ΜΙΑΝΜΑΡ (ΒΙΡΜΑΝΙΑ)

Σ’ αυτήν τη γωνιά της νοτιοανατολικής Ασίας, οι δείκτες των ρολογιών μοιάζουν να προχωρούν λίγο πιο αργά απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο… Ωστόσο, ο μοναδικός συνδυασμός πολιτισμών, χρωμάτων και εποχών, καθώς και η απουσία των τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας κρατούν δέσμιους στον «πολιτισμένο» κόσμο, θα συμβάλλουν σε μια γνήσια ταξιδιωτική εμπειρία, από έναν τόπο κατά κυριολεξία αυθεντικό. Το ταξίδι εδώ είναι ένα ταξίδι αποκάλυψη.

Η Βιρμανία, Μπούρμα ή Μυανμάρ, όπως είναι το τελευταίο της όνομά, είναι μια χώρα που, όταν την επισκεφθείτε, θα επιστρέψετε στο σπίτι σας με ανοιχτό μυαλό και καρδιά γεμάτη. Μια χώρα έντονα θρησκευόμενη και ταυτόχρονα πολύπαθη, με λαό τόσο ευγενή, καρτερικό, φιλόξενο και φιλικό που θα σας «σκλαβώσει» από την πρώτη ημέρα.

Τα κυριότερα στοιχεία που θα σας μαγνητίσουν είναι τα υπέροχα βουνίσια μονοπάτια, για ατελείωτη πεζοπορία, τα παρθένα πυκνά δάση, οι διαδρομές μέσω λιμνών όπως στην Ίνλε (Inle), αλλά και ποταμών, όπου θα κινηθείτε ανάμεσα σε πλωτές αγορές και υδάτινα χωριά, με εκατοντάδες διάσπαρτες παγόδες (Βουδιστικοί ναοί) και οι στούπες.

Η πρώην (έως το 2006) πρωτεύουσα Γιανγκόν ή Ρανγκούν (Yangon ή Rangoon), θεωρείτε από τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας, γεμάτη από υπέροχα καλοδιατηρημένα αποικιακά κτίρια από την εποχή της Βρετανικής κατοχής, που βρίσκονται γύρω από την 2.000 ετών παγόδα Σούλε (Sule Pagoda). Λίγο παρακάτω η παγόδα Σβενταγκον (Shwedagon Pagoda), είναι ο πιο ιερός Βουδιστικός ναός στην χώρα, που ο θρύλος την θέλει να έχει ηλικία πάνω από 2.600 χρόνια.

Η κοιλάδα Μπαγκάν (Bagan) φιλοξενεί πάνω από 4.000 στούπες, μοναστήρια και ναούς, προσφέροντας συγκλονιστικά τοπία και εικόνες στα αριστουργήματα που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα, όταν η Μπαγκάν υπήρξε πρωτεύουσα του Βασιλείου Παγκάν (Pagan).

Η θέα από το Όρος Πόπα (Mount Popa), με τα 777 σκαλιά μέχρι την κορυφή του, κόβει την ανάσα. Η λίμνη Ίνλε (Inle) σε υψόμετρο 900 μέτρων μαγεύει με τους πλωτούς της κήπους, τα χωριά μέσα και γύρω από αυτήν και την κουλτούρα των κατοίκων της, τους Iνθα (Intha).

Η Μανταλέι (Mandalay), παλιά πρωτεύουσα του Βασιλείου της Βιρμανίας και σύγχρονη πολιτιστική πρωτεύουσα, που σχεδόν ισοπεδώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στήθηκε ξανά, ίσως να είναι η λιγότερο όμορφη ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά της χώρας, παρόλα αυτά, έχει φωτογένεια, ωραίους μεγάλους δρόμους, υπέροχους ναούς και ερείπια άλλων που μαρτυρούν μια ομορφιά μοναδική και φυσικά το Μαχανταγιόν (Mahagandhayon), το μεγαλύτερο μοναστήρι της χώρας με πάνω από 1.000 μοναχούς.

Και ανάμεσα στις πόλεις και τα άπειρα σημεία σταθμούς, η φύση σκόρπισε απλόχερα όσες ομορφιές είχε, κάνοντας της Μυανμάρ μια χώρα όνειρο.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00