ΛΑΟΣ

Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα απολύτως «αυθεντικά» και αναλλοίωτα μέρη της παλιάς Ινδοκίνας. Το Λάος χτίζει λιθαράκι-λιθαράκι, με το χαρακτηριστικό του αργό ρυθμό, τη φήμη του ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς για ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών προτιμήσεων. Αναδύθηκε μετά από χρόνια απομόνωσης και πολέμων, χρησιμοποιώντας ως μέσον τη γνήσια και παρθένα γοητεία του, τόσο όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον, όσο και την κουλτούρα των φυλών του αλλά και την φιλοσοφία του λαού του.

Ο ρυθμός της ζωής, ακόμα και στην πρωτεύουσα, είναι χαλαρός - τόσο που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Η πρωτεύουσα Βιεντιάν (Vietnane), απλωμένη κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ (Mekong), αλλάζει με ρυθμούς αντίθετους της νωχελικής ιδιοσυγκρασίας της, όμως εξακολουθεί να είναι όμορφη, με μεγάλους δρόμους, ωραίους ναούς όπως η πιο σημαντική αναγνωρίσιμη στούπα Τατ Λουάνγκ (That Louang) του 307 μ.Χ., o ναός  Σισακετ (Sisaket), το μουσείο Χορ Φα Κιου (Hor Pha Keo), που από το 1565 έως 1936 ήταν ναός, η Αψίδα του Θριάμβου, η Τατ Νταμ (That Dam) ή αλλιώς Μαύρη Στούπα, ένα υπέροχο κτίσμα του 17ου αιώνα, και φυσικά το Buddha Park με τα αμέτρητα γλυπτά αγάλματα.

Βορειότερα το στολίδι της χώρας η εκπληκτική Λουάνγκ Πραμπάνγκ (Luang Prabang). Μια ολόκληρη πόλη που η UNESCO έχει αγκαλιάσει από το 1995, βάζοντας ιδιαίτερους περιορισμούς κινήτρων, ώστε αυτή η πανέμορφη και γαλήνια πόλη των 500.000 κατοίκων  να διατηρηθεί ανέπαφη. Με τις σπηλιές Πακού (Pak Ou), τα μοναδικά αποικιακά κτίρια, όμορφους δρόμους γεμάτους άνθη από πλουμέριες που απλώνουν την γλυκιά μεθυστική μυρωδιά τους παντού, είναι η έδρα της κουλτούρας και του πολιτισμού των Λαοτινών, με εκατοντάδες μοναστήρια και ναούς, πόλος έλξης μόρφωσης και εξέλιξης των νέων. Μια ονειρική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζει την κάθε μέρα, με τις πρωινές ψιθυριστές ψαλμωδίες και τα καμπανάκια από τους ναούς την ώρα της τελετουργίας του Sai Bat, με τους μοναχούς να προχωρούν σε σειρές σιωπηλοί στους δρόμους για να δεχτούν τις προσφορές των ντόπιων.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της χώρας είναι και η ευλογημένη φυσική ομορφιά που διαθέτει. Το Λάος είναι γεμάτο παραπόταμους του ποταμού Μεκόνγκ, μικρούς και μεγάλους καταρράκτες που δημιουργούν ονειρικά τοπία. Θερμές πηγές, λίμνες, θεαματικές σπηλιές, τα μοναδικά νησιά Σι Φαν Ντον (Si Phan Don), που σημαίνει 4000 νησιά, 20 Εθνικά Πάρκα, προστατευμένες περιοχές, ζούγκλες που βρίθουν από ελέφαντες, τίγρεις , πιθήκους και εξωτικά πουλιά. Το μικρό Λάος δεν υστερεί σε τίποτα του παραδείσου. Και επιπλέον, είναι η πιο φιλική χώρα της Ασίας.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00