ΣΟΥΗΔΙΑ

Μπορεί να ξεκινήσατε για τα κεφτεδάκια, τις ρέγκες, τους Βίκινγκς, τους Abba και τη μεταμεσονύκτια λιακάδα πάνω απ’ τη χιονισμένη γη, αλλά στην πορεία θα ανακαλύψετε ότι η Σουηδία έχει πολλά ακόμα για τα οποία θα την αγαπήσετε. Ναι, θα συναντάτε στους περιπάτους ή στις ποδηλατάδες σας ταφόπλακες με σκαλισμένα πλοία στην άκρη του δρόμου και μπορεί να κάνετε το πικ νικ σας κοντά στο μνήμα κάποιου αρχαίου βασιλιά. Όμως, οι Σουηδοί δεν είναι πλέον πολεμοχαρείς σαν τους προγόνους τους, αντιθέτως αποτελούν έθνος-πρότυπο όσον αφορά την ουδετερότητα και την ομοφωνία.

Οι ταξιδιώτες του σήμερα στη σκανδιναβική χώρα κατά πάσα πιθανότητα κινδυνεύουν μόνο να… αιχμαλωτιστούν από τις αψεγάδιαστες εικόνες της καταπράσινης επαρχίας, των πυκνών δασών, των μικρών νησιών με το μοναχικό σπιτάκι στο κέντρο και φυσικά του κατακάθαρου νερού και των χρυσαφένιων ακτών του Νότου.

Αν αυτά δεν σας κρατήσουν απασχολημένους με τη φωτογραφική στο χέρι, ευκαιρία να γνωρίσετε και το άλλο «πρόσωπο» της Σουηδίας, το αστικό. Η πρωτεύουσα Στοκχόλμη είναι ταυτισμένη με το στιλ, την κουλτούρα, την τέχνη, τη μόδα στο ρουχισμό και φυσικά είναι πασίγνωστη για τη γραφική, Μεσαιωνική γοητεία της. Η Βίσμπι, πιο νότια, είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους Μεσαιωνικούς οικισμούς στη χώρα, με λιθόστρωτα δρομάκια και τα ερείπια της Σάνκτα Καρίν. Το Μάλμε, εν μέρει λόγω της ζεύξης της με την Κοπεγχάγη, έχει αναγεννηθεί και επανατοποθετηθεί ως ένας από τους πιο «ζωντανούς» προορισμούς, κάτι που ισχύει και για τη νήσο Γκότλαντ, που περηφανεύεται επίσης για την πλούσια ιστορία της.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