ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΑΠΟ 745€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ή 06 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ 12, 14/4
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πτήση για τη Βαρσοβία. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Κρακοβία (UNESCO). Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε το κάστρο στο Λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.ά. Στο κέντρο της παλιάς πόλης, στη μεγάλη πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, βρίσκεται το Σουκιενίτσε, μια Μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα. Στην ίδια πλατεία δεσπόζει ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και άλλα κτίρια ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα περίφημα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού (UNESCO). Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300χλμ. εκ των οποίων τα 3,5χλμ. είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64-135μ., αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι (UNESCO). Περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη ήταν το Μπιρκενάου. Συνεχίζουμε για το Βρότσλαβ, τη «Βενετία της Πολωνίας», χτισμένη σε 12 νησιά του ποταμού Όντερ. Ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Rynek, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ - ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Πρωινό και αναχώρηση για το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας», το περίφημο κάστρο-παλάτι Ξιάζ (Książ), ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, χτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία. Θα επισκεφθούμε τα υπόγεια τούνελ των Ναζί. Η κατασκευή τους έγινε με διαταγή του Φύρερ και ο σκοπός τους παραμένει ακόμα άγνωστος. Κάποιοι θεωρούν ότι επρόκειτο να λειτουργήσουν ως οχυρό του Χίτλερ και άλλοι ότι προορίζονταν για υπόγεια εργοστάσια κατασκευής μυστικών όπλων. Είναι επίσης πιθανόν να υπήρξαν καταφύγια αξιωματούχων των Ναζί. Κατά την επιστροφή μας στο Βρότσλαβ θα θαυμάσουμε την πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίτσα, την Εκκλησία της Ειρήνης (UNESCO).
ΜΕΡΑ 5

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, όπου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ισοπεδώθηκε ύστερα από διαταγή του αρχηγού των SS Χάινριχ Χίμλερ. Τα σημαντικότερα μνημεία της κατεστραμμένης πόλης αποκαταστάθηκαν σύμφωνα με σχέδια του 18ου αιώνα και σήμερα το ιστορικό της κέντρο μοιάζει να είναι 200 ετών. Θα δούμε το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Ζιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της Σειρήνας, σύμβολο της πόλης και θα καταλήξουμε στο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 6

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.


Συνοπτικό πρόγραμμα 5ήμερης:
1η μέρα: Αθήνα - Βαρσοβία - Κρακοβία
2η μέρα: Κρακοβία - Αλατωρυχεία - Κρακοβία
3η μέρα: Κρακοβία - Άουσβιτς - Βαρσοβία
4η μέρα: Βαρσοβία
5η μέρα: Βαρσοβία - Αθήνα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 4, 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (2 Κρακοβία Radisson Blu 5*, 2 Βρότσλαβ Wyndham Wroclaw Old Town 5*, 1 Βαρσοβία Sofitel Victoria 5* ή παρόμοια)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων στον Καθεδρικό Ναό της Κρακοβίας, στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, στην Εκκλησία της Ειρήνης, στο Κάστρο Ξιάζ και στα Υπόγεια Τούνελ των Ναζί
 • Επίσημος ξεναγός
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 300€
 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 100€ και από άλλες πόλεις 140€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στην αναχώρηση 14/4 οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν 2 Κρακοβία Radisson Blu 5*, 2 Βαρσοβία Sofitel Victoria 5*
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
5, 6 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ Α3 870 08:15 09:45
ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ A3 873 18:20 21:50
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
SOFITEL WARSAW VICTORIA
ΒΑΡΣΟΒΙΑ
sofitel-warsaw-victoria

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

14/4

5

745€

+250€

595€

12/4

6

795€

+250€

645€

*Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.