ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΑΠΟ 595€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ή 07 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 12, 19/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΛΟΥ

Πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Μπολού, στη Μαύρη Θάλασσα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΜΠΟΛΟΥ - ΑΓΚΥΡΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, στην «καρδιά» της χώρας. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Ακρόπολη-Σιταντέλα, τη στήλη του Ιουστινιανού, το Τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το Μουσείο των Ανατολικών Πολιτισμών. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Προκόπι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος (Ιxλάρα). Θα περιηγηθούμε πεζή στον ποταμό Μελεντίζ και στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζουμε με την Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επίσκεψη στη Μαλακοπή, την υπόγεια πόλη και στο Ναός των Αγίων Θεοδώρων. Ακολουθεί η Άβανος και επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής. Σειρά έχει η κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου, οι Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Θα διασχίσουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Θα επισκεφθούμε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες όπως τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου και των Στεφάνων. Ακολουθεί το Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», με την εκπληκτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σινασσό, με τα πέτρινα σπίτια και τις εκκλησιές. Θα θαυμάσουμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725, το Ναό των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στο Γενή Μαχαλά, του 1850, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την επιγραφή του 1855 και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καισάρεια, γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Θα θαυμάσουμε το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου, όπου στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, το μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu Τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και τη σκεπαστή αγορά. Ακολουθεί επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο Παμούκαλε, με τα ιαματικά λουτρά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Συνεχίζουμε για τη Σμύρνη. Περιήγηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Το 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 6η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Αεροπορικά εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Ελληνόφωνος ξεναγός
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα
 • 4, 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* (1 Μπολού Βοlu Koru Hotels Spa & Convention 5*, 3 Προκόπι Hotel Perissia 5*, 1 Παμούκαλε Adempira Termal & Spa Hotel 5*, 1 Σμύρνη Hotel Kaya Prestige 4*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 255€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στο 5ήμερο πρόγραμμα οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν 1 Μπολού Βοlu Koru Hotels Spa & Convention 5*, 3 Προκόπι Hotel Perissia 5*
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PERISSIA HOTEL & CONVENTION CENTRE
ΠΡΟΚΟΠΙ
perissia-hotel-and-convention-centre