ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

ΑΠΟ 695€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
pegasus-airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 20/7, 10, 17/8, 7/9
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση μας από Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ακολουθήσει η άφιξη μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μουταλασκή - Ιντζέσου

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, τη γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα.
Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέικα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου (Incesu). Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΟΡΑΜΑ - ΑΒΑΝΟΣ

Ουτσχισάρ - Τσαβουσίν

Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ουτσχισάρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο - διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΑΝΑΚΟΥ

Σογανλί - Μαλακοπή

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (χωριό του Αγίου Γεωργίου και του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας την Ανακού, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΜΙΣΤΙ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ - ΚΑΡΒΑΛΗ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και τα Φλογητά και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 7χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς, όπου και θα περιηγηθούμε στις βραχοεκκλησιές και τα ασκηταριά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Καισάρεια, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Περιηγήσεις/Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Επίσημος Ελληνόφωνος ξεναγός
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός/Συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ειδική ασφάλεια COVID-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια με την Pegasus Airlines 
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (1 στο Radisson Kayseri 5*DLX στην Καισάρεια, 4 στο Mustafa Cappadocia Resort 4*SUP στο Προκόπι)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (το δείπνο της πρώτης βραδιάς αντικαθίσταται με γεύμα την επόμενη ημέρα)
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία βάσει προγράμματος
 • Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ειδική ασφάλεια COVID-19 έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 145€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
 • Ποτά στα δείπνα
 • Φιλοδωρήματα 
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι (πληρωτέοι απευθείας στο ξενοδοχείο)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η συμμετοχή στις διαδρομές με τα αερόστατα έχει προκρατηθεί και αποφασίζεται τοπικά, σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο (05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 160 € κατ’ άτομο. Λόγω συνεχών ανατιμήσεων και μεγάλης ζήτησης η τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί εκ μέρους της κοινοπραξίας των τοπικών εταιρειών αεροπλοΐας.

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
6 ΗΜΕΡΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ PC1194 18:30 19:50
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ PC2740 21:00 22:20
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ PC2733 09:30 10:55
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ PC1193 16:20 17:50
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
RADISSON BLU HOTEL KAYSERI
ΤΟΥΡΚΙΑ
radisson_blu_kayseri
MUSTAFA CAPPADOCIA RESORT
ΤΟΥΡΚΙΑ
mustafa-cappadocia