ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ

ΑΠΟ 2390€

ΣΥΝΟΨΗ

13 ή 16 ή 21 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 10, 13/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ - ΙΡΚΟΥΤΣΚ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απογευματινή πτήση μέσω Μόσχας για το Ιρκούτσκ, που ως ο δημοφιλέστερος σταθμός των ταξιδιωτών του Υπερσιβηρικού, ήταν κάποτε γνωστό με το όνομα "το Παρίσι της Σιβηρίας".

ΜΕΡΑ 2

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το εμπόριο γούνας, τα καραβάνια τσαγιού από την Κίνα και η εξόρυξη χρυσού έκαναν το Ιρκούτσκ το σημαντικότερο κέντρο της Σιβηρίας και από τα μέσα του 19ου αιώνα η πόλη αναγνωρίστηκε ως διοικητική, οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Σιβηρίας. Επίσης, από τις πρώτες επαναστάσεις κατά του τελευταίου τσάρου Νικόλαου, η πόλη έγινε "προορισμός" πολλών ευγενών πολιτικών εξόριστων. Τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα παράθυρα των σπιτιών είναι το σήμα κατατεθέν του Ιρκούτσκ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Σιβηρίας. Μερικά από τα 685 πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης είναι ο ναός του Σωτήρος, ο ναός των Θεοφανείων, τα αγάλματα του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Γ΄ και του Κολτσάκ, το Παλάτι του Κυβερνήτη (που λειτουργεί ως πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη), το Θέατρο, η παλιά Κρατική Τράπεζα, η Ιατρική σχολή, το τοπικό μουσείο, το στρατιωτικό νοσοκομείο και τα αναρίθμητα υπέροχα ξύλινα σπίτια με τις δαντελωτές διακοσμήσεις. Πρωινή άφιξη στο Ιρκούτσκ, συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και απογευματινή ξενάγηση της πόλης με το μουσείο Ιστορίας, τα ξύλινα σπίτια, τους υπέροχους δρόμους και τις λεωφόρους. Χρόνος ελεύθερος στο 130ο διαμέρισμα, γνωστό για τα νεο-ανακαινισμένα σπίτια του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟ

O σιδηρόδρομος Circumbaikal είναι το παλιό ιστορικό τμήμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, που ξεκινά από το χωριό Κουλτούκ (98 χιλιόμετρα από το Ιρκούτσκ) και καταλήγει στο λιμάνι της Βαϊκάλης. Με ιστορία 100 ετών, η συγκεκριμένη διαδρομή ξεχωρίζει για τις πολλές της σήραγγες (που κάποιες από αυτές φθάνουν σε μήκος μέχρι και τα 800 μέτρα), τις 200 γέφυρες και τα 14 χιλιομέτρων τοιχία που στηρίζουν την παράκτια σιδηροδρομική γραμμή. Στάσεις κατά τη διαδρομή θα πραγματοποιηθούν στη Σλαντυάνκα, στη Σταράγια Ανγκασόλκα, στη γέφυρα Σαμπαρτούισκι και στον ποταμό Πολοβίναγια. Με φέρρυ μποτ θα μεταβούμε από το λιμάνι της Βαϊκάλης στη Λιστβιάνκα. Γεύμα κατά τη διαδρομή και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗΣ - ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ

Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Λιστβιάνκα και επίσκεψη στο μουσείο της Βαϊκάλης. Με τα ατομικά τελεφερίκ θα μεταβούμε στο παρατηρητήριο που θα μας χαρίσει την καλύτερη θέα στην βαθύτερη λίμνη του κόσμου με τις βραχονησίδες της, εκεί όπου η ενέργεια της λίμνης επηρεάζει μέχρι και τώρα τους Σαμάνους της περιοχής για να μπορούν να βοηθούν με τις τελετουργίες τους και τα γιατροσόφια τους όσους τους επικαλεστούν. Κατά την επίσκεψή μας στο χωριό Λιστβιάνκα θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά των παστών ψαριών και στα μικροκαταστήματα με τα αναμνηστικά. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής και συνεχίζουμε για τον σταθμό των τραίνων απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στον Υπερσιβηρικό με προορισμό το Νοβοσιμπίρσκ. Διανυκτέρευση εντός του τραίνου.

