ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 325€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 12, 26/11
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 23/12, 3/1
map romania

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά). Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων συνεχίζουμε για Σόφια. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη. Αναχώρηση για το Βέλικο Τάρνοβο, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Θα επισκεφθούμε το οχυρό-κάστρο στο λόφο Τσάρεβετς, το λόφο της Τραπεζίτσας, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το δρόμο Σαμοβόδσκα Τσαρσίγια. Αν έχουμε χρόνο θα ξεναγηθούμε στο Νέο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Αναχώρηση για τη Ρουμανία με στάση στο Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Θα απολαύσουμε τον ποταμό Δούναβη, περνώντας τη μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι, το «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη και τακτοποίησης στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Dimbovita. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι πλατείες, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία. Θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου, μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Αψίδα του Θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σινάια. Θα επισκεφθούμε το παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του Bασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε για το Φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα), που σύμφωνα με τους θρύλους αποτελούσε τον τόπο κατοικίας του Βλαντ Τσέπες ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα. Ακολουθεί η Μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη Εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Σόφια. Διέλευση συνόρων και στάσεις για γεύμα και καφέ. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 6

ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι οπού θα έχουμε μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς, τον Μπάνσκα και Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από το Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* (2 Σόφια, 3 Βουκουρέστι)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδων
 • Δημοτικοί φόροι, check points 35€/άτομο
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 3. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 7. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