ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ

ΑΠΟ 760€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Swiss Airlines Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 22/12, 5/1
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
map alsatia

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη στο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, με το διάσημο καζίνο. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, πρωτεύουσα της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες (UNESCO). Θα επισκεφθούμε την Ευρωπαϊκή Συνοικία και θα δούμε το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ακολουθεί το ιστορικό κέντρο, που περιβάλλει ο ποταμός Ιλλ. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό Notre Dame, δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και μεταφορά στη «μικρή Γαλλία», με τις παραδοσιακές κατοικίες από ξυλόδεμα του 16ου και 17ου αιώνα, τις γραφικές αποβάθρες, τις σκεπαστές γέφυρες και τους υδατοφράκτες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΡΙΚΒΙΡ - ΕΓΚΙΣΕΜ - ΚΟΛΜΑΡ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Δρόμο του Κρασιού, ανάμεσα σε αμπέλια και μεσαιωνικά χωριά. Πρώτος μας σταθμός το Ρίκβιρ, στην καρδιά των αμπελώνων, ανέγγιχτο από τον 16ο αιώνα. Συνεχίζουμε με το γραφικό Έγκισεμ, στη βόρειο-ανατολική Γαλλία. Τελευταίος μας σταθμός το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», γενέτειρα του γλύπτη Φρεντερίκ-Ωγκύστ Μπαρτολντί, δημιουργού του «Αγάλματος της Ελευθερίας». Θα περιηγηθούμε πεζή στο ιστορικό κέντρο με τα πολύχρωμα μισοξύλινα σπίτια και τα κανάλια του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ και τη Μικρή Βενετία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙ - ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Φράιμπουργκ, γνωστό για το πανεπιστήμιό του. Θα θαυμάσουμε τη πλατεία του Καθεδρικού (Münsterplatz) με το Γοτθικό Ναό του 13ου αιώνα και το Historisches Kaufhaus, ένα αναγεννησιακό κτίριο, που δημιουργήθηκε ως αποθήκη τροφίμων και ξεχωρίζει από την κόκκινη πρόσοψή του. Αναχώρηση για τη Λίμνη Τίτι, με τα όμορφα καφέ και καταστήματα και ακολουθεί το Τρίμπεργκ, με τους καταρράκτες του ποταμού Γκούταχ, ύψους 151μ. και τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια κούκους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη ρομαντική Χαϊδελβέργη. Θα περιηγηθούμε πεζή στη Hauptstrasse, το μεγαλύτερο πεζόδρομο στην Ευρώπη και θα δούμε την πλατεία Karlsplatz, την αγορά σιτηρών Kornmarkt, την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο, τη γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και το αναγεννησιακό Hotel Ritter. Θα θαυμάσουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου, τη φυλακή των απείθαρχων φοιτητών και την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά γέφυρα του ποταμού Νέκαρ και ανάβαση με τελεφερίκ στο κάστρο του εκλέκτορα, με το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού, όπου θα έχουμε πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για τη Φρανκφούρτη, στις όχθες του ποταμού Μάιν. Στο μεσαιωνικό της κέντρο, το Römerberg, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Δημαρχείο, την Κρήνη της Δικαιοσύνης, το σπίτι που γεννήθηκε ο Γκαίτε και τα ανακατασκευασμένα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παραδοσιακά, ξύλινα σπίτια του 15ου αιώνα. Θα κατέβουμε στις όχθες του ποταμού για να θαυμάσουμε τη σιδερένια γέφυρα. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο Zeil και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής για Αθήνα.Πρόγραμμα αναχώρησης 5/1:

1η μέρα: Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο
2η μέρα: Φρανκφούρτη - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο
3η μέρα: Ρίκβιρ - Έγκισεμ - Κολμάρ - Στρασβούργο
4η μέρα: Φράιμπουργκ - Λίμνη Τίτι - Τρίμπεργκ - Στρασβούργο
5η μέρα: Στρασβούργο - Ζυρίχη (ξενάγηση) - Αθήνα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ LUFTHANSA & SWISS
Αεροπορικά Εισιτήρια με Lufthansa & Swiss
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα με πτήσεις της Lufthansa και Swiss
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* (1 Φρανκφούρτη, 3 Στρασβούργο Ibis Strasbourg Centre Gare 3*)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Φόροι διαμονής 1,65€/Στρασβούργο/άτομο, 2€/Φρανκφούρτη/άτομο (πληρωτέα κατά την άφιξη)
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στην αναχώρηση 5/1 θα πραγματοποιηθούν 4 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο Best Western Plus Hôtel Monopole Métropole 4* και ο φόρος διαμονής είναι 2,42€/άτομο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SWISS 9/1
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ 17:45 21:20
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 18:10 20:10
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ 20:30 00:15
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA 5/1
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 06:55 09:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
IBIS STRASBOURG CENTRE GARE
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ibis-strasbourg-centre-gare