ΚΙΝΑ

Η απέραντη χώρα της Ανατολής, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις ενός μεγάλου λαού. Μια ιστορία - πολιτιστικός θησαυρός - που μετρά 3.000 χρόνια συνυπάρχει με τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου και έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη αμέτρητες εικόνες και ερεθίσματα. Ένα μοναδικό μίγμα εκπλητικών τοπίων με επιβλητικά βουνά, αχανείς ερήμους, παραδοσιακούς οικισμούς με υδάτινα κανάλια και εθνοτικές μειονότητες αλλά και σύγχρονων τεχνολογικών θαυμάτων.

Το Πεκίνο, πρωτεύουσα και από τις αρχαιότερες πόλεις, φιλοξενεί μερικά από τα πιο αξιόλογα ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου. Η Απαγορευμένη Πόλη συνεπαίρνει με την αυστηρή και ομοιόμορφη αρχιτεκτονική της, τα Θερινά Ανάκτορα, ο Ναός του Ουρανού (UNESCO). Η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου Tien An Men με το Μαυσωλείο του Mao Tse Tung και το Μνημείο Ηρώων του Λαού, αλλά και σύγχρονα κτίρια όπως το στάδιο «Φωλιά Πουλιού», ο Υδάτινος Κύβος και η Όπερα του Πεκίνου έρχονται σε αντίθεση με τα παραδοσιακά hutong (στενά σοκάκια), τα οποία διατηρούνται ακόμα. Και φυσικά το επιβλητικό Σινικό Τείχος και η κοιλάδα των αυτοκρατορικών τάφων της Δυναστείας των Ming μαρτυρούν τη μακραίωνη παράδοση του σπουδαίου αυτού πολιτισμού.

Η Σανγκάη, μεγάλο οικονομικό και εμπορικό κέντρο, είναι πιο κοσμοπολίτικη και με πολλές επιλογές για νυχτερινή ζωή. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας Bond και να θαυμάσετε τη θέα του νυχτερινού ορίζοντα της Σανγκάης. Η πιο παραδοσιακή πλευρά κρύβεται λίγο έξω από την πόλη, στις γραφικές περιοχές με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις τοπικές αγορές, στους κήπους Yuyuan αλλά και στις αρχαίες υδάτινες πόλεις. Στην Σιάν θα θαυμάσετε τους 600 Πήλινους Στρατιώτες και αξιοθέατα όπως η παγόδα της Μεγάλης Χήνας, ο Ναός της Χάριτος και της Ευσπλαχνίας κ.ά. Tέλος, θα απολαύσετε τις βόλτες στην πόλη και τα ψώνια στις πολυάριθμες μπουτίκ. Το Χονγκ Κονγκ προσφέρει ευκαιρίες για shopping, διασκέδαση και φαγητό. Στην ακτή Repulse θα δείτε τον Βουδιστικό ναό της Θεάς Tin Hau, προστάτιδας των ναυτικών και στο Aberdeen βρίσκεται το τελευταίο πλωτό χωριό των ψαράδων.

Στην ύπαιθρο η φύση έχει δημιουργήσει περίτεχνα τοπία, όπως το 17χλμ. φαράγγι του Άλματος της Τίγρης και άλλα σημεία στο Yunan, όπως τους ορυζώνες στα οροπέδια, για τους πιο υπομονετικούς το Θιβέτ, τα «Μετέωρα» του Huangshan, τους αμμόλοφους του Dunhuang, τις παραλίες του νησιού Hainan και πολλά πολλά άλλα. Σε κάθε γωνιά της χώρας κρύβεται και κάτι μοναδικό, γεγονός που καθιστά την Κίνα έναν συναρπαστικό και αστείρευτο προορισμό.

TRAVEL INFO
Διάρκεια πτήσης (από Αθήνα): 10-15 ώρες (ανάλογα με τη διάρκεια αναμονής στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο)
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες και βίζα
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το κλίμα της Κίνας διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η Βόρεια Κίνα έχει ηπειρωτικό κλίμα, η κεντρική (Πεκίνο) έχει λιγότερο κρύους χειμώνες και πιο ζεστά καλοκαίρια. Η Νότια Κίνα (Σανγκάη) είναι η πιο ζεστή περιοχή καθώς βρίσκεται στην υποτροπική ζώνη και η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
TAGS:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)