ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία είναι ένας προορισμός που έχει να προσφέρει κάτι στον καθένα. Γεμάτη από κομμάτια της ιστορία μας, από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο, απομεινάρια πολιτισμών, θρησκευτικά μνημεία και μοναδικά, έως και απόκοσμα, φυσικά τοπία. Απέραντη ύπαιθρος, πελώριες οροσειρές, γόνιμες κοιλάδες, πόλεις που αναπτύσσονται ταχύτατα και χωριά που ζουν ακόμα στο παρελθόν, κοσμοπολίτικα θέρετρα και ερημικές παραλίες. 

Ξεκινάμε από την πιο κοντινή μας Μικρά Ασία, που παρουσιάζει εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον: Αϊβαλί, με τους Ορθόδοξους ναούς και το σπίτι του Βενέζη. Αρχαία Πέργαμος, μετά Σμύρνη, με το Κορδελιό, το λιμάνι, την προκυμαία και την καμένη περιοχή. Έφεσος, με αρχαίους ναούς, τη Μαρμάρινη λεωφόρο, τα σπίτια, τα λουτρά, το μεγάλο Θέατρο. Προχωρούμε στην Κωνσταντινούπολη: Αγία Σοφία, Πατριαρχείο, πολύχρωμα και πολύβουα παζάρια, Βόσπορος, Τοπ Καπί.

Στην τουρκική ενδοχώρα υπάρχουν πολλοί ακόμα εντυπωσιακοί ταξιδιωτικοί σταθμοί, αν και το πολιτιστικό τοπίο αλλάζει δραματικά καθώς προχωρούμε από τη Μεσόγειο προς τα βάθη της Ανατολής: Φιλαδέλφεια, σημαντικό χριστιανικό κέντρο στα βυζαντινά χρόνια, Ιεράπολη ή Παμούκαλε, με τις λευκές βαθμιδωτές φυσικές «πισίνες», Αφροδισιάδα, Λυκία, Λιβίσι, Αττάλεια.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστον, καθώς τα αξιοθέατα είναι αναρίθμητα, αλλά θα περιοριστούμε ακόμα να αναφέρουμε το Ικόνιο, «μουσείο» σελτσουκικής αρχιτεκτονικής και έδρα του τάγματος των Δερβίσηδων, την Κοιλάδα Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες, την Κοιλάδα του Κοράματος με τις 400 Χριστιανικές εκκλησίες και τους μοναδικούς πέτρινους σχηματισμούς, τις «καμινάδες των Νεραϊδών». Τέλος την Καππαδοκία, με την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00