ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ - ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΚΧΟΝ

ΑΠΟ 1320€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 10/8, 13/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ - ΙΡΚΟΥΤΣΚ

Απογευματινή πτήση μέσω Μόσχας για το Ιρκούτσκ, που ως ο δημοφιλέστερος σταθμός των ταξιδιωτών του Υπερσιβηρικού, ήταν κάποτε γνωστό με το όνομα "το Παρίσι της Σιβηρίας".

ΜΕΡΑ 2

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το εμπόριο γούνας, τα καραβάνια τσαγιού από την Κίνα και η εξόρυξη χρυσού έκαναν το Ιρκούτσκ το σημαντικότερο κέντρο της Σιβηρίας και από τα μέσα του 19ου αιώνα η πόλη αναγνωρίστηκε ως διοικητική, οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Σιβηρίας. Επίσης, από τις πρώτες επαναστάσεις κατά του τελευταίου τσάρου Νικόλαου η πόλη έγινε "προορισμός" πολλών ευγενών πολιτικών εξόριστων. Τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα παράθυρα των σπιτιών είναι το σήμα κατατεθέν του Ιρκούτσκ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Σιβηρίας. Μερικά από τα 685 πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης είναι ο ναός του Σωτήρος, ο ναός των Θεοφανείων, τα αγάλματα του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Γ΄ και του Κολτσάκ, το Παλάτι του Κυβερνήτη (που λειτουργεί ως πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη), το θέατρο, η παλιά Κρατική Τράπεζα, η Ιατρική σχολή, το τοπικό μουσείο, το στρατιωτικό νοσοκομείο και τα αναρίθμητα υπέροχα ξύλινα δαντελωτά σπίτια. Πρωινή άφιξη στο Ιρκούτσκ, συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και απογευματινή ξενάγηση της πόλης με το μουσείο Ιστορίας, τα ξύλινα σπίτια, τους υπέροχους δρόμους και τις λεωφόρους. Χρόνος ελεύθερος στο 130ο διαμέρισμα, γνωστό για τα νεο-ανακαινισμένα σπίτια του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟ

O σιδηρόδρομος Circumbaikal είναι το παλιό ιστορικό τμήμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, που ξεκινά από το χωριό Κουλτούκ (98 χιλιόμετρα από το Ιρκούτσκ) και καταλήγει στο λιμάνι της Βαϊκάλης. Με ιστορία 100 ετών, η συγκεκριμένη διαδρομή ξεχωρίζει για τις πολλές της σήραγγες (που φθάνουν σε μήκος μέχρι και τα 800 μέτρα), τις 200 γέφυρες και τα 14 χιλιομέτρων τοιχία που στηρίζουν την παράκτια σιδηροδρομική γραμμή. Στάσεις κατά τη διαδρομή θα πραγματοποιηθούν στη Σλαντυάνκα, στη Σταράγια Ανγκασόλκα, στη γέφυρα Σαμπαρτούισκι και στον ποταμό Πολοβίναγια. Με φέρρυ μποτ θα γίνει η μετάβαση από το λιμάνι της Βαϊκάλης μέχρι τη Λιστβιάνκα. Γεύμα κατά τη διαδρομή και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ - ΝΗΣΙ ΑΛΚΧΟΝ

Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Λιστβιάνκα και επίσκεψη στο μουσείο της Βαϊκάλης. Με τα ατομικά τελεφερίκ θα μεταβούμε στο παρατηρητήριο που θα μας χαρίσει την καλύτερη θέα στην βαθύτερη λίμνη του κόσμου με τις βραχονησίδες της, εκεί όπου η ενέργεια της λίμνης επηρεάζει μέχρι και τώρα τους Σαμάνους της περιοχής για να μπορούν να βοηθούν με τις τελετουργίες τους και τα γιατροσόφια τους όσους τους επικαλεστούν. Κατά την επίσκεψή μας στο χωριό Λιστβιάνκα θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά των παστών ψαριών και στα μικροκαταστήματα με τα αναμνηστικά. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής και μετάβαση στο νησί Αλκχόν στο κέντρο της Βαϊκάλης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με τον κεντρικό οικισμό Κχουζίρ. Τακτοποίηση στον ξενώνα και δείπνο με παραδοσιακές γεύσεις. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ - ΝΗΣΙ ΑΛΚΧΟΝ

Σήμερα θα απολαύσουμε την μοναδική θέα που χαρίζει η λίμνη και οι γύρω περιοχές, κάνοντας μία εξερεύνηση του νησιού, με επίσκεψη στο χωριό Χαράντσι και με ενδιάμεσες στάσεις στο ακρωτήρι και τις αμμώδεις παραλίες. Μεσημεριανό πικ-νικ στον κόλπο Ουζούρι και επιστροφή στον οικισμό Κχουζίρ για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ - ΝΗΣΙ ΑΛΚΧΟΝ - ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Μόσχας. Άφιξη αυθημερόν

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΚΟΥΤΣΚ
2 Γεύματα στο Ιρκούτσκ
ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΑΪΚΑΛΗΣ
Αγγλόφωνο σαφάρι στη λίμνη της Βαϊκάλης
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΙΡΚΟΥΤΣΚ
Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ
ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟ
Ολοήμερη εκδρομή με τον Υπερσιβηρικό
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΙΣΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΙΡΚΟΥΤΣΚ
Ξενάγηση μισής μέρας στο Ιρκούτσκ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΡΚΟΥΤΣΚ
Ελληνόφωνος συνοδός στην ξενάγηση στο Ιρκούτσκ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο της Aeroflot
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ιρκούτσκ
 • 2 γεύματα στο Ιρκούτσκ
 • 3ήμερο πρόγραμμα 2 Διανυκτερεύσεων με αγγλόφωνο σαφάρι στη λίμνη της Βαϊκάλης με γεύμα, δύο δείπνα, 2 πρωινά και διαμονή σε παραδοσιακό οικισμό
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ
 • Ολοήμερη εκδρομή με τον Υπερσιβηρικό περιμετρικά της λίμνης της Βαϊκάλης με γεύμα
 • Ξενάγηση μισής μέρας στο Ιρκούτσκ με ελληνόφωνο συνοδό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, κόστος έκδοσης βίζας (6 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: 450€
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο