ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Μόλις πριν από έναν αιώνα, το μόνο που θα συναντούσε κανείς στην περιοχή των σημερινών επτά εμιράτων είναι αμμόλοφοι, διάσπαρτα οχυρά, ψαροχώρια και οι βεδουίνοι της ερήμου. Με μοναδική πηγή εσόδων τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξελίχθηκαν με ασύλληπτη ταχύτητα σε έναν από τους πιο προοδευτικούς προορισμούς του αραβικού κόσμου, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μίγμα παραδοσιακού ισλαμικού πολιτισμού και Δυτικού υπερκαταναλωτισμού, στους εκατομμύρια επισκέπτες που προσελκύουν πλέον ετησίως.

Αυτό που χαρακτηρίζει σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τα πολυτελή θέρετρα, η υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική και η ατέλειωτη «δίψα» για νέα, καινοτόμα και φιλόδοξα σχέδια. Επτά χωριστά εμιράτα αποτελούν τη χώρα, αλλά η προσοχή των επισκεπτών πέφτει κυρίως στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι, που φιλοξενούν όλα τα αξιοθέατα - ορόσημα, ενώ η πολυτέλεια «ξεχειλίζει» στα διαρκώς αυξανόμενα resorts, τα γκουρμέ εστιατόρια, τα επώνυμα νυχτερινά κέντρα και τα γιγαντιαία malls, στα οποία μπορείτε να βρείτε ακόμα και πίστα για σκι!

Η τεράστια φυσική έρημος που εκτείνεται σε όλη τη χώρα προσφέρει ατελείωτες ανακαλύψεις και δραστηριότητες. Αν καταφέρετε να ξεφύγετε από το δίπολο Άμπου Ντάμπι - Ντουμπάι, σας υπενθυμίζουμε πως υπάρχουν άλλα πέντε εμιράτα, τα οποία αξίζουν την προσοχή σας και προσφέρουν αρκετές ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ορεινή ποδηλασία και καταδύσεις στην Φουτζέιρα, οδήγηση off road στο Ρας Αλ Καΐμα και πεζοπορία στα επιβλητικά όρη Χατζάρ. Στην Σάρτζα, που βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από το Ντουμπάι, θα βρείτε το αξιόλογο Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού, το εντυπωσιακό Heritage Museum και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Blue Souk, με τα 600 μικρά καταστήματα και μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για αγορά χρυσού και κοσμημάτων.

TRAVEL INFO:
Διάρκεια πτήσης: Η διάρκεια της απευθείας πτήσης από το την Αθήνα είναι περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά.
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης στη χώρα. Για τα Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται βίζα.
Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν απαιτούνται.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
Σε ό,τι αφορά τον καιρό στα ΗΑΕ ισχύουν δύο απλοί κανόνες: Ευχάριστοι χειμώνες και πολύ (πραγματικά πολύ) καυτά καλοκαίρια. Ο χειμώνας, η περίοδος δηλαδή μεταξύ Νοεμβρίου - Μαρτίου, είναι η ιδανική για να ταξιδέψετε στη χώρα, όπου η μέση θερμοκρασία συνήθως δεν ξεπερνά τους 30°C. Αν σκοπεύετε να ακολουθήσετε κάποια νυχτερινή δραστηριότητα στην περιοχή της ερήμου, σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας κάποιο ζεστό πανωφόρι.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα μεταξύ Ιουνίου - Αυγούστου, η ημερήσια θερμοκρασία συνήθως βρίσκεται μεταξύ 40-45°C, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω από τους 30°C. Ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας δημιουργούν δυσάρεστες συνθήκες για εκδρομές και περιηγήσεις, ωστόσο, πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν αυτήν ακριβώς την περίοδο, λόγω του σημαντικά χαμηλότερου κόστους. Και ίσως αυτό να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • ΤΗΛ: 210 37 38 000
  • EMAIL: info@smileacadimos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00