ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΙΑ

ΑΠΟ 430€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 26, 28/9, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24/10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ - ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια, το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με χορό της κοιλιάς και ζωντανή ορχήστρα (35 €). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής... Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους μόνο του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Ακολουθεί η κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τις Βυζαντινές Εκκλησίες. Θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το ταξίδι στην Πόλη τελειώνει με την μεταφορά μας το απόγευμα στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πτήσεις με την Turkish Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό Καθημερινά
3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

σύμφωνα με το πρόγραμμα
Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
Βόσπορο & Πριγκιποννήσια
Εισιτήρια Κρουαζιέρας
ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Τurkish Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο ανάλογο της επιλογής σας με πρωινό
 • 3 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Εισιτήρια για κρουαζιέρες σε Βόσπορο & Πριγκηπόνησα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 150€ για Αθήνα και 130€ από Θεσσαλονίκη
 • Φιλοδωρήματα προαιρετικά
 • Εισόδους σε μουσεία /μνημεία
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Στο 5ημερο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία επιπλέον ελεύθερη μέρα

4 & 5 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 09:35 10:55
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19:10 20:35
4 & 5 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10:25 11:50
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 19:10 20:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
METROPOLITAN HOTEL TAKSIM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
metropolitan-hotel-taksim
BEST WESTERN ERESIN HOTELS TAXIM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
best-western-eresin-hotels-taxim
THE GREEN PARK HOTEL TAKSIM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
the-green-park-hotel-taksim
LARES PARK HOTEL
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
lares-park-hotel
ELITE WORLD ISTANBUL HOTEL
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ELITE-WORLD-TAKSIM