ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Στην ταξιδιωτική γλώσσα, όταν λέμε Καραϊβική εννοούμε αυτό το «τόξο» από 7.000 νησιά διάσπαρτα σε μια θαλάσσια έκταση μήκους 2.000χλμ., που ξεκινάει κάτω από την Φλόριντα και καταλήγει στα βόρεια της Βενεζουέλας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνουμε και τις Μπαχάμες, καθώς και τα Turks & Caicos, τα οποία τυπικά βρίσκονται στον Ατλαντικό. Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί, η «βασίλισσα» της Καραϊβικής, είναι η Κούβα. Η κλασική καρτ ποστάλ αντίληψη για την Καραϊβική είναι «παραλίες με λευκή άμμο-πούδρα, τιρκουάζ νερά, κοκοφοίνικες και μια αιώρα». Το κλισέ ισχύει, αλλά η Καραϊβική είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Καθένα από τα νησιά, τα μεγαλύτερα εκ των οποίων είναι αυτόνομα κράτη, έχει τελείως ξεχωριστή προσωπικότητα και κουλτούρα. Ορισμένα από αυτά έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίας στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η προσοχή των ταξιδιωτών στρέφεται περισσότερο προς τους ανεξερεύνητους παραδείσους της περιοχής.

Για το δικό σας ταξίδι μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένα σε ένα νησί ή σε κάποιο σύμπλεγμα, όπου θα φτάσετε αεροπορικώς, ή να επιλέξετε να πάρετε μια γενικότερη γεύση κάνοντας κρουαζιέρα.

Η Καραϊβική είναι, άλλωστε, ο No 1 προορισμός για κρουαζιερόπλοια. Δώστε προσοχή στο δρομολόγιο της κρουαζιέρας, καθώς κάθε εταιρεία προτείνει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, στο μέγεθος του πλοίου, στον ελεύθερο χρόνο που προσφέρεται στα λιμάνια, τις ημέρες εν πλω, στις διαθέσιμες εκδρομές και ξεναγήσεις, την πολιτική ακυρώσεων κ.λπ.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης: Οι πτήσεις προς τις χώρες της Καραϊνικής πραγματοποιουνται μέσω ενδιάμεσου Ευρωπαϊκού
σταθμού (όπως Μαδρίτη, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Φρανκφούρτη). Το ταξίδι συνήθως διαρκεί από 12 έως 22 ώρες, ανάλογα με τον προορισμό, την αεροπορική εταιρεία και την ανταπόκριση της πτήσης.
Ταξιδιωτικά έγγραφα*: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης στη χώρα, σε όλους τους προορισμούς μας στην Καραϊβική. Για την Κούβα απαιτείται έκδοση τουριστικής βίζας, τη διαδικασία της οποίας μπορούν να αναλάβουν τα γραφεία μας. Στους υπόλοιπους προορισμούς* της Καραϊβικής που θα βρείτε στον κατάλογό μας δεν απαιτείται βίζα.
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται
*Αφορά μόνο τα Ελληνικά διαβατήρια


ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ο καιρός στην Καραϊβική είναι γενικά ιδανικός, με χαμηλή υγρασία και ευχάριστα δροσερές νύχτες, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο το κλίμα είναι αρκετά ζεστό και υγρό και με τις συνηθισμένες τροπικές βροχές. Η περίοδος αυτή αποτελεί και την περίοδο των τυφώνων, οι οποίοι δημιουργούνται στον Ατλαντικό και ενδέχεται να επηρεάσουν την περιοχή της Καραϊβικής. Στατιστικά, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι μήνες που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε μια μεγάλη καταιγίδα ή τυφώνα.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00