ΜΕΡΑ 5

ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ

Απογευματινή άφιξη στο Νοβοσιμπίρσκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ - ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νοβοσιμπίρσκ, γνωστό ως πόλη των επιστημών και καλλιτεχνών, ιδρύθηκε στην πεδιάδα της δυτικής Σιβηρίας με σκοπό την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας του ποταμού Ομπ για τις ανάγκες του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου. Στη σημερινή μας ξενάγηση, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την διάσημη πανεπιστημιούπολη της Ρωσίας "Ακαντεμγκοροντόκ", που στεγάζει διάφορα επιστημονικά ιδρύματα και ένα ερευνητικό κέντρο. Ακολουθεί επίσκεψη του υπαίθριου μουσείου τραίνων, με μία συλλογή παλαιών τραίνων του Υπερσιβηρικού, ενώ στη συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά την μεγαλύτερη Όπερα του κόσμου, το μεγάλο θέατρο της πόλης, τους παλαιούς της δρόμους, τον Καθεδρικό ναό της Αναλήψεως, την λεωφόρο Κράσνι, την πλατεία Λένιν και φυσικά τον ποταμό Ομπ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά στον σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο με προορισμό την Αικατερινούπολη. Διανυκτέρευση εντός του τραίνου.

ΜΕΡΑ 7

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΛΙΩΝ)

Μεσημεριανή άφιξη στην Αικατερινούπολη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, που ιδρύθηκε προς τιμήν της τσαρίνας Αικατερίνης. Είναι η πόλη στην οποία εκτελέστηκε η οικογένεια του τελευταίου τσάρου Νικόλαου της δυναστείας των Ρομανώφ. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ξενάγηση πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την λεωφόρο Λένινα, τον λόφο της Αναλήψεως με την παλιά ομώνυμη εκκλησία του 1792, το φράγμα, το δικαστήριο του Πέτρου, το παρεκκλήσι της Αγίας Ελισάβετ, την πλατεία του σοβιετικού στρατού, την πλατεία της Επανάστασης του 1905 και το πολυτεχνείο των Ουραλίων. Θα μάθουμε επίσης σχετικά με το μυστήριο των τελευταίων Ρομανώφ, επισκεπτόμενοι το σημείο κράτησης και εκτέλεσης της οικογένειας, την εκκλησία του αίματος των Ρομανώφ, καθώς και το μοναστηριακό συγκρότημα των ξύλινων εκκλησιών που περιβάλλεται από ένα ήρεμο φυσικό τοπίο και ήταν το σημείο ανάπαυσης της οικογένειας. Τέλος, το highlight της εκδρομής μας θα είναι μια στήλη-οβελίσκος εγκατεστημένος σε ένα γεωγραφικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Από εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία! Δείπνο στο διάσημο Pelmeni Club. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ

Πρωινό ελεύθερο για βόλτες στους γραφικούς πεζόδρομους της πόλης, γεμάτους καταστήματα και καφέ. Γεύμα στο εστιατόριο Podkova, μεταφορά στον σταθμό και επιβίβαση στον Υπερσιβηρικό. Διανυκτέρευση εντός του τραίνου.

ΜΕΡΑ 9

ΣΟΥΖΝΤΑΛ (ΠΟΛΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ)

Μεσημεριανή άφιξη στο Βλαντίμιρ και άμεση μεταφορά στο ιστορικό Σούζνταλ (πρώην πρωτεύουσα πολλών ρωσικών ηγεμονιών, με πολλά παραδείγματα πρώιμης ρωσικής αρχιτεκτονικής. Φθάνοντας στην πιο ενδιαφέρουσα πόλη του "Χρυσού Δακτυλίου", θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, που υπήρξε φρούριο και κατοικία Ρώσων πριγκίπων, καθώς και το ξύλινο μουσείο τέχνης. Στην ευρύτερη περιοχή θα θαυμάσετε ένα δείγμα από την Ρώσικη επαρχία με αγροτόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 10

