ΜΟΣΧΑ - ΣΟΥΖΝΤΑΛ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΠΟ 1045€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 3, 10, 17, 24, 31/7, 7, 14, 21, 28/8, 11/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΣΧΑ

Τι πιο ξεκούραστο από το να πετάξει κανείς απευθείας από την Αθήνα με την ασφάλεια της AEGEAN AIRLINES για την μητρόπολη της Μόσχας, χωρίς να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο σε ενδιάμεσα αεροδρόμια. Η μεταμεσονύκτια άφιξή μας στο ξενοδοχείο και ένας καλός ύπνος, θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε κεφάτοι και ξεκούραστοι την επόμενη μέρα την εξερεύνηση της πόλης.
ΜΕΡΑ 2

ΜΟΣΧΑ

Ξενάγηση - μουσείο Πανόραμα Μποροντίνο
Η πανοραμική μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει τον εκρηκτικό χαρακτήρα της Μόσχας. Κτίρια ορόσημα που ανήκουν στο διάσημο σύμπλεγμα των Επτά Αδελφών, την επιτομή της σταλινικής αρχιτεκτονικής, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, το ξενοδοχείο Ουκράινα και το Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, φαρδιές, επιβλητικές λεωφόροι, περίφημα πάρκα και φυσικά εντυπωσιακά μνημεία από όλες τις φάσεις της ρωσικής ιστορίας ολοκληρώνουν το «αφήγημα» μιας πόλης που δικαιολογεί όσο ελάχιστες τον τίτλο της παγκόσμιας Μητρόπολης.
Σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί και το μετρό της πόλης που θα γνωρίσουμε, όπου οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά. Ακολουθεί επίσκεψη στο πλήρως ανακαινισμένο μουσείο Πανόραμα Μποροντίνο, με την ζωγραφική αναπαράσταση της μάχης του Ναπολέοντα με τα στρατεύματα του Κουτούζωφ.
Η μέρα μας θα κλείσει με μια βόλτα  στην μποέμ οδό Αρμπάτ, μία από τις παλαιότερες συνοικίες της πρωτεύουσας, εδώ που ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 18ου και 19ου αιώνα, των ρομαντικών ποιητών και της Νεοκλασικής Αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 3

ΜΟΣΧΑ - ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Κόκκινη Πλατεία, μουσείο Κοσμοναυτών
Σήμερα θα κατευθυνθούμε στην φημισμένη Κόκκινη Πλατεία, σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και του κράτους. Ο Άγιος Βασίλειος με τους πολύχρωμους, σε σχήμα κρεμμυδιού, τρούλους του, το πολυτελές κατάστημα Gum, επιτομή της «νέας» περιόδου μετά την αλλαγή του καθεστώτος, το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, σύμβολο της σοβιετικής εποχής και της Οκτωβριανής Επανάστασης θα μας εντυπωσιάσουν. Ο κόσμος όμως των Τσάρων μας προκαλεί να τον αφουγκραστούμε. Εισερχόμενοι στο μοναδικό μεσαιωνικό κάστρο του Κρεμλίνου θα αντικρύσουμε τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελούνταν οι βαπτίσεις, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους καθώς και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των ηγετών μιας άλλης εποχής. Θα περάσουμε από το παλάτι των Συνεδρίων και θα αντικρύσουμε την τεραστίων διαστάσεων καμπάνα και τα κανόνια που δεσπόζουν στην μεγαλοπρεπή πλατεία. Συνεχίζουμε με το μουσείο των Κοσμοναυτών. Το εντυπωσιακό κτίριο στο οποίο στεγάζεται, χτίστηκε το 1964 με σκοπό να εκθέσει τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο διάστημα. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ ένας περίπατος στην αριστοκρατική λεωφόρο Τβερσκάγια, με τα κομψά καφέ και τις υπέροχα διακοσμημένες βιτρίνες των διάσημων οίκων μόδας καθώς και το φωτισμένο υπερθέαμα της Πλατείας της Επανάστασης και φυσικά της ίδιας της Κόκκινης Πλατείας, θα κλείσουν με το πιο ιδανικό τρόπο μια ακόμη υπέροχη μέρα. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 4

ΜΟΣΧΑ - ΣΟΥΖΝΤΑΛ

Χρυσός Δακτύλιος, Βλάντιμιρ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για τον παγκοσμίως διάσημο Χρυσό Δακτύλιο, το σύμπλεγμα δηλαδή των ιστορικών εκείνων πόλεων που αποτέλεσαν το εφαλτήριο του ρωσικού πολιτισμού, και η γνωριμία μας μαζί του ξεκινάει με το Βλαντιμίρ. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας και ίσως η σπουδαιότερη όλων του Χρυσού Δακτυλίου. Διάσημα  αρχιτεκτονικά μνημεία-ορόσημα της ρωσικής ιστορίας τo κατέστησαν έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την περίφημη Χρυσή πύλη η οποία και αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της πόλης. Πριν από πολύ καιρό η πύλη ήταν είσοδος στην πόλη, αλλά σήμερα είναι το κέντρο του Βλαντιμίρ. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στους καθεδρικούς ναούς Ντιμιτριέφσκι, του Αγίου Δημητρίου και Ουσπένσκι, της Κοίμησης της Θεοτόκου οι οποίοι ανήκουν στην περιώνυμη λίστα Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Unesco. Ιδρύθηκαν τον 12ο αιώνα και είχαν την τύχη να σωθούν από την καταστροφική λαίλαπα της εισβολής των Τατάρων – Μογγόλων. Η εξαιρετική, σημείο αναφοράς της ρωσικής τεχνοτροπίας, εξωτερική τους αρχιτεκτονική συνδυάζεται ιδανικά με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες των μεγαλύτερων Ρώσων εικονογράφων μέσα στους οποίους δεσπόζει η απόλυτη καλλιτεχνική ιδιοφυία του μέγιστου Αντρέι Ρουμπλιώφ. Το Βλαντίμιρ, όπως θα διαπιστώσετε, είναι ο ορισμός της πόλης «κόσμημα».

Συνεχίζουμε για το Σουζντάλ που μπορεί σήμερα να είναι μία μικρή επαρχιακή πόλη με 10.000 μόλις κατοίκους, είναι όμως από ιστορικής απόψεως πολύ σημαντικό καθώς χρονολογείται από το 1024. Αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο πριγκιπάτο του Ιστορικού Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας, που ίδρυσε το 1125 ο «μυθικός» πρίγκηπας Γιούρι Ντολγκορούκυ. Εδώ βρίσκεται το πρώτο Κρεμλίνο (Περιτειχισμένο Κάστρο) της χώρας, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Θα μας εντυπωσιάσουν τα ψηλά και ανθεκτικά τείχη του και θα μας μαγέψει η διάσημη εκκλησία του, της Γεννήσεως της Θεοτόκου με τους πανύψηλους λευκούς τοίχους και τους υπέροχους γαλάζιους κρεμμυδοειδείς τρούλους της. Στη συνέχεια μας περιμένει το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου που στεγάζει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με εκθέματα Ρωσικής ζωγραφικής καθώς και κειμήλια της πλούσιας ιστορίας της πόλης. Τέλος θα περπατήσουμε τα γραφικά δρομάκια της ιστορικής πόλης με τις χαρακτηριστικές μεσαιωνικές της στοές και θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας με το ενδιαφέρον υπαίθριο μουσείο της Ξύλινης Ρωσικής Αρχιτεκτονικής με μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο ξύλινα κτίρια από τις διάφορες ιστορικές φάσεις του Χρυσού Δακτυλίου. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5

ΣΟΥΖΝΤΑΛ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Ζαγκόρσκ Σέργκιεβ Ποσάντ
Αφήνουμε το Σουζντάλ και κατευθυνόμαστε στο Σεργκιέβ Ποσάντ, γνωστό και ως Ζαγκόρσκ, σε απόσταση 70 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, όπου βρίσκεται το θρησκευτικό κέντρο της Ρωσίας, η έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρώσων Πατριαρχών. Στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου – Αγίας Τριάδας (η μια από τις 4 Λαύρες της Ρωσίας). Η Μονή ιδρύθηκε το 1345 από τον Άγιο Σέργιο (1322-1392), του οποίου και το λείψανο φυλάσσεται εκεί. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής και από το 1993 συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Συνεχίζουμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας από όπου το υπερσύγχρονο τραίνο SAPSAN θα μας μεταφέρει στην παραμυθένια Αγία Πετρούπολη, μία από τις πιο καλοδιατηρημένες ιστορικές πόλεις της Ευρώπης. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 6

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Φρούριο Πέτρου & Παύλου

Η Αγία Πετρούπολη Ιδρύθηκε το 1703 από τον Μέγα Πέτρο σαν προπύργιο της Ρωσίας στην Δύση, υπήρξε πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας για 215 χρόνια και φιλοτεχνήθηκε με κορυφαία μνημεία και εκπληκτικά κτίρια έτσι ώστε να αποτελεί ένα υπαίθριο αρχιτεκτονικό μουσείο που παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 300 ετών, είναι τόσο εντυπωσιακή που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη με την εξαίρετη ομορφιά της.
Στην ξενάγησή μας θα αντικρίσουμε το Ναυαρχείο με τον υπέροχο χρυσό τρούλο, τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, ο οποίος χτιζόταν επί 40 χρόνια και για την αποπεράτωσή του χρησιμοποιήθηκαν 40.000 εργάτες, την εκκλησία του «Σωτήρος πάνω στο αίμα» που μοιάζει πολύ με τον Άγιο Βασίλειο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, την πλατεία των Δεκεμβριστών, το θέατρο Μαρίνσκι, έδρα των μπαλέτων του Κίροφ και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση της υπέροχης πόλης γνωρίζοντας μια από τις πιο διάσημες και ιστορικές φυλακές της Ρωσίας, το Φρούριο Πέτρου και Παύλου. Χτίστηκε από τον Μεγάλο Πέτρο σ’ ένα νησάκι στις εκβολές του Νέβα για να προστατεύει τη νέα πρωτεύουσα. Το φρούριο αυτό, που λειτούργησε μέχρι το 1919 ως φυλακή, «φιλοξένησε» πολλούς διάσημους κρατούμενους, όπως τον γιο του Μεγάλου Πέτρου πρίγκιπα Αλέξιο, τον Ντοστογιέφκσι, τον Τρότσκι, τον Γκόρκι κ.ά. και φιλοξενεί τους τάφους των τσάρων της εποχής. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 7

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΡΜΙΤΑΖ

Κρουαζιέρα στο Νέβα

Η σημερινή ξενάγησή μας στο εκπληκτικό χειμερινό ανάκτορο των τσάρων, το καταπληκτικό Ερμιτάζ, θα μας συναρπάσει. Το σύμπλεγμα των πέντε ανακτόρων, στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτιριακό συγκρότημα βαμμένο σε πράσινους παστέλ και λευκούς τόνους. Το Ερμιτάζ είναι εξωπραγματικά μεγάλο, στεγάζει περισσότερα από 3 εκατ. έργα τέχνης. Θα θαυμάσουμε την “Παναγία με το Βρέφος”, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την “Επιστροφή του Ασώτου”, του Ρέμπραντ, αλλά και εκατοντάδες διάσημα έργα των κορυφαίων ζωγράφων της παγκόσμιας ιστορίας τέχνης. Οι δε αίθουσές του με τα αιγυπτιακά εκθέματα καθώς και ο τομέας με τα αρχαία ελληνικά ευρήματα συναγωνίζονται με άνεση τα σπουδαιότερα μουσεία του είδους στον πλανήτη. Ακολουθεί κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα για να δούμε την πόλη από διαφορετική οπτική γωνία.
Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μπαλέτου στο Θέατρο Μαρίνσκι όπου για πάνω από 200 χρόνια διάσημοι χορευτές όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ο Μιχάηλ Μπαρίσνικοφ χόρεψαν σε αυτή τη σκηνή ή στο πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο Μικχαϊλόφσκι που, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο και τόσο πολυτελές, κερδίζει συνεχώς καινούργιο κοινό καθώς λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 8

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΣΕΡΣΚΟΕ ΣΕΛΟ - ΠΕΤΕΡΧΟΦ

Εκπληκτική η σημερινή μας μέρα. Θα αφουγκραστούμε την ζωή των τσάρων ξεκινώντας από το Τσερσκόε Σέλο, «το χωριό του Τσάρου».  Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εξοχικών παλατιών και πάρκων 24 χιλιόμετρα νότια της Αγίας Πετρούπολης το οποίο αποτέλεσε την βάση της πόλης Πούσκιν (περιφέρεια Λένινγκραντ), στην οποία υπάγεται σήμερα. Βεβαίως περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η ιστορία του Τσερσκόε Σέλο ξεκίνησε το 1710, όταν η αυτοκράτειρα Αικατερίνη (σύζυγος του Μεγάλου Πέτρου) ίδρυσε την πόλη σε εδάφη που της είχε δωρίσει ο σύζυγός της. Το 1724 η Αικατερίνη ανήγειρε τα πρώτα εξοχικά καταλύματα, καθώς και τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μπλαγκοβέστσενσκαγια).

Αργότερα η κόρη της Ελισάβετ ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Βαρθολομαίο Ραστρέλι, την ανέγερση του μπαρόκ Παλατιού στη μνήμη της μητέρας της, Αικατερίνης. Η κεχριμπαρένια αίθουσα δεσπόζει στο υπέροχο αυτό ανάκτορο που, λόγω της μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς της, είχε φτάσει να θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πέτερχοφ (Peterhof), ένα από τα πιο διάσημα ανακτορικά συμπλέγματα της Ευρώπης, 30χλμ δυτικά της Αγίας Πετρούπολης που οικοδομήθηκε ως θερινή κατοικία από τον τσάρο της Ρωσίας Πέτρο Α΄ τον Μεγάλο. Επονομάστηκε «Ρωσικές Βερσαλλίες» και αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού οράματος του Μεγάλου Πέτρου. Το ίδιο το ανάκτορο υπέστη τεράστιες καταστροφές κατά την υποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων μετά το πέρας της αποτυχημένης πολιορκίας του Λένινγκραντ -όπως ονομαζόταν τότε η Αγία Πετρούπολη. Ξαναχτίστηκε σχεδόν από την αρχή εστιάζοντας κυρίως στην εξωτερική του όψη, με τους εσωτερικούς του χώρους να μην θυμίζουν σε τίποτα την αίγλη και την λάμψη των προπολεμικών χρόνων. Ευτυχώς ανέλπιστα σώθηκαν οι διάσημοι κήποι στους οποίους επικεντρώνεται η επίσκεψή μας, όπου θα περιηγηθούμε θαυμάζοντας τις εξαιρετικές μπαρόκ ρυθμού διακοσμήσεις στις πάνω από 100 κρίνες, και θα περπατήσουμε έως τον Κόλπο της Φινλανδίας, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και μοναδικής κηποτεχνικής. Επιστρέφοντας το βράδυ στην Αγία Πετρούπολη θα έχουμε ένα ακόμη δείπνο στο ξενοδοχείο. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και έχοντας περάσει μία υπέροχη εβδομάδα σε έναν μοναδικό προορισμό, μεταφερόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης από όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση επιστροφής προς την Αθήνα.

ΜΕΡΑ 9

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.


Σημείωση:
Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 με απευθείας πτήσεις της Aegean
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*SUP
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*Sup
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ "SAPSAN"
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ "SAPSAN"
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN Αθήνα Μόσχα /// Αγία Πετρούπολη Αθήνα
 • Γρήγορο τραίνο SAPSAN Μόσχα Αγία Πετρούπολη
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*sup Μόσχα : Novotel Centrum / Courtyard Marriott, Αγία Πετρούπολη: Ambassador / Sokos Olympic Garden, Σουζντάλ : Pushkarskaya Sloboda
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ καθημερινά με δείπνο στο ξενοδοχείο την 8η μέρα
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ελληνόφωνους ξεναγούς
 • Βίζα Ρωσίας και υποχρεωτική ιατρική ασφάλεια από το Προξενείο της Ρωσίας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
 • Έμπειρο τοπικό ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό, άριστο γνώστη των περιοχών
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 495€
 • Αχθοφορικά, Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Γενικές σημειώσεις:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των ΓενικώνΌρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μαςwww.smileacadimos.gr.
 1. Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 2. Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, διαστάσεων 4,5 μήκος Χ 3,5 πλάτος, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 3. Επιβάρυνση 65€ για έκδοση βίζας από 14 έως 7 ημέρες.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 03:45 07:25
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | 3, 10, 17, 24, 31/7, 7, 14, 21, 28/8, 11/9 | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ 23:30 02:50