ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ένα νησί που το σχήμα του θυμίζει δάκρυ, νότια της Ινδίας, η Κεϋλάνη όπως λεγόταν παλιά, ήταν από τους πλέον σημαντικούς εμπορικούς σταθμούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής, παίζοντας κρίσιμο ρόλο και στον Δρόμο του Μεταξιού. Ο Μάρκο Πόλο φέρεται να ανακήρυξε την Σρι Λάνκα ως ένα από τα καλύτερα νησιά στον κόσμο. Το επιβεβαίωσαν οι πολλοί κατακτητές που άφησαν τα ίχνη τους στον πολιτισμό και την ιστορία της νησιωτικής χώρας. Την αγαπάμε όχι μόνο για το διάσημο τσάι της...

Η Σρι Λάνκα είναι ιδιαίτερος ταξιδιωτικός προορισμός και ένας μαγευτικός τόπος που πρόσφατα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά. Μία φτωχή φαινομενικά χώρα, με άγρια και πλούσια όμως βλάστηση, φιλικότατους ανθρώπους και δεκάδες μέρη για να εξερευνήσετε. Ένα τροπικό τοπίο με 8 προστατευόμενους τόπους της UNESCO, 1330 χιλιόμετρα ακτογραμμής με πολλά υπέροχα σημεία, 15 εθνικά πάρκα με σπάνια ενδημική χλωρίδα και πανίδα, απέραντες φυτείες τσαγιού, βοτανικούς κήπους, λίμνες, ποταμούς με εντυπωσιακούς καταρράκτες, καταπράσινες κοιλάδες, παλιές πόλεις στη ζούγκλα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και έντονη νυχτερινή ζωή. Επιπλέον, η Σρι Λάνκα είναι μια χώρα όπου η πραγματική ψυχή του Βουδισμού εξακολουθεί να ζει και να ανθεί.

Θα ξεναγηθείτε στις δύο παλιές πρωτεύουσες της Σρι Λάνκα, Anuradhapura και Polonnaruwa, θα δείτε το θρησκευτικό κέντρο του Mihintale, θα απολαύσετε το βράχο της Sigiriya, τον υπόσκαφο ναό της Dambulla. Επίσης, τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια, το ιερό προσκύνημα του Βούδα στην Kandy, το ορφανοτροφείο ελεφάντων και πολλά άλλα.
Φεύγοντας από την Σρι Λάνκα, μην παραλείψετε να βάλετε στις αποσκευές σας παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 8-12 ώρες (ανάλογα με τη διάρκεια αναμονής στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο)
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης στη χώρα. Η βίζα εκδίδεται ηλεκτρονικά και από 31/7/19 είναι δωρεάν.
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Οι μουσώνες καθορίζουν το κλίμα της Σρι Λάνκα: Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο επικρατεί ο κύριος μουσώνας συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχές. Επηρεάζει το νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού.
Ο ανατολικός μουσώνας πνέει από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και επηρεάζει το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού με ήπιο τρόπο. Ο καιρός είναι άστατος κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα, ενώ το βορειοανατολικό τμήμα απολαμβάνει περισσότερες ηλιόλουστες μέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται όλο το χρόνο στους 27 βαθμούς και πέφτουν όσο ανεβαίνετε σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Η καλύτερη εποχή να επισκεφθεί κανείς τη χώρα είναι από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00