ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΑΠΟ 740€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 3/5

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΛΟΥ

Πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών και το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπολού, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Άφιξη, γνωριμία με την πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΠΟΛΑΤΛΙ - ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΖ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Πόλατλι, όπως έχει ονομαστεί σήμερα το Γόρδιο γνωστό από το Μ. Αλέξανδρο και το Γόρδιο δεσμό. Συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό τοπίο με τη Λίμνη Τουζ (αλατολίμνη) που λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού και τη μεγάλη σύσταση σε αλάτι τα φύκια της δίνουν ένα μοναδικό ροζ χρώμα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος (Ιxλάρα). Θα περιηγηθούμε πεζή στον ποταμό Μελεντίζ και στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζουμε με την Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επίσκεψη στη Μαλακοπή, την υπόγεια πόλη και στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Ακολουθεί η Άβανος και επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής. Σειρά έχει η κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου, οι Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Θα διασχίσουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Θα επισκεφθούμε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες όπως τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου και των Στεφάνων. Ακολουθεί το Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», με την εκπληκτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΣΙΝΑΣΟΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σινασό, με τα πέτρινα σπίτια και τις εκκλησιές. Θα θαυμάσουμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725, το Ναό των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στο Γενή Μαχαλά, του 1850, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την επιγραφή του 1855 και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΙΚΟΝΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καισάρεια, γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Στην πανοραμική ξενάγησή μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Ακολουθεί το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου, όπου στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, ο Μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και η σκεπαστή αγορά της πόλης. Αναχώρηση για το Ικόνιο. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΙΚΟΝΙΟ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΙΕΡΑΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας με τις αποξηραμένες λίμνες, για το Παμούκαλε, με τα διάσημα ιαματικά λουτρά. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σμύρνη. Άφιξη και ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Πλατεία Κονάκ, γνωστή και ως πλατεία Ρολογιού, όπου δεσπόζει το καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής, μοναδική κληρονομιά του ελληνισμού της Σμύρνης πριν την καταστροφή και σημείο αναφοράς της πόλης. Θα περιηγηθούμε στο γραφικό δρομάκι Dario Moreno μέχρι το Ασανσέρ, ύψους 58μ. που ενώνει την Αγορά με τις πάνω συνοικίες. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για το υπαίθριο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης, από την Ελληνιστική περίοδο μέχρι την Αρχαία Πόλη όπου κατέφθασαν οι πρώτοι κάτοικοι την Αρχαϊκή περίοδο. Θα επισκεφθούμε το Κορδελιό (Καρσίγιακα), μια από τις πιο εύπορες περιοχές της Σμύρνης με τα λιγοστά ελληνικά σπίτια. Επόμενος σταθμός μας το Φρούριο Καντιφέ Καλέ ή Φρούριο Πάγος, όπου δεσπόζει στα 200μ. πάνω από την πόλη. Σειρά έχει η περίφημη κλειστή αγορά Κεμέραλτι, Βυζαντινής εποχής, το μεγαλύτερο παζάρι της Σμύρνης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε μπαχαρικά και γλυκά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΒΟΥΡΛΑ - ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΤΣΕΣΜΕ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη χερσόνησο της Αρχαίας Ερυθραίας με πρώτο μας σταθμό τα Βουρλά, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Γιώργου Σεφέρη και τον τόπο γέννησης του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Σειρά έχουν τα Αλάτσατα με τον έντονο χρωματισμό Αιγαίου και τα πανέμορφα σπίτια, όπου η αρχιτεκτονική τους είναι παρόμοια με αυτή της Μάνης. Ακολουθεί βόλτα στους γραφικούς ανεμόμυλους και την Παναγία την Αλατσατιανή, με το περίτεχνο τέμπλο του Χαλεπά. Συνεχίζουμε για το Τσεσμέ, με την παλιά αγορά του, τα παραθαλάσσια εστιατόρια και τη μαρίνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Ελληνόφωνος ξεναγός
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* (1 Μπολού Soylu Hotel 4*, 3 Καππαδοκία Avrasya 5*, 1 Ικόνιο Anemon Konya Hotel 5*, 1 Παμούκαλε Hotel Adempira Termal & Spahotel 5*, 1 Σμύρνη Armis 4* ή παρόμοια)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 255€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Προαιρετική πτήση με αερόστατο, ενδεικτικό κόστος 180€/άτομο. Πραγματοποιείται πάντα ξημερώματα (αναχώρηση περίπου 05:00) και περιλαμβάνονται μεταφορά από/προς το ξενοδοχείο, σνακ πριν και μετά την πτήση και αναμνηστικό δίπλωμα πτήσης. Η ημέρα εξαρτάται πάντα από τις καιρικές συνθήκες (καιρού επιτρέποντος). Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν αρκετά πριν την αναχώρηση μας για Καππαδοκία.

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 08:20 09:50
ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑ 18:15 19:15

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

3/5

 8

740€

+250€

710€