ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ένα σχετικά μικρό κομμάτι στο «ψηφιδωτό» της Ευρώπης, αλλιώτικο από τα άλλα, ιδίως εκείνα με τα οποία γειτνιάζει.

Οι Μαγυάροι του 9ου αιώνα, που ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν και αποτελούν τους προγόνους της σημερινής Ουγγαρίας, έφεραν μαζί τους μια πολύ δύσκολη γλώσσα και έναν ξεχωριστό πολιτισμό που, διαμέσου των αιώνων και έχοντας περάσει από τα χέρια πολλών κατακτητών (Μογγόλοι, Τούρκοι, Αψβούργοι, Κομμουνιστικό καθεστώς), διατηρούνται έως σήμερα σχεδόν άθικτα.

Προς επίρρωσιν, η Ουγγαρία διαθέτει εκπληκτικές ιστορικές πόλεις και κωμοπόλεις, κάστρα, ανάκτορα, ναούς και γενικότερα μνημεία - αλλά ένα ακόμα δυνατό της στοιχείο είναι η ύπαιθρος, κατά κανόνα πεδινή.

Η Ουγγαρία μπορεί να είναι επίσης περήφανη αφενός για τους αναγνωρισμένους αμπελώνες της, όπως στο Tokaj, και αφετέρου για τις ιαματικές θερμές πηγές της: διαθέτει πάνω από 150 Thermal Spa, τα περισσότερα συγκεντρωμένα σε αστικές περιοχές και κυρίως στην πρωτεύουσα, τη Βουδαπέστη.

Βούδα + Πέστη: ο Δούναβης χωρίζει «δραματικά» την ουγγρική πρωτεύουσα στα δύο. Η πρώτη, στα δυτικά του ποταμού, είναι παλαιότερη και ανηφορική, με κτίρια-μνημεία των Αψβούργων και νεοκλασικά, ενώ η δεύτερη, το οικονομικό-εμπορικό κέντρο της απέναντι όχθης, είναι πιο επίπεδο στο έδαφος και βρίθει δημιουργημάτων της Art Nouveau αρχιτεκτονικής. Εκεί, στην όχθη του Δούναβη, βρίσκεται και το διάσημο από τα καρτ ποστάλ κτίριο του Κοινοβουλίου και φυσικά αξίζει να ακολουθήσετε τον ποταμό διαμέσου της πόλης με τις διαφορετικές μεταξύ τους αλλά υπέροχες γέφυρες. Η κομψή και ζωντανή πρωτεύουσα αποτελεί και το καλλιτεχνικό-μορφωτικό επίκεντρο της Ουγγαρίας.

Άλλες πόλεις με ιστορία και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική είναι οι Eger, Pécs, Szentendre, Sopron, Györ και Szeged, που αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να τις επισκεφθείτε.

Αν πάλι το ενδιαφέρον σας στρέφεται στη φύση, θα σας ενθουσιάσει μια εκδρομή στη Στροφή του Δούναβη κοντά στο Visegrád, ή στη λίμνη Balaton ή σε άλλες περιοχές εκτός πεπατημένης, όπως οι λόφοι Villany στη νότια παραδουνάβια περιοχή καθώς και η παραδοσιακή Orseg στα δυτικά.

Κλείνοντας, σας επισημαίνουμε να μη φύγετε απ’ την Ουγγαρία, αυτή την ανερχόμενη τουριστική δύναμη στη νέα Ευρώπη, αν δεν πάρετε το απαραίτητο αναμνηστικό, την πάπρικα, που αποτελεί ιδιαίτερα αγαπημένο συστατικό της εθνικής κουζίνας.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00