ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ένα νησί νότια της Ινδίας με σχήμα σαν ένα δάκρυ που κάποιος αρχαίος θεός άφησε να στάξει στον Ινδικό Ωκεανό... Ένα πραγματικά ευλογημένο κομμάτι γης, όπως μαρτυρά και το όνομά του στην τοπική γλώσσα, στολισμένο με φυσικούς αλλά και πολιτιστικούς θησαυρούς. Η Κεϋλάνη, όπως λεγόταν παλιά, ήταν από τους πλέον σημαντικούς εμπορικούς σταθμούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής, παίζοντας σημαντικό ρόλο και στον Δρόμο του Μεταξιού. Ο Μάρκο Πόλο φέρεται να ανακήρυξε την Σρι Λάνκα ως ένα από τα καλύτερα νησιά στον κόσμο, όπως μαρτυρά και το ιστορικό παρελθόν της: Ινδοί, Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Βρετανοί, έχουν όλοι αφήσει έντονα τα ίχνη των επιρροών τους, τόσο στα μνημεία, όσο και στην ατμόσφαιρα των πόλεων και στην αποικιακή αρχιτεκτονική.

Στην Σρι Λάνκα 6 αρχαίες πόλεις βρίσκονται στη λίστα των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η οποία συμπληρώνεται από 2 Μνημεία Φυσικής Κληρονομιάς: τα Central Highlands (Κεντρικά Υψίπεδα) και το inharaja Forest Reserve. Στα 1.330 χιλιόμετρα ακτογραμμής θα δείτε εξωτικές παραλίες, ενώ έχει 15 εθνικά πάρκα με σπάνια ενδημική χλωρίδα και πανίδα, απέραντες φυτείες τσαγιού, βοτανικούς κήπους, 350 καταρράκτες, λίμνες και ποταμούς. Επιπλέον, η Σρι Λάνκα είναι μια χώρα βαθιά θρησκευόμενη όπου η πραγματική ψυχή του Βουδισμού εξακολουθεί να ζει και να ανθεί. Γι' αυτο και ο λαός της είναι τόσο ιδιαίτερα φιλόξενος, ευγενής και καλός.

Παρότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές πολιτικών αναταραχών καθώς και την πρόσφατη μεγάλη φυσική καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι του 2004, η χώρα κατάφερε σταδιακά να ανακτήσει την ισορροπία της. Θα ξεναγηθείτε στις δύο παλιές πρωτεύουσες της Σρι Λάνκα, Ανουρανταπούρα (Anuradhapura) και Πολοναρούα (Polonnaruwa), θα δείτε το θρησκευτικό κέντρο του Μιχιντάλε (Mihintale), το αρχαίο κάστρο και παλάτι στον βράχο της Σιγκιρίγια (Sigiriya) και τον σκαλισμένο μέσα στον βράχο ναό της Νταμπούλα (Dambula), μνημείο της UNESCO. Επίσης, τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένιγια (Peradeniya), λίγο πιο έξω από την Κάντυ (Kandy) και την ίδια την Κάντυ, την υπέροχη, ειδυλλιακή πόλη της λίμνης όπου γιορτάζεται το ιερό προσκύνημα του Βούδα κάθε Αύγουστο με θεαματικό τρόπο. Και φυσικά πρέπει να μείνετε στην Νουβάρα Ελίγια (Nuwara Eliya), την «Μικρή Αγγλία» όπως αναφέρεται συχνά, με τα αποικιακά κτίσματα και τα ξενοδοχεία σε αρχιτεκτονική Tudor, με το εκπληκτικό κλίμα όλο τον χρόνο και τα τις φυτείες τσαγιού να απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΝΔ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 39
15232
(ΙΣΟΓΕΙΟ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΦΟΙΒΗΣ 17
16674
(1ος ΟΡΟΦΟΣ)