ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

ΑΠΟ 345€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
Sky Express
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 9, 16, 23, 30/6
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και μεταφορά στην «Αιώνια Πόλη» όπου θα περιηγηθούμε πεζή. Θα ξεκινήσουμε με το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο. Εκεί θα φωτογραφήσουμε την Αψίδα του Κωνσταντίνου που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου. Στη συνέχεια περπατώντας στις Ρωμαϊκές αγορές θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης και θα κατεβούμε τα σκαλοπάτια που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος για να βρεθούμε στη Piazza Venezia με το επιβλητικό Παλάτσο Βιτορριάνο, σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Σειρά έχει η φημισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι με το εντυπωσιακό σιντριβάνι, η Βία ντελ Κόρσο, ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης και το Πάνθεον, ναός 2000 ετών αφιερωμένος σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου.
Η περιήγηση μας ολοκληρώνεται με τη Πιάτσα Ναβόνα, μια πλατεία σε σχήμα οβάλ γεμάτη από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια και θα καταλήξουμε στον ποταμό Τίβερη. Μπροστά από τον Άρειο Πάγο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια της Ιταλίας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο. Στη διαδρομή θα περάσουμε από το κάστρο των Αγγέλων, μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Ανδριανού ένα από τα πιο όμορφα οικοδομήματα της αρχαιότητας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το απόγευμα σας προτείνουμε επίσκεψη στη διάσημη πλατεία «Ισπανίας» και τα μεγαλοπρεπή Ισπανικά σκαλιά, όπου θα θαυμάσουμε τον οβελίσκο και την όμορφη εκκλησία αλλά και τους οίκους υψηλής ραπτικής που βρίσκονται εκεί. Από εδώ ξεκινάει η περίφημη Βία Κοντότι µε τα πολυτελέστατα καταστήματα των ιταλικών και των γαλλικών οίκων μόδας και το διάσημο ιστορικό καφέ «Γκρέκο» που λειτουργεί από το 1760. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά σε ένα από τα κορυφαία μουσεία και μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού (δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας). Θα θαυμάσουμε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμησή του αποτελεί αναφορά στο Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. Ακολουθεί ξενάγηση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό), όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Ελεύθερος χρόνος.

ΜΕΡΑ 3

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Εναλλακτικά όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε στην ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία (απαιτείται minimum συμμετοχή). Θα περιηγηθούμε πεζή και θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την μποέμ συνοικία Trastevere στη Ρώμη.

ΜΕΡΑ 4

ΡΩΜΗ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης οι οποίοι είναι γεμάτοι από κομψά καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και τη Via del Babuino. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα για όσους έχουν επιλέξει 4ημερο πρόγραμμα.

ΜΕΡΑ 5

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Το 4ήμερο πρόγραμμα έχει μια ελεύθερη ημέρα λιγότερη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS/ITA
 
Αεροπορικά Εισιτήρια με Sky Express/ITA
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3*, 4*, 4* SUP
Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*, 4*, 4* Sup
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Ρώμη - Μουσεία Βατικανού
Ελληνόφωνες ξεναγήσεις
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα με πτήσεις της Sky Express ή ITA
 • 3, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*, 4*, 4*S
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
 • Ελληνόφωνη πεζή ξενάγηση πόλης με υποχρεωτική χρήση ακουστικών
 • Μεταφορά προς τα μουσεία του Βατικανού
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού και τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων & check points 240€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων
 • Κόστος υποχρεωτικών ακουστικών για την ξενάγηση 2,5€/άτομο και για τα Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγ. Πέτρου 5€/άτομο
 • Εκδρομή στη Φλωρεντία από 100€/άτομο
 • Δημοτικός φόρος της Ρώμης 6€/4* ξενοδοχεία, 4€/3* ξενοδοχεία, ανά ημέρα/άτομο
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
4, 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ GQ 820 10:55 12:00
ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ GQ 821 13:00 15:55
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ROSE GARDEN PALACE
ΡΩΜΗ
ramses-hilton2
LUDOVISI PALACE HOTEL
ΡΩΜΗ
Le Meridien Etoile
HOTEL IMPERIALE
ΡΩΜΗ
hotel-imperiale-rome
HOTEL VILLA GRAZIOLI
ΡΩΜΗ
Hotel-Mela-Times-Square
BUENOS AIRES
ΡΩΜΗ
Buenos-Aires

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

9, 16, 23, 30/6

4

Buenos Aires 3*

345€

+150€

315€

Villa Grazioli Hotel 4*

365€

+190€

335€

Unaway Empire Palace 4*
St. Martin 4*

485€

+290€

455€

Hotel Imperiale 4*

535€

+330€

505€

Ludovisi Palace 4*

575€

+360€

545€

Rose Garden Palace 4*S

625€

+310€

595€

9, 16, 23, 30/6

5

Buenos Aires 3*

420€

+200€

390€

Villa Grazioli Hotel 4*

445€

+250€

415€

Unaway Empire Palace 4*
St. Martin 4*

595€

+390€

565€

Hotel Imperiale 4*

675€

+420€

645€

Ludovisi Palace 4*

725€

+470€

695€

Rose Garden Palace 4*S

785€

+410€

755€

 

Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα Μουσεία του Βατικανού (τουλάχιστον 21 μέρες πριν την αναχώρηση βάση διαθεσιμότητας) με κόστος εισόδου 45€/ενήλικας, 35€/παιδί 6-18 ετών/φοιτητής έως 25 ετών (πληρωτέα απευθείας στο ξεναγό).
Κόστος ακουστικών 5€/άτομο (υποχρεωτικό).
Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και επίσημων αργιών.