ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, με μια ομορφιά απόλυτη, πρωτόγονη και αυστηρή. Εκεί θα δείτε διά ζώσης όλα αυτά τα παράδοξα του Αρκτικού Βορρά που μέχρι στιγμής τα θαυμάζατε μόνο στα ντοκιμαντέρ: το Βόρειο Σέλας να φωτίζει τις μεγάλες χειμωνιάτικες νύχτες, το λαμπερό ήλιο τα μεσάνυχτα του καλοκαιριού, τα παγόβουνα, τις μυτερές βουνοκορφές με τα κρυστάλλινα φιόρδ ανάμεσά τους.

Προχωρώντας λίγο πιο νότια, τις εντυπώσεις κλέβουν οι νορβηγικές πόλεις με τα πανομοιότυπα ορθογώνια σπιτάκια με τις απότομες κεκλιμένες σκεπές. Η σημερινή πρωτεύουσα και οικονομικό κέντρο Όσλο, η παλαιά πρωτεύουσα Τροντχάιμ, το εμπορικό λιμάνι και «πύλη» για τη γη των φιόρδ Μπέργκεν, μοιάζουν σαν από διαφήμιση, με το «τακτοποιημένο» ντιζάιν τους που φέρνει από τον προηγούμενο αιώνα. Ακολουθεί και το Σταβάνγκερ, όπου συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Νορβηγίας.

Αν θελήσουμε να προσδιορίσουμε τη δυσκολία του ταξιδιού στη Νορβηγία, αυτή θα ήταν να αποφασίσετε από πού θα ξεκινήσετε! Εκτός, λοιπόν, από τους αστικούς θησαυρούς, όπως η Όπερα του Όσλο και η πολύχρωμη συνοικία Μπρίγκεν πάνω απ’ την προκυμαία της πόλης Μπέργκεν (θησαυρός της UNESCO), αξίζει να δείτε και φυσικούς θησαυρούς, όπως η καλυμμένη με παγόβουνα χερσόνησος Σλάβμπαρντ, στον μακρινό Βορρά, όπου ζουν οι πολικές αρκούδες, και να κάνετε μια πλεύση με φέρι-μποτ στο Γκέιρανγκερφιορντ ή να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής των ιθαγενών Σάμι (Λαπώνων), στη βόρεια άκρη της χώρας.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ;
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
TAGS: