ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ & ΓΑΛΙΚΙΑ

ΑΠΟ 855€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 14/8, 27/8, 17/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ - ΚΟΡΟΥΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πτήση το για Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και ξεκινάμε άμεσα στη γνωριμία μας με την πόλη με τον σημαντικότερο ναό της χώρας, τον Καθεδρικό του Σαντιάγκο. Ο καθεδρικός ναός, που δεσπόζει στην κύρια πλατεία της παλιάς και καλοδιατηρημένης πόλης και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιάκωβο (Santiago), είναι ο προορισμός ενός από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστού ήδη από τον 9ο αιώνα ως ο «Δρόμος του Αγίου Ιακώβου» (Camiño de Santiago). Ο πελώριος και εντυπωσιακός ναός φιλοξενεί το σκήνωμα του Αγίου Ιακώβου και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες και προσκυνητές κάθε χρόνο. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο υπέροχο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επόμενος προορισμός μας η La Coruña, η πόλη με τον παλαιότερο ρωμαϊκό φάρο που χρησιμοποιείται σήμερα, τον Φάρος του Ηρακλή, που θεωρείται ότι είναι αντίγραφο του Φάρου της Αλεξάνδρειας. Άφιξη τακτοποίηση, χρόνος για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια αναχωρούμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο (βόλτα νυχτερινή) και το βράδυ ελεύθερο για δείπνο. Η Λα Κορούνια είναι ιδανική πόλη για όποιον αγαπάει τα θαλασσινά και όχι μόνο. Περίφημα και τα κρέατα τής περιοχής. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΛΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ - ΡΙΑΣ ΑΛΤΑΣ - ΟΒΙΕΔΟ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Γαλικίας, τη Λα Κορούνια. Θα δούμε τον περίφημο Φάρο, ακριβώς στο σημείο όπου ενώνεται ο Ατλαντικός Ωκεανός με τον Βισκαϊκό Κόλπο και τη μαρίνα με τον περίφημο αλιευτικό στόλο της Γαλικίας, πλατείες, σοκάκια, μνημεία, αρχοντικά παλαιών ναυτικών οικογενειών με τζαμένιες προσόψεις που θυμίζουν πρύμνες ισπανικών καραβιών. Αναχωρούμε για το Οβιέδο, κάνοντας πρώτα μια στάση στο Ρία ντε Ριμπαντέο, ένα από τα περίφημα φιορδ της Ρίας Άλτας της Βόρειας Γαλλικίας. Άφιξη στο Οβιέδο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε μια πρώτη νυχτερινή βόλτα στην «πρωτεύουσα του αλκοόλ» του Βορρά της Ισπανίας. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΟΒΙΕΔΟ - ΧΙΧΟΝ - ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο Οβιέδο, που αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο του  Πριγκιπάτου της Αστούριας. Θα δούμε το θεάτρου Κάμπο Αμόρ και τα περίφημα γλυπτά που κοσμούν την περιοχή. Ολόκληρη η πόλη είναι μια «υπαίθρια γλυπτοθήκη» με περισσότερα από 200 γλυπτά! Νωρίς το μεσημέρι θα πάμε 30 χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Χιχόν για να γνωρίσουμε και το Λιμάνι της Αστούριας. Θα περιηγηθούμε στη Θιμαντεβίγια, γνωστό ως το «χωριό των ψαράδων», που βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο που κόβει το λιμάνι στα δύο. Πολύχρωμα κτήρια και στενά καλντερίμια εναλλάσσονται στην πόλη που επιχείρησε ν' αλλάξει τον κόσμο κάποτε. Θα δούμε και το μεγαλύτερο κτήριο στην Ισπανία. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο σπήλαιο της Covadonga, μια ιστορική περιοχή από την οποία οι χριστιανοί ξεκίνησαν τον πόλεμο ανακατάληψης της Ιβηρικής από τους Άραβες. Συνεχίζουμε για τα Picos Europa στο Εθνικό Πάρκο στης Αστούριας, μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, με μαγευτικές λίμνες. Τέλος, θα επισκεφτούμε την Cangas d´ Onís, την πρώτη πρωτεύουσα της, ελεύθερης από μουσουλμάνους, Ισπανίας. Επιστροφή στο Οβιέδο και ελεύθερος χρόνος ελεύθερος για έναν τελευταίο περίπατο στη θρυλική αυτή πόλη. Διανυκτέρευση. 

ΜΕΡΑ 4

ΟΒΙΕΔΟ - ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - ΑΛΤΑΜΙΡΑ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Κανταβρία. Πρώτη μας στάση η το πανέμορφο χωριό Σαντιγιάνα ντελ Μαρ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτες στα σοκάκια. Συνεχίζουμε για το Σανταντέρ, στις νότιες ακτές του ακρωτηρίου Μαγιόρ, όπου στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό, το Ταχυδρομείο και το Gran Casino del Sardinero. Επόμενος προορισμός μας το μοναδικό σπήλαιο της Αλταμίρα, με τις εντυπωσιακές παλαιολιθικές τοιχογραφίες ηλικίας έως και 36.000 ετών! Τέλος, θα σταματήσουμε στη Χερσόνησο της Magdalena όπου εκτός απ' το θαλάσσιο πάρκο εκεί βρίσκεται και το θερινό βασιλικό ανάκτορο. Αναχωρούμε για την «Χώρα των Βάσκων» και το υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν, μία από της ωραιότερες πόλεις της Ισπανίας, με τα περισσότερα βραβευμένα με αστέρια Michelin ανά κάτοικο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΑΡΙΤΖ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό και ξεκινάμε αμέσως την πανοραμική μας ξενάγηση σε μια πόλη κόσμημα, στο αποκαλούμενο Μαργαριτάρι της Καντάμπριας! Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τις ωραίες πλατείες, τα αρχοντικά, τα παλάτια, την περίφημη παραλία, το πάρκο Μιραμάρ, τα γλυπτά και τις όμορφες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Urumea. Χρόνος ελεύθερος για Pintxo, τους περίφημους βασκικούς μεζέδες. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπιαρίτζ, τη γαλλική «Χώρα των Βάσκων», στο νοτιοδυτικό σημείο της Γαλλίας, ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα θέρετρα. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή και για όποιον το επιθυμεί, για επίσκεψη στο Muse de la Mer. Συνεχίζουμε για το Μπιλμπάο. Άφιξη, τακτοποίηση και νυχτερινή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΠΑΜΠΛΟΝΑ - ΒΙΤΟΡΙΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ναβάρα, στην καρδιά της Βασκίας, το αρχαίο βασίλειο της περιοχής, που όμως σήμερα δεν ανήκει διοικητικά στη «Χώρα των Βάσκων». Πρώτη μας στάση η Παμπλόνα, παλιά πρωτεύουσα του Βασκικού βασιλείου, γνωστή για το φεστιβάλ Σαν Φερμίνες, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, με το τρέξιμο των ταύρων (encierro) που πραγματοποιείται το πρωί της 8ης Ιουλίου, μετά από μία ιεροτελεστία όπου οι δρομείς ζητούν την προστασία του Αγίου Φερμίν. Στη συνέχεια 6 ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, για να τρέξουν 825 μέτρα, πίσω από εκατοντάδες ανθρώπους. Η διαδρομή καταλήγει στην αρένα της Παμπλόνα, όπου πραγματοποιείται η ταυρομαχία. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ που παρευρέθηκε σε αυτό πολλές φορές, το διάστημα που ζούσε στο Παρίσι, τον ενέπνευσε στο αριστούργημά του «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά». Η Παμπλόνα είναι γεμάτη με στενά δρομάκια και εμείς θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα σημεία της, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και όλη τη διαδρομή του εθίμου. Στη συνέχεια θα έχουμε και χρόνο για καφέ και σουβενίρ και στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για την Βιτόρια, πρωτεύουσα της «Χώρας των Βάσκων». Άλλη πόλη θαύμα και παράδειγμα μεταμόρφωσης, διατήρησε το μεσαιωνικό της πρόσωπο με τα δρομάκια που φέρουν το όνομα των ισχυρών κάποτε συντεχνιών, αλλά έφτιαξε και το σύγχρονο προφίλ της, δημιούργησε συνθήκες ανθρώπινες για τους κατοίκους της και κατάφερε να ανακηρυχθεί πριν λίγα χρόνια σε «πράσινη πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως τους δυο Καθεδρικούς, την Πλατεία Νίκης και την Πλατεία Ισπανίας, θα δούμε τα παλιά τείχη, αρχοντικά αλλά και την πιο τζαζ γειτονιά όλης της Χώρας των Βάσκων. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο Μπιλμπάο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πανοραμική μας ξενάγηση στο Μπιλμπάο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες τού ποταμού Νερβιόν και αποτελεί έως και σήμερα σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό λιμάνι του Βορρά,  αλλά και πανευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό. Στο Μπιλμπάο θα θαυμάσετε αρχιτεκτονικά επιτεύγματα από την «αφρόκρεμα» της παγκόσμιας αρχιτεκτονικές, όπως ο Νόρμαν Φόστερ, ο Φιλίπ Σταρκ, ο Ισοζάκι, ο Καλατράβα και ο Φρανκ Γκέρυ. Θα περπατήσουμε στο όμορφο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την Plaza Nueva, την Plaza Miguel de Unamuno, θα σταθούμε και στην Όπερα του Μπιλμπάο, το εντυπωσιακό Teatro Arriaga, δίπλα στη γέφυρα Arenal, που οδηγεί στην περίφημη  Gran Vía de Don Diego López de Haro και φυσικά το Μουσείο Γκουγκενχάιμ, που αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν της πόλης. Επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ εσωτερικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην επαρχία της Βιθκάγια, το ωραιότερο κομμάτι της «Χώρας των Βάσκων». Θα επισκεφθούμε την προστατευόμενη φυσική Βιόσφαιρα Urdaibai, το Bermeo, το San Juan de Gastelugatxe, καταλήγοντας στη μαρτυρική Guernika. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ανάλογα με την ώρα της πτήσης, για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ LUFTHANSA
Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων & περιηγήσεων καθημερινά
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός που γνωρίζει άριστα όλους τους προορισμούς
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ
Όλες οι μεταφορές του προγράμματος με σύγχρονα πούλμαν
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Lufthansa μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (1 νύχτα Λα Κορούνια, 2 νύχτες Οβιέδο, 1 νύχτα Σαν Σεμπαστιάν, 3 νύχτες Μπιλμπάο)
 • Πρωινό γεύμα καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Ελληνόφωνο αρχηγός - συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
 • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 240€
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 2. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 3. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 4. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 6. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής
 9. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ LH1285 07:10 09:10
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ LH1110 10:40 13:05
ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΟΝΑΧΟ LH1827 14:45 16:50
ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ LH1756 19:05 22:30