ΠΕΡΟΥ

Το Περού προσφέρει ένα συνδυασμό αρχαίων πολιτισμών, μύθων και μυστηριακών μνημείων, που βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά φυσικά τοπία του πλανήτη. Σίγουρα, δεν υπάρχει κανείς που να έμεινε ασυγκίνητος στη θέα του μεγαλοπρεπούς Μάτσου Πίτσου. Αλλά το Περού, από τις άγριες και δύσβατες οροσειρές των Άνδεων, τις αφιλόξενες ερήμους έως και τις τρο- πικές ζούγκλες του Αμαζονίου, διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που το κάνει τόσο ξεχωριστό και που πρέπει οπωσδήποτε να πρωταγωνιστεί στην ταξιδιωτική σας λίστα, όταν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε.

Η πρώτη στάση του ταξιδιού σας θα γίνει στην παραθαλάσσια πρωτεύουσα, την Λίμα. Μπορεί να φαντάζει χαοτική κατά περιόδους, αλλά κρύβει μια ιδιαίτερη γοητεία και πολλά αξιοθέατα για να ανακα- λύψετε. Η πραγματική όμως ομορφιά της χώρας βρίσκεται έξω από την Λίμα, στην αρχαία πρωτεύουσα Κούσκο, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Αυτή είναι και η «πύλη» σας για να εξερευνήσετε την Ιερή Κοιλάδα και τα αρχαία μονοπάτια των Ίνκας, ενός πολιτισμού άρρηκτα συνδεδεμένου με το σύγχρονο Περού, που ωστόσο κρατά ακόμα καλά κρυμμένα μυστικά.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, οι αινιγματικές γραμμές της Νάσκα, ο συναρπαστικός αρχαιολογικός χώρος του Τσαν Τσαν και το φρούριο των Τσαναπόγια στο Κούελαπ, όλα σε απόκοσμες και ονειρικές τοποθεσίες, προκαλούν θαυμασμό και δέος. Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν προσφέρεται μόνο στη θρυλική οροσειρά των Άνδεων. Ένα μεγάλο τμήμα του Περού «βυθίζεται» μέσα στην αχανή ζούγκλα του Αμαζονίου, εκεί όπου σας περιμένει μία ακόμα μεγάλη και αυθεντική εξερεύνηση...

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης: Η διάρκεια της πτήσεις είναι περίπου 18 ώρες μέσω ενδιάμεσου σταθμού σταθμού.
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης στη χώρα. Δεν απαιτείται βίζα για διαμονή έως και 90 μέρες.
Υγειονομικές προφυλάξεις: Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την περιοχή του Αμαζονίου συνιστάται εμβόλιο κίτρινου πυρετού, καθώς και χάπια ελονοσίας, ντύσιμο με ελαφρά ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα και φυσικά η χρήση εντομοαπωθητικών. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σε περιοχές όπως το Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου, λόγω μεγάλου υψομέτρου, απαιτείται γενικά καλή φυσική κατάσταση. Αν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα και επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε αυτές τις περιοχές, συνιστούμε να συμβουλευθείτε τον προσωπικό σας γιατρό.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Στις παράκτιες περιοχές, η περίοδος Δεκεμβρίου - Απριλίου είναι η πιο θερμή, με μεγάλη ηλιοφάνεια και σπάνιες βροχοπτώσεις. Η πιο βροχερή περίοδος είναι μεταξύ Ιουνίου - Αυγούστου.
Στα μεγαλύτερα υψόμετρα το κλίμα διαφέρει σημαντικά. Η πιο ξηρή περίοδος είναι μεταξύ Ιουνίου - Οκτωβρίου, ενώ από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο ο καιρός είναι γενικά βροχερός και συνιστούμε να έχετε μαζί σας αδιάβροχα. Η ελάχιστη θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 4-10 °C και η μέγιστη μεταξύ 15-20 °C. Για τις περιοχές αυτές θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας και κάποια ζεστά ρούχα.
Στην περιοχή του Αμαζονίου ο καιρός είναι τροπικός με μέση ετήσια θερμοκρασία 27 °C. Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις παρουσιάζονται μεταξύ Ιουνίου - Νοεμβρίου. Θα χρειαστείτε ελαφρά ρούχα, καθώς και ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα, για καλύτερη προστασία κατά την εκδρομή σας εντός της ζούγκλας.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00