ΒΕΛΓΙΟ

Όπου και να κοιτάξεις θα δεις καρτ ποστάλ, όπου κι αν διψάσεις θα βρεις καφετέρια για να απολαύσεις καφέ ή μπίρα, όπου βρεθείς θα ανακαλύψεις και κάποιο εξειδικευμένο ή μη μουσείο που θα σε κρατήσει απασχολημένο για ώρες και τελευταίο -αλλά όχι ασήμαντο-, όποια στιγμή το επιθυμήσεις, θα βυθίσεις τα δόντια στην καλύτερη σοκολάτα του κόσμου! Ναι, με δύο λόγια, αυτό είναι το Βέλγιο

Παρότι οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως αυστηρό και απρόσωπο διοικητικό κέντρο της Ευρώπης, στην πραγματικότητα είναι μια χώρα σε διαστάσεις «τσέπης» που όμως διαθέτει χιούμορ, σουρεαλισμό (με την κυριολεκτική έννοια του όρου), αγάπη για την τέχνη, αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική και ένα γλωσσικό και πολιτιστικό αμάλγαμα που την κάνουν άκρως ενδιαφέρουσα.

Στη Φλάνδρα του Βορρά, περιοχή των Φλαμανδών, μιλούν Ολλανδικά, και το φαινομενικά επίπεδο και ομοιόμορφο τοπίο είναι κατάστικτο με ιστορικές πόλεις. Στη Βαλλονία του Νότου, όπου μιλούν Γαλλικά, τα αξιοθέατα είναι κυρίως υπαίθρια, όπως γεωλογικοί σχηματισμοί και κάστρα και μάλλον η περιοχή θα εκτιμηθεί περισσότερο από τους ποδηλάτες και τους φυσιολάτρες, που θα καταλύσουν σε κάποιο γραφικό πανδοχείο. Συνολικά, θα μπορέσετε να δείτε σημαντικό μέρος της χώρας σε διάστημα περίπου εβδομάδας.

Στις Βρυξέλλες θα νιώσετε το δυναμισμό, στην Αμβέρσα θα θαυμάσετε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, στις άκρως ρομαντικές Γάνδη και Μπριζ θα βγάλετε άφθονες φωτογραφίες και θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε παραμύθι! Καταπληκτικά μουσεία και γκαλερί θα βρείτε σε Mons, Leuven, Louvain-la Neuve και Λιέγη, ενώ στην τελευταία θα εντυπωσιαστείτε από το σιδηροδρομικό σταθμό Liège-Guillemins του Καλατράβα.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00