ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 650€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 17/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση για Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων και διασχίζοντας την Ανατολική Θράκη, στάση στη Ραιδεστό, το σημερινό Τερκιντάγ. Άφιξη στην Πόλη και προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΛΟΥ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μπολού, στη Μαύρη Θάλασσα. Άφιξη, μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΜΠΟΛΟΥ - ΑΓΚΥΡΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, στην «καρδιά» της χώρας. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Ακρόπολη-Σιταντέλα, τη στήλη του Ιουστινιανού, το Τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το Μουσείο των Ανατολικών Πολιτισμών. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Προκόπι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος (Ιxλάρα). Θα περιηγηθούμε πεζή στον ποταμό Μελεντίζ και στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζουμε με την Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επίσκεψη στη Μαλακοπή, την υπόγεια πόλη και στο Ναός των Αγίων Θεοδώρων. Ακολουθεί η Άβανος και επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής. Σειρά έχει η κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου, οι Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Θα διασχίσουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Θα επισκεφθούμε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες όπως τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου και των Στεφάνων. Ακολουθεί το Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», με την εκπληκτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σινασσό, με τα πέτρινα σπίτια και τις εκκλησιές. Θα θαυμάσουμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725, το Ναό των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στο Γενή Μαχαλά, του 1850, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την επιγραφή του 1855 και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καισάρεια, γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Θα θαυμάσουμε το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου, όπου στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, το μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu Τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και τη σκεπαστή αγορά. Ακολουθεί επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο Παμούκαλε, με τα ιαματικά λουτρά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Συνεχίζουμε για τη Σμύρνη. Περιήγηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΣΜΥΡΝΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Πέργαμο και το παραλιακό Ντικιλί. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας. Ακολουθεί το Τσανάκαλε και αφού περάσουμε τα Δαρδανέλια και την Καλλίπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Άφιξη στην Κομοτηνή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά στην Τουρκία
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* (1 Κωνσταντινούπολη, 1 Μπολού Βοlu Koru Hotels Spa & Convention 5*, 3 Προκόπι Hotel Perissia 5*, 1 Παμούκαλε Adempira Termal & Spa Hotel 5*, 1 Σμύρνη Hotel Kaya Prestige 4*, 2 Κομοτηνή Hotel Chris & Eve 4* ή παρόμοια)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Τουρκία
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
CHRIS & EVE
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
chris-and-eve
PERISSIA HOTEL & CONVENTION CENTRE
ΠΡΟΚΟΠΙ
perissia-hotel-and-convention-centre