ΠΟΛΩΝΙΑ

Σσστ…! Μην το πείτε και πάνε πολλοί…

Η Πολωνία, ίσως από τις πιο υποτιμημένες Ευρωπαϊκές χώρες, έχει πάρα πολλά να σας «πει», σε όποια κατηγορία ταξιδιωτών κι αν ανήκετε. Από το άγριο ορεινό τοπίο του Νότου με τα Καρπάθια, που προσφέρεται για τους σκιέρ και τους περιπατητές, τις άριστες παραλίες της Βαλτικής, μέχρι το γνήσιο φυσικό τοπίο του εθνικού δρυμού Bialowieza και των Μαζουριανών λιμνών, αλλά και τις παλιές πόλεις Κρακοβία, Zamosc και Gdansk ή τα μνημεία του Ολοκαυτώματος, θα δείτε εικόνες που θα σας εκπλήξουν.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα, Βαρσοβία, που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί στον Β’ Παγκόσμιο, έχει εκσυγχρονιστεί εντυπωσιακά, διατηρώντας βέβαια σε κάποιο βαθμό και το παλαιό σοβιετικό στοιχείο, ενώ παράλληλα οι πολίτες της εμφανίζονται αισιόδοξοι και προοδευτικοί.

Πιθανότατα, ωστόσο, θα σας προσελκύσει περισσότερο η βασιλική πρωτεύουσα της χώρας, η Κρακοβία, με το άψογα διατηρημένο αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα των κτιρίων και των μοναστηριών της, που κάνουν τη βόλτα στο κέντρο της ένα πραγματικό ταξίδι πίσω στο χρόνο…

Η Πολωνία είναι περήφανη για το παρελθόν της αλλά και στο παρόν δεν υστερεί. Η σχολή κινηματογράφου του Λοντζ «έβγαλε» τους κολοσσούς της σκηνοθεσίας Ρομάν Πολάνσκι και Κριστόφ Κισλόφσκι. Ο Κοπέρνικος κατάγεται από το Torun, στη Βαρσοβία γεννήθηκαν η Μαρί Κιουρί και ο Σοπέν, για να αναφέρουμε μερικούς ενδεικτικούς λόγους περηφάνιας…

Και τέλος ας μιλήσουμε για… γεύση. Οι Πολωνοί έχουν μια αξιόλογη κουζίνα, πλούσια σε κρεατοφαγία και κυνήγι, νόστιμα συνοδευτικά με πολλά φυσικά αρωματικά. Και συνοδεύουν με αξιοπρεπέστατες μπίρες και φυσικά άφθονη βότκα!

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00