ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ

Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού βρίσκεται ένας κρυμμένος παράδεισος με πυκνή βλάστηση και καταγάλανα νερά, εντυπωσιακές λευκές παραλίες και χρυσά ηλιοβασιλέματα.

Νησιωτικό κράτος, τα 115 νησιά των Σεϋχελλών δημιουργήθηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η Ινδία και η Μαγαδασκάρη αποσχίστηκαν από αρχαία υπερήπειρο, το οποίο τα καθιστά από τα παλαιότερα σε ηλικία νησιά του κόσμου. Οι πρώτοι άποικοι ήταν Πορτογάλοι και έφτασαν στις αρχές του 16ου αιώνα.

Το 1756 Γάλλοι δουλέμποροι ανέλαβαν τον έλεγχο των νησιών - απομεινάρια της παρουσίας τους υπάρχουν σε παλιές φυτείες - και το 1812 κυριάρχησε η Αγγλία και το 1903 τις κήρυξαν αγγλική αποικία. Το 1976 οι Σεϋχέλλες κέρδισαν την ανεξαρτησία τους. Οι διαφορετικές επιρροές είναι εμφανείς στην κουλτούρα των Σεϋχελλιανών.

Τα 42 εσωτερικά νησιά είναι γρανιτένια, αποτελούσαν μέρος ενός μεγάλου νησιού που καλύφθηκε με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και μόνο οι κορυφές του είναι πλέον ορατές. Τα μεγαλύτερα από αυτά είναι το Mahé, Praslin, La Digue, Curieuse κ.ά. Στο Mahé βρίσκεται η πρωτεύουσα Βικτώρια και με τους 70.000 κατοίκους είναι το πιο πυκνοκατοικημένο. Τα 71 εξωτερικά νησιά, από την άλλη, είναι κοραλλιογενή, αμμώδη, τελείως επίπεδα από μορφολογικής άποψη και καλυμμένα ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα Silhouette, Bird, Denis κ.ά. Έως τα τέλη του 18ου αιώνα ήταν ακατοίκητα. Όλα τα νησιά αποτέλεσαν κρησφύγετα πειρατών και υπάρχουν μέχρι σήμερα πολλές ιστορίες για θησαυρούς κρυμμένους στους όρμους τους!

Στο ταξίδι στις Σεϋχέλλες θα βρείτε παραλίες που συγκαταλέγονται στις ομορφότερες του κόσμου και δεν θα δείτε δύο που να μοιάζουν! Άγριες με απότομα βράχια, εκπληκτικά κύματα και άμμο σαν πούδρα ή πιο απομωνομένες, σε ήρεμους κόλπους με φοίνικες και τους χαρακτηριστικούς γρανιτένιους βράχους που φθάνουν ως την άκρη της θάλασσας.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, όπως καγιάκ, όρθια σανίδα, surfing κ.ά. ή μπορείτε να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό για να ανακαλύψετε τις παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από θάλασσα.

Οι περιβάλλοντες ύφαλοι είναι ιδανικοί για snorkeling και καταδύσεις, δεν αποκλείεται να συναντήσετε κάποιο από τα εξωτικά πλάσματα που ζούν εδώ!

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 8-12 ώρες (ανάλογα με τη διάρκεια αναμονής στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο)
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Καθώς οι Σεϋχέλλες βρίσκονται στον Ισημερινό, το κλίμα τους είναι γενικά ζεστό και υγρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η θερμοκρασία σπανίως πέφτει κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίστοιχα σπανίως υπερβαίνει τους 33 βαθμούς. Για καταδύσεις η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοία και σέρφινγκ. Τον Ιανουάριο είναι περίοδος μουσώνων. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ξηροί μήνες.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ
ΑΝΟΙΞΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΠΑΡΕΕΣ
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00