ΠΟΝΤΟΣ

ΑΠΟ 625€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
pegasus-airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 12/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πτήσης μας για Σαμψούντα με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στη Σαμψούντα, πόλη στα βόρεια της Τουρκίας που ανήκει στον Πόντο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και σημαντικό λιμάνι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη όπου μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε την πλατεία Ρολογιού και την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο.Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΟΙΝΟΗ - ΚΟΤΥΩΡΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα με ενδιάμεσες στάσεις στην Οινόη (Ünye) στα Κοτύωρα (Ordu) όπου θα δούμε το Ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο και στην Κερασούντα(Φαρνακία) για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο που σήμερα είναι Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Κερασούντα, πόλη στα βόρειο - ανατολικά της σημερινής Τουρκίας, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου έχει πληθυσμό 90.000 κατοίκους (απογραφή του 2003). Βρίσκεται στα νότια της Μαύρης Θάλασσας ενώ απέχει 175 χλμ από την Τραπεζούντα.). Άφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Η Τραπεζούντα, πόλη της Μικράς Ασίας (Πόντος) στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, στη σημερινή Τουρκία, παλιά ελληνική αποικία κατά την Αρχαιότητα, ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών, μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο των Ελλήνων Ποντίων μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σήμερα φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας. Ιστορικά στην πόλη λειτουργούσαν ελληνικά σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ιδιαίτερα το Φροντιστήριο Τραπεζούντας αποτελούσε από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για τη τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΟΡΟΣ ΜΕΛΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Η Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή Σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά τη παράδοση, το 386 οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος οδηγήθηκαν στις απάτητες βουνοκορφές του Πόντου μετά από αποκάλυψη της Παναγίας, με σκοπό να ιδρύσουν το μοναχικό της κατάλυμα. Εκεί, σε σπήλαιο της απόκρημνης κατωφέρειας του όρους, σε υψόμετρο 1063 μέτρα, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία, πάντα κατά την παράδοση, εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής Bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά, στην οποία είχε μεταφερθεί θαυματουργικά η εικόνα. Το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης του μοναστηριού λύθηκε, επίσης σύμφωνα με την παράδοση, κατά θαυματουργό τρόπο. H ανθρώπινη λογική αδυνατεί να απαντήσει στο θέαμα που βλέπουν και οι σημερινοί ακόμη προσκυνητές, να αναβλύζει το αγιασμένο νερό μέσα από ένα γρανιτώδη βράχο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έκαναν πασίγνωστο το μοναστήρι όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους μουσουλμάνους που ακόμη συνεχίζουν να το επισκέπτονται και να ζητούν τη χάρη της Παναγίας. Κοντά στο σπήλαιο κτίστηκε το 1860 ένας πανοραμικός τετραώροφος ξενώνας 72 δωματίων και άλλοι λειτουργικοί χώροι για τις ανάγκες των προσκυνητών, καθώς και βιβλιοθήκη. Γύρω από τη μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους. H μονή κατά καιρούς υπέφερε από τις επιδρομές των αλλόπιστων, εξ αιτίας της φήμης και του πλούτου που απέκτησε. Μερικά περιστατικά συνδέονται και με θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας για τη σωτηρία του μοναστηριού. Στο μοναστήρι θα έχουμε παραμονή, επίσκεψη, προσκύνημα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη όπου θα δούμε, τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηροπούλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πτήσεις με Pegasus Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
1 ΒΑΛΙΤΣΑ 20 ΚΙΛΑ & 1 ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ 7 ΚΙΛΑ
1 βαλίτσα 20 κιλά & 1 χειραποσκευή 7 κιλά
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
 
Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4*, 5*
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ

Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ημιδιατροφή στα Ξενοδοχεία
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Ελληνόφωνος Ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σαμψούντα, Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη - Αθήνα με PEGASUS AIRLINES (με βαλίτσα 20 κιλα και χειραποσκευή 7 κιλά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία βάσει προγράμματος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Τραπεζούντα και στη Σαμψούντα με ημιδιατροφή
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 170€
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
5 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ PEGASUS AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10:00 11:20
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ 18:35 20:05
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 11:15 13:00
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 16:30 18:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ANEMON SAMSUN HOTEL
ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
hotel-anemon-samsun
USTA PARK HOTEL
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
usta-park-hotel