ΣΟΥΖΝΤΑΛ - ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ - ΣΕΡΓΚΙΕΒ ΠΑΣΑΝΤ (ΠΟΛΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ) - ΜΟΣΧΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Βλαντίμιρ, μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Κλιάζμα. Το 1958 γιορτάστηκαν τα 250 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Άφιξη και ξενάγηση στα τρία μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: την Χρυσή Πύλη (επίσκεψη), τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους (επίσκεψη) και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Θα δούμε επίσης πολλά βραβευμένα μουσεία, γκαλερί τέχνης και θέατρα. Συνεχίζουμε για το Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας το Σέργκιεβ Πασάντ, μία ακόμα από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από όλη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του Οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιο της Λαύρας υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία, όπως οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά. Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα - η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων προς τη Μόσχα, θα διασχίσουμε μια ευχάριστη εξοχή και θα περάσουμε από χωριά που θυμίζουν "Παλιά Ρωσία" με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια. Άφιξη στη Μόσχα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και συνένωση με το γκρουπ που ακολουθεί τη διαδρομή Μόσχα - Αγία Πετρούπολη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 11

ΜΟΣΧΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Κήποι Αλεξάνδρου - Κρεμλίνο - Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ - Πεζόδρομος Αρμπάτ - Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro) - Μουσείο Κοσμοναυτών

Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο "Στάρι Αρμπάτ", περιοχή που θυμίζει την δική μας Πλάκα, θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των διάσημων σταθμών του Metro, για να θαυμάσουμε τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού". Στις όχθες

του ποταμού Νεγκλίναγια θα δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου. Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα, που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 12

ΜΟΣΧΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πάρκο και αγορά Ιζμάιλοβο - Λίμνη των Κύκνων - Πάρκο της Νίκης - Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου - Κόκκινη Πλατεία - Νέο Πάρκο Ζαρυάντι

Πρωινή επίσκεψη στο πάρκο Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια στα λιτά ξύλινα μικρομάγαζα και να αγοράσετε σουβενίρ σε προνομιακές τιμές! Συνεχίζουμε για την καθιερωμένη μας ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν". Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι και θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) με τα 1418 σιντριβάνια του. Ακολουθεί η "Κόκκινη Πλατεία" (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 13

ΜΟΣΧΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαλαρό πρωινό, μέχρι την απογευματινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΙΝΩΝ
Διαμονή σε 4κλινες καμπίνες δεύτερης θέσης εντός των τραίνων
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
Ελληνόφωνος Συνοδός
ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ
Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά)
 • Διαμονή σε τετράκλινες καμπίνες δεύτερης θέσης εντός των τραίνων
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-σταθμούς της Ρωσίας
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος συνοδός
 • Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλα καυσίμων, λοιποί φόροι εισιτηρίων, κόστος έκδοσης βίζας, είσοδοι και ειδική ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: 650€
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Το τραίνο διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, γιατρό και έναν φύλακα ανά βαγόνι
 • Συνοδός του γραφείου ακολουθεί εφ΄ όσον συμμετέχουν στην εκδρομή τουλάχιστον 15 άτομα, διαφορετικά θα υπάρχει επιβάρυνση
 • Η 4κλινη κουκέτα του τραίνου διαθέτει 2 μονά κρεβάτια κάτω και 2 πάνω, ενώ μία κοινόχρηστη τουαλέτα και ντους διατίθενται στο τέλος κάθε βαγονιού.
 • Οι ώρες και ημέρες του προγράμματος εξαρτώνται από τις ώρες αναχωρήσεων-αφίξεων των τραίνων και είναι διαφορετικές από μέρα σε μέρα
 • Τα περισσότερα από τα τραίνα που χρησιμοποιούμε διαθέτουν καμπίνες πρώτης κατηγορίας με 2 κρεβάτια (κάτω), με wc και ντους ανά δύο καμπίνες, καθώς επίσης και κατηγορία VIP class με μεγαλύτερες δίκλινες κουκέτες και με δικό τους μπάνιο και τουαλέτα
 • Η παραπάνω τιμή έχει υπολογιστεί στο ελάχιστο συμμετοχής 15 ατόμων και με έγκυρη προκράτηση-έκδοση εισιτηρίων τραίνων 30 μέρες πριν το ταξίδι
 • Η διαδρομή Βλαδιβοστόκ - Ιρκούτσκ μπορεί να γίνει και αεροπορικώς για συντομία χρόνου