ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΠΟ 545€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 27/10, 18/11, 9/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Η Ρουμανία είναι μια χώρα με Μεσαιωνικά κάστρα, Γοτθικές εκκλησίες και γοητευτικές πόλεις, όλα κρυμμένα σε μερικά από τα πιο αινιγματικά τοπία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 2

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για ξενάγηση στη Ρουμανική πρωτεύουσα. Τη χαρακτηρίζουν «Παρίσι των Βαλκανίων» - έχει φαρδιές λεωφόρους, καταπράσινα πάρκα και πεζοδρόμια με αξιοζήλευτες βιτρίνες. Θα δούμε τις Πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, τον Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΣΙΝΑΙΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στην Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων». Η Σινάια, χειμερινός προορισμός για σκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 800-930μ., στους πρόποδες των Ορέων Bucegi. Παρόλο που το μοναστήρι της υπάρχει από το 17ο αιώνα, η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό θέρετρο μόνο αφότου ο 1ος βασιλιάς της Ρουμανίας, Κάρολος Α', αποφάσισε να χτίσει εκεί το 1870 τη θερινή κατοικία του, το εκπληκτικό Αναγεννησιακού Γερμανικού ρυθμού Κάστρο Peles, το οποίο θα επισκεφθούμε. Η ξυλόγλυπτη διακόσμησή του, η Αίθουσα των Όπλων, οι συλλογές απ' όλον τον κόσμο που εκθέτει δίκαια το κατατάσσουν στα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιάς Ηπείρου. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στο Μπρασόβ. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρόγευμα και αφιερώνουμε τη μέρα στην Τρανσυλβανία και τη μοναδική Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μπρασόβ, λίγος χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι στην πόλη & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5

ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και περιήγηση στην πανέμορφη Μεσαιωνική πόλη του 18ου αιώνα. Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη στην «καρδιά» της Ρουμανίας, πολύ κοντά σε ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Ποϊάνα Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία με τη Μαύρη Εκκλησία και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα), που σύμφωνα με τους θρύλους αποτελούσε τον τόπο κατοικίας του Βλαντ Τσέπες ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα. Χρονολογείται στο 14ο αιώνα και αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο πύργο της χώρας.Πορεία για το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ TAROM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ TAROM
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα -Βουκουρέστι - Αθήνα με πτήσεις της «ΑEGEAN»
 • Εκδρομές, μεταφορές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Βουκουρέστι & 3 Μπρασόβ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων 150 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 3. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 7. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ A3 960 08:20 09:55
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ Α3 963 16:30 18:05
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GOLDEN TULIP VICTORIA BUCHAREST
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
golden tulip victoria bucharest
HOTEL RAMADA BRASOV
ΜΠΡΑΣΟΒ
radisson-taljin-olumpia