ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΑΠΟ 645€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 26/11
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση µε απευθείας πτήση για την Βαρσοβία. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο στα πεζοδροµηµένα τμήματα της παλιάς πόλης ή για µια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εµπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie ή για καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό και ξεκινάµε ξενάγηση στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεµο. Συνεχίζουµε µε την κεντρική πλατεία µε τα γοτθικού ρυθµού κτίρια, την κοσµική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό µνηµείο του «Γκέτο», το άγαλµα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύµβολο της πόλης και το άγαλµα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούµε επίσης το περίφηµο παλάτι του πολιτισµού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούµε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούµε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το EURO 2012. Αργότερα θα έχουμε προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Έχοντας αξιοποιήσει την παραµονή µας στην Βαρσοβία, κατευθυνόµαστε σήµερα στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στην πρωτεύουσα της, το Βρότσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η µεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοηµοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σηµάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή µε το γερµανικό της όνοµα Μπρεσλάου. Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισµένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταµό Όντερ, εκεί που συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερµανική αρχιτεκτονική. Πόλη έµπνευσης για τον Πικάσο, µε την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, µία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης.

Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταµό Όντερ, θα συνεχίσουµε στη µεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ µε τα κτίσµατα των συντεχνιών και το παλιό Δηµαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουµε το περίφηµο Hala Silesia έργο του διάσηµου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουµε µε το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92µ. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ προτείνουµε περίπατο στο κέντρο της πόλης µε την πανέµορφη πλατεία.

ΜΕΡΑ 4

ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουµε την εκδροµή µας προς την πανέµορφη Κρακοβία µε στάση στο Άουσβιτς. Εκεί θα δούµε από κοντά τα γερµανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχµαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσµίου πολέµου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenau καθώς και το µουσείο µε τα ντοκουµέντα. Άφιξη στην Κρακοβία, από τις πιο όµορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται µέχρι σήµερα. Μεταφορά στο κεντρικότατο ξενοδοχείο µας, τακτοποίηση στα δωµάτια. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ προτείνουµε έναν περίπατο για την πρώτη γνωριµία µε την παλιά πόλη.

ΜΕΡΑ 5

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό. Σήµερα θα περιηγηθούµε την παλιά πόλη της Κρακοβίας, µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς από το 1979. Δεν βοµβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει µε την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική, τα µοναστήρια, τα κτίρια του πανεπιστηµίου και την µοναδική πλατεία της αγοράς µε διαστάσεις 200χ200 µέτρα! Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό µε τους τάφους των Πολωνών βασιλέων, θα επισκεφθούµε το ναό των Φραγκισκανών µε τα µοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθµό αρ-νουβό. Συνεχίζουµε για το πανεπιστήµιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία µε τη παλιά αγορά των υφασµάτων. Κάνουµε στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ και περπατάµε στον εµπορικό δρόµο Φλοριάνσκα, όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάµα Μιχαλίκα. Για το τέλος έµεινε η Όπερα και το κοµµάτι του παλιού τείχους µε την πύλη Φλοριάνσκα και τον οµώνυµο εµπορικό δρόµο. Ελεύθερο απόγευµα. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ προτείνουµε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz µπαρ της ιστορικής πόλης.

ΜΕΡΑ 6

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό και συνεχίζουµε για την πρωτεύουσα Βαρσοβία µε στάση στη Βιελίτσκα µε τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια (Unesco). Είναι τα µεγαλύτερα αλατωρυχεία της Ευρώπης που σήµερα λειτουργεί ως µουσείο και έχει περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως. Θα συναντήσουµε εκκλησίες, εστιατόρια, λίµνες, έργα τέχνης, αγάλµατα, αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών, όλα λαξευµένα στο αλάτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας, προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούµε για τη Τσεστοχόβα, τη 13η σε πληθυσµό πόλη της Πολωνίας, που αποτελεί τον σηµαντικότερο οικονοµικό, διοικητικό και πολιτιστικό κόµβο της Βόρειας Σιλεσίας. Θα επισκεφθούµε ένα από τα σηµαντικότερα προσκυνήµατα του Καθολικού κόσµου, µε εκατοµµύρια πιστών που επισκέπτονται την ιερή αυτή πόλη για να προσκυνήσουν τη θαυµατουργή εικόνα της “Μαύρης Παναγίας”. Συνεχίζουµε προς την Βαρσοβία για την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟ AUSCHWITZ
ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟ AUSCHWITZ
ΤΟΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ AUSCHWITZ
ΤΟΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ AUSCHWITZ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα µε την AEGEAN AIRLINES
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα µε το πρόγραµµα
 • Διαµονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Εισόδους στο Auschwitz και τοπικός ξεναγός
 • Έµπειρος συνοδός της εταιρείας µας µε εξειδίκευση στον προορισμό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
7 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ A3 872 15:20 16:55
ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ A3 873 17:40 21:10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
NOVOTEL KRAKOW CENTRUM
ΚΡΑΚΟΒΙΑ
novotel-krakow-centrum
NOVOTEL WARSZAWA CENTRUM
ΒΑΡΣΟΒΙΑ
novotel-warszawa-centrum
NOVOTEL WROCLAW CENTRE
ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Novotel-Cologne-City-room