από νοτιοδυτικούς μουσώνες. Οι βροχές, που συνήθως ξεσπούν κατά το απόγευμα, μπορεί να επηρεάζουν εκδρομές σε πολύ απόμακρα μέρη, εν γένει δεν επηρεάζουν το ταξίδι σας. Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν την καλύτερη περίοδο για να επισκεφθεί κάποιος το Ha Long Bay, αφού το νερό είναι αρκετά ζεστό και για μπάνιο.
Η ιδανική περίοδος για το Βόρειο Βιετνάμ είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, όπου ο ουρανός είναι καθαρός και η υγρασία χαμηλή. Οι πιο ζεστοί μήνες στο Ho Chi Minh (Σαϊγκόν) είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο, παρόλο που υπάρχει πάντα ένα ευχάριστο αεράκι. Το κλίμα στην κεντρική πόλη Dalat είναι πάντα ήπιο, γι’ αυτόν το λόγο και την αποκαλούν «Η πόλη της αιώνιας Άνοιξης».

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00