ΡΩΣΙΑ

Αν επιλέξατε να ταξιδέψετε στη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστείτε για έναν «γύρο του κόσμου» σε λίγο μικρότερη κλίμακα από την πραγματική…

Η Ρωσία απλώνεται σε δύο ηπείρους, καλύπτει 11 ζώνες ώρας, και το έδαφός της περιλαμβάνει από παγωμένες τούνδρες στη Σιβηρία, μέχρι τις στέπες στα νότια. Ο Καύκασος και τα Ουράλια είναι τα κυριότερα βουνά της, ενώ, λόγω αχανούς έκτασης, τη διαρρέουν δεκάδες χιλιάδες ποταμοί.

Εύλογα, λοιπόν, είναι μάλλον αδύνατον να καταρτίσει κάποιος μια ταξιδιωτική λίστα με μετρημένους προορισμούς που καθώς θα τους επισκέπτεται θα τους διαγράφει έναν έναν. Στη Ρωσία θα ταξιδέψετε με ανοικτό μυαλό, υπομονή και διάθεση να γνωρίσετε μια τεράστια ποικιλία εθνικοτήτων, τοπικών μυστηρίων, μυστικών και θησαυρών.

Στα δυτικά της χώρας απαντώνται τα μεγαλύτερα «ονόματα» που γνωρίζει και ο περισσότερος κόσμος, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, απ’ όπου προέρχονται και οι πιο γνωστές εικόνες των καρτ ποστάλ. Άλλο παλιό αγαπημένο αξιοθέατο της Ρωσίας, στη νοτιοανατολική Σιβηρία, είναι η Λίμνη Βαϊκάλη, η βαθύτερη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο λίμνες, που φιλοξενεί πανέμορφα τοπία και 22 νησιά - θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Όποιος θέλει να ξεφύγει απ’ την πεπατημένη, θα βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η Καμτσάτκα με τις θερμές πηγές. Άλλος ξεχωριστός προορισμός είναι το Ιρκούτσκ, στην ανατολική Σιβηρία, η πλησιέστερη πόλη στη Λίμνη Βαϊκάλη. Μοναδικό είναι το θέαμα και στα μαυσωλεία της «νεκρόπολης» της Βόρειας Οσσετίας. Κι όταν σας λείψει η διασκέδαση στην παραλία, μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι το Ζελένογκραντσκ στο Κάλινγκραντ, στα δυτικά της χώρας.

Και φυσικά, όσα έχουμε αναφέρει αποτελούν μόνο τα «ορεκτικά» για ένα υπερπλήρες «μενού» διακοπών στην απέραντη Ρωσία…

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57
10564 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 - 14:00