ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Μερικοί τη χαρακτηρίζουν ως την τελευταία «μεγάλη περιπέτεια» επί Γης, και όχι άδικα...
Στο μεγαλειώδες αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, που με τα 17.500 και πλέον νησιά του διατρέχει τον Ισημερινό κατά μήκος 5.000 ολόκληρων χιλιομέτρων, θα διψάσετε για εξερεύνηση, τόσο της γεωγραφίας όσο και των ανθρώπων αλλά και των πολιτισμών που συνθέτουν αυτό το φανταστικό καλειδοσκόπιο λαών, ηθών και εθίμων, ζώων, φυτών, εδαφών, ήχων και χρωμάτων.

Ένα ταξίδι στην Ινδονησία, λόγω πελώριας έκτασης, θα σας φέρει πιθανότατα σε κάποια από τα μεγαλύτερα κατοικημένα νησιά: Ιάβα, Σουμάτρα, Καλιμαντάν (τμήμα του Βόρνεο), Νέα Γουινέα, Κελέβη. Απίθανες τροπικές παραλίες εναλλάσσονται με τρομακτικούς ηφαιστειακούς ορεινούς σχηματισμούς, καταπράσινες βουνοπλαγιές με τις χαρακτηριστικές βαθμίδες και πλούσια τροπικά δάση. Και φυσικά λίγα μπορούν να ειπωθούν για τον απροσδόκητο πλούτο της θαλάσσιας ζωής, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των καταδύσεων.

Το νησί της Ιάβας βρίσκεται σε μία μόνιμη αναγέννηση. Τα 45 ενεργά ηφαίστεια που βρίσκονται εκεί, σμιλεύουν επί χιλιετίες το τοπίο αλλά και τη ζωή του νησιού. Στο Bromo Tengger Semeru National Park η θέα των ηφαιστείων απλά θα σας συγκλονίσει, ενώ στην περιοχή Magelang θα θαυμάσετε ένα αριστούργημα της ασιατικής τέχνης, τον βουδιστικό ναό Μπορομπουντούρ του 9ου αιώνα (UNESCO).

Στα ανατολικά της Ιάβας βρίσκεται η Eπαρχία του Μπαλί (Bali Province), που αποτελείται από το Μπαλί και ορισμένα μικρότερα νησιά, με πιο σημαντικά το Λεμπογκάν (Nusa Lembongan) και τη Νούσα Πενίντα (Nusa Penida). Το Μπαλί εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους εξωτικούς προορισμούς της Ασίας καθώς διαθέτει μια ακαταμάχητη γοητεία, απέραντους ορυζώνες, τροπικά δάση, ινδουϊστικούς ναούς και αμέτρητες μορφές τέχνης. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τους χαμογελαστούς κατοίκους που φέρονται στους φιλοξενούμενους με περισσή ευγένεια, γενναιοδωρία, θέρμη και πηγαίο χιούμορ!

Το νησί του Λομπόκ, στα ανατολικά του Μπαλί, προσφέρει τις ομορφιές του στους εναλλακτικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη αλλά και υπέροχες ακτές για μπάνιο και καταδύσεις. Προχωρώνταςακόμη πιο ανατολικά συναντάμε το Αρχιπέλαγος Φλόρες και το νησί του Κομόντο (Komodo), όπου βρίσκεται το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, «σπίτι» της μεγαλύτερης σαύρας του κόσμου, τον Δράκο του Κομόντο.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 15-17 ώρες
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Η Ινδονησία βρίσκεται αρκετά κοντά στον Ισημερινό, έτσι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εποχές (στεγνή και βροχών) είναι πολύ μικρές. Στις περισσότερες περιοχές η εποχή των βροχών διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. Οι βροχές είναι συνήθως σύντομες και έντονες. Το κλίμα είναι τυπικά τροπικό με θερμοκρασίες να παραμένουν όλο το χρόνο μεταξύ 20 και 30 βαθμών Κελσίου. Η Σουμάτρα και το Καλιμαντάν είναι ιδιαίτερα ζεστές και υγρές περιοχές, όπως και τα βόρεια παράλια της Ίριαν Τζάγια. Τα νησιά Μαλούκου αποτελούν εξαίρεση, με τις βροχές να πέφτουν από Απρίλιο μέχρι τέλος Ιουλίου. Η καλύτερη εποχή να ταξιδέψετε στην Ινδονησία είναι κατά τη στεγνή περίοδο, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Τους υπόλοιπους μήνες δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στις τουριστικές περιοχές της. Αν σκοπεύετε να κινηθείτε πέρα από την πεπατημένη, σε επαρχιακούς δρόμους (ιδιαίτερα στη Σουμάτρα) ή να κάνετε τρέκκινγκ, προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τη λάσπη που θα σας δυσκολέψει στις μετακινήσεις.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)