ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Τάνγκο, διάσημοι ποδοσφαιριστές, η άγρια και πρωτόγονη Παταγονία, η οροσειρά των Άνδεων. Ένα παζλ με πολλά χρωματιστά κομμάτια, που διαχρονικά προκαλεί το θαυμασμό στους υποψήφιους ταξιδιώτες.

Το Μπουένος Άιρες, η «Πόλη των Ανέμων», στους όχθες του ποταμού Ρίο Ντε Πλάτα, είναι η χαοτική και ταυτόχρονα εθιστική πρωτεύουσα, που σε καλωσορίζει με την πολύχρωμη και κάπως άναρχη δόμησή της και σε παρασέρνει στο ρυθμό της με τις μεταμεσονύκτιες φιέστες της, τα αχνιστά ψητά κρεατικά της και το κόκκινο κρασί της που ρέει αδιάκοπα... Υπάρχουν, βέβαια, και οι συνοικίες όπως η πολύχρωμη και γοητευτική Μπόκα, αλλά και οι πιο εκλεπτισμένες, όπως η Ρεκολέτα και το Παλέρμο, με πολυτελείς μπουτίκ και γραφικά ταβερνάκια, καθώς και το Σαν Τέλμο, η συνοικία του Τανγκό, με τα ιστορικά καφενεία και τη ζωντανή μουσική να ξεχειλίζει από παντού.

Άλλες πόλεις που αξίζουν την επίσκεψή σας, για να γνωρίσετε από κοντά τα αξιοθέατα και την ιδιαίτερη ομορφιά τους, είναι η Κόρντομπα, η Μεντόζα και η Μπαριλός.

Στην Αργεντινή, εξάλλου, παρότι έχει περάσει δύσκολα λόγω δικτατορίας και βαθιάς οικονομικής κρίσης, θα διδαχθείτε τι θα πει πάθος για τρία πράγματα: ποδόσφαιρο, φαγητό και διασκέδαση. Αν μη τι άλλο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τελειοποιήσετε το τάνγκο σας, σε κάποια από τις αίθουσες χορού ή τις χορευτικές εκδηλώσεις που θα βρείτε παντού.

Το πάθος της, βέβαια, έδειξε και η μητέρα φύση όταν έφτιαχνε την Αργεντινή: από τη μια στον υποτροπικό Βορρά δημιούργησε τους καταρράκτες του Ιγκουασού, που δεν πρέπει να χάσετε. Από τον άλλη, στον Νότο κατασκεύασε τον παγετώνα Περίτο Μορένο, που προσφέρει θέαμα απόκοσμο και προκαλεί δέος. Οι Άνδεις διαθέτουν στην Αργεντινή κάποιες κορυφές που ξεπερνούν τα 6 χλμ. υψόμετρο, υπάρχουν θαυμά- σιες λίμνες, έρημοι με κάκτους και μια εξαιρετική ποικιλία στην πανίδα, που περιλαμβάνει πιγκουίνους, φλαμίνγκο και καϊμάν.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης: Η μέση διάρκεια της πτήσεις είναι περίπου 18 ώρες, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την ανταπόκριση πτήσης μέσω του ενδιάμεσου σταθμού.
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης στη χώρα. Για τα Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται βίζα.
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Η άνοιξη της Αργεντινής (Σεπτέμβριο - Νοέμβριο), είναι μία από τις καλύτερες εποχές για να εξερευνήσετε τη χώρα, με εξαίρεση ίσως το νοτιότερο τμήμα των παγετώνων.
Το καλοκαίρι (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος) είναι η μοναδική εποχή του χρόνου που μπορείτε να εξερευνήσετε τις κορυφές των Άνδεων, όπως το Aconcagua, αλλά και η καλύτερη εποχή του χρόνου για τη Γη του Πυρός (Tierra del Fuego). Το Μπουένος Άιρες ενδέχεται να είναι πολύ ζεστό και υγρό, με συχνές και έντονες καταιγίδες.
Το φθινόπωρο (Μάρτιος - Απρίλιος), όπως και η άνοιξη, προσφέρουν ωραίες συνθήκες και ευχάριστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι χειμερινοί μήνες (Ιουνίος - Αύγουστος) είναι ιδανική περίοδος για να εξερευνήσετε τις βορειότερες περιοχές της χώρας, καθώς το κλίμα εκεί είναι πιο ήπιο.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00