ΑΥΣΤΡΙΑ

Αν επεδίωκε κανείς να αναζητήσει την πιθανή σχέση μεταξύ ομορφιάς και ευφυΐας, θα την έβρισκε στην Αυστρία!

Είναι μια χώρα μικρή, γεμάτη αντιθέσεις στο τοπίο, από τους μαζικούς όγκους των χιονισμένων Άλπεων που εμπνέουν δέος μέχρι τις γαλήνιες καταπράσινες κοιλάδες του Δούναβη. Η καθαριότητα και η φροντίδα γίνονται φανερές σε κάθε γωνιά, τα ιστορικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τα φημισμένα μουσεία και οι γκαλερί κάνουν την Αυστρία να ξεχωρίζει στην Ευρώπη, και μέσα σ’ όλα αυτά, η χώρα έχει χαρίσει στον κόσμο καλλιτεχνικές και επιστημονικές διάνοιες, όπως ο Μότσαρτ και ο Σούμπερτ στη μουσική, και ο Σίγκμουντ Φρόιντ στην ψυχιατρική.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα μνημεία από τον Οίκο των κάποτε παντοδύναμων Αψβούργων (Habsburg) στην πρωτεύουσα Βιέννη, με πιο χαρακτηριστικό το παλάτι Hofburg, ενώ αξίζει να θαυμάσετε και το κτίριο της Όπερας της πόλης. Το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ, αποτελεί ένα «μουσείο» μπαρόκ. Και αν ψάξετε λίγο «βαθύτερα» θα βρείτε οικισμούς από τη Λίθινη Εποχή, καθώς και Ρωμαϊκά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως το Ρωμαϊκό στρατόπεδο στο αρχαιολογικό πάρκο Carnuntum, στα νότια της χώρας.

Κι όταν θα έχετε ολοκληρώσει τον κύκλο των πολιτιστικών αναζητήσεων, η Αυστρία έχει να προσφέρει άφθονες εντυπωσιακές εικόνες που χαλαρώνουν τον κουρασμένο ταξιδιώτη και του κεντρίζουν το ενδιαφέρον να εξερευνήσει και την ύπαιθρο. Αξίζει να αναφέρουμε το παράξενο τοπίο των ορέων Tennen, τις χιονοδρομικές πίστες στο Mayrhofen, τις λίμνες και τα παραθεριστικά κέντρα του Salzkammergut.

Και η λίστα δεν τελειώνει…

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00