ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ 795€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 15/7, 19/8, 3/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

AΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης που έχει ονομαστεί το Παρίσι των Βαλκανίων για την αρχιτεκτονική της, τα πάρκα και τις φαρδιές λεωφόρους. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε τη Λεωφόρο της Νίκης, τον ναό Σταυρουπόλεως, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού». Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια απογευματινή βόλτα στη παλιά πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΠΡΕΤΖΜΕΡ - ΜΠΙΕΡΤΑΝ - ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πρετζμέρ για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Κάστρο-εκκλησία (UNESCO). Η ανέγερση της Εκκλησίας και του Κάστρου που την προστατεύει ξεκίνησε το 1212 και ολοκληρώθηκε το 1225 από Τεύτονες Ιππότες. Επόμενη στάση στο γραφικό χωριό Μπιερτάν, όπου θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη σαξονική εκκλησία του, χτισμένη κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα (UNESCO). Συνεχίζουμε με προορισμό τη γεωγραφική περιοχή της Μολδαβίας και τη γραφική πόλη Πιάτρα Νέαμτς, χτισμένη σε προνομιακή θέση στους πρόποδες των Ανατολικών Καρπαθίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ - ΒΟΡΟΝΕΤΣ - ΣΟΥΣΕΒΙΤΣΑ - ΜΟΛΝΤΟΒΙΤΑ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη «Γη των Θαυμάτων», την Μπουκοβίνα και τα ζωγραφιστά μοναστήρια της (UNESCO). Θα ξεκινήσουμε με το Μοναστήρι Βορονέτς, «Η Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής» όπως το αποκαλούν χάρη στις υπέροχες αγιογραφίες. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Μολντοβίτα που χαρακτηρίζεται από την πραγματικά μνημειώδη τοιχογραφία με θέμα την Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπικό μουσείο όπου θα γνωρίσουμε μια παλιά Ρουμάνικη παράδοση, τα ζωγραφιστά αυγά. Τελευταία μας επίσκεψη το Μοναστήρι Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο της περιοχής. Στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται οι Έλληνες φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση έχουν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας. Επιστροφή στη Πιάτρα Νέαμτς. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Μπρασόβ. Στη διαδρομή μας θα δούμε το φαράγγι του Μπικάζ και την Κόκκινη Λίμνη που σχηματίστηκε από την κατακρήμνιση του βουνού στον ποταμό Μπικάζ το 1836. Διασχίζοντας τα Καρπάθια φθάνουμε στην μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα (UNESCO), πραγματικό στολίδι με εννέα πύργους, πλακόστρωτους δρόμους και περίτεχνες εκκλησίες. Τελική μας κατεύθυνση η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΠΕΛΕΣ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Κάστρο Πέλες, θερινά ανάκτορα των τελευταίων βασιλιάδων και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη αφού ο δικτάτορας Τσαουσέσκου το είχε μετατρέψει σε οικογενειακή βίλα. Συνεχίζουμε για το Μπραν για να επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Δράκουλα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία όπου το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΚΟΖΙΑ - ΚΟΥΡΤΕΑ ΝΤΕ ΑΡΤΖΕΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι με πολύ σημαντικές επισκέψεις στη διάρκεια της διαδρομής μας. Πρώτη στάση η Σιμπίου, πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων. Στην πλατεία Γκρίβιτσα που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Κόζια, ένα θαυμάσιο δείγμα μεσαιωνικής τέχνης και ρουμάνικης αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Βλαχίας, την Κουρτέα ντε Άρτζες όπου θα επισκεφθούμε την Επισκοπική Εκκλησία όπου βρίσκονται οι τάφοι των Ρουμάνων Βασιλιάδων, μοναδική βυζαντινή εκκλησία στη χώρα. Άφιξη στο Βουκουρέστι για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και να θαυμάσουμε τα κτίρια που το κοσμούν. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το φημισμένο παλάτι του Λαού/Κοινοβούλιο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στον πλανήτη! Συνεχίζουμε για το Μουσείο του χωριού, ένα ιδιαίτερο πάρκο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ήθη κι έθιμα διαφορετικών χωριών της χώρας. Επόμενη στάση μας στο καταπράσινο πάρκο Χεραστράου με την ομώνυμη λίμνη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
 • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5* (2 Βουκουρέστι, 2 Πιάτρα Νέαμτς, 2 Μπρασόβ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 190€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr