ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ 845€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
Tarom
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22/7, 12/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια χώρα με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και γοητευτικές, «χρωματιστές» πόλεις! Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στις φαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, το Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για περεταίρω εξερεύνηση της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΙΑΣΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρώην πρωτεύουσα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Το Ιάσιο θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και είναι φημισμένο για τις εκκλησίες του. Υπήρξε σημαντικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο του ελληνισμού από τον 17ο αιώνα και από εκεί ξεκίνησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης την ελληνική επανάσταση τον Φλεβάρη του 1821. Θα περιηγηθούμε στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο Ναό των Ταξιαρχών, το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΥΜΟΡΟΥΛΟΥΙ/ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σουτσεάβα, την περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Θα επισκεφθούμε τα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής, το Βορονέτ, τη Σουτσεβίτα και τη Μολντοβίτα και θα θαυμάσουμε τις περίφημες τοιχογραφίες τους με ιστορικά θέματα και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους κ.ά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Γκούρα Χουμορουλούι ή στη Σουτσεάβα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΜΠΙΣΤΡΙΤΑ - ΜΠΑΡΚΟΥΛΟΥΙ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ

Μετά το πρωινό ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το χωριό Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στο «Κάστρο του Δράκουλα», εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, βιομηχανικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ρουμανίας. Μεταξύ άλλων ιδρυμάτων φιλοξενεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Περιήγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΤURDA SALINA «ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΛΑΤΙ ΑΛΑΤΙΟΥ» - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Αλατωρυχείο Turda Salina, με την υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 120μ. κάτω από την επιφάνεια της γης. Θα γνωρίσουμε την ιστορία του και θα ξεναγηθούμε στο υπόγειο ορυχείο, με τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες. Συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική Σιγκισοάρα, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα (UNESCO). Επόμενος σταθμός μας το Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
Τurda Salina - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ 274χλμ.

ΜΕΡΑ 7

ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΜΠΙΟΥ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας (UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΣΙΝΑΪΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας. Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναι το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα θαυμάσουμε την ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, την Αίθουσα των Όπλων και τις συλλογές απ' όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Χρονολογείται από το 13ο αιώνα και αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Επιστροφή στο Μπρασόβ. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 9

ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιου του Βουκουρεστίου, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TAROM
Αεροπορικά Εισιτήρια με Tarom
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
1 ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΥΜΟΡΟΥΛΟΥΙ/ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ
1 δείπνο στην Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουκουρέστι - Αθήνα με πτήσεις της Tarom
 • 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Βουκουρέστι, 1 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα, 1 Κλουζ Ναπόκα, 3 Μπρασόβ)
 • Πρωινό καθημερινά
 • 1 δείπνο στο ξενοδοχείο στην Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 245€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
9 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TAROM
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ RO 274 19:10 20:45
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ RO 273 16:40 18:20