ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΑΠΟ 545€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Scoot
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 9/6

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΕΙΨΙΑ - ΔΡΕΣΔΗ

Πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Λειψία. Με κατεύθυνση νότια και αφού περάσουμε τον ποταμό Έλβα φθάνουμε στην Λειψία. Παλιά εμπορική πόλη, σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο, μετά την Φρανκφούρτη διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κάργκο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, πανεπιστημιούπολη, πόλη με τρανή μουσική ιστορία, διαχρονικά εκδοτικό κέντρο και η σπουδαιότερη πόλη της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Η παλιά πόλη έχει διατηρήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονημάτων, όπως τον μεγαλύτερο τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης, πληθώρα παλιών εμπορικών κτισμάτων μεγάλων οίκων, το σπουδαίο αναγεννησιακό παλιό δημαρχείο, ενώ στην περιοχή του νέου πανεπιστημίου θα δούμε τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Αρείου Πάγου. Θα μπούμε στην εκκλησία του Αγίου Θωμά για να δούμε τον τάφο του Μπαχ και θα καταλήξουμε στην μεγάλη κεντρική πλατεία πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό κτιρίων εποχής. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, φαγητό και περίπατο στην όμορφη πόλη, πριν φθάσει η ώρα της αναχώρησης για τη Δρέσδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΔΡΕΣΔΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιπατητική ξενάγηση της παλιάς πόλης της πρωτεύουσας της Σαξονίας. Παρά τις μεγάλες καταστροφές στο τέλος του πολέμου, η πόλη ζωντάνεψε και πάλι, ήδη από την δεκαετία του 60. Ο μεγάλος πολιτιστικός πλούτος της, τα πολύ σπουδαία μουσεία της, η ιδιαίτερη θέση της στις όχθες του ποταμού Ελβα της χάρισαν το όνομα, Φλωρεντία του Βορά. Θα δούμε την όπερα Ζέμπερ, το παλιό παλάτι, σήμερα μουσειακός χώρος, θα περάσουμε μέσα από την περιτριγυρισμένη με πανέμορφα κτίρια - μουσεία αυλή του, το επιβλητικό δικαστικό μέγαρο, ενώ ο δρόμος της ιστορίας των Βετίνων, ο βασιλικός οίκος που κυβερνούσε μέχρι το 1918, μας οδηγεί στην υπέροχη εκκλησία της Παρθένου. Η σχολή Καλών Τεχνών, μια από τις σπουδαιότερες της χώρας, βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του Μπριλ, απέναντι από την Καγκελαρία και δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Αύγουστου, το πιο ένδοξο όνομα των βασιλέων της Σαξονίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας θα μπορέσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης, και να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το ποτάμι. Αργά το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Βερολίνο, αφού πρώτα περάσουμε από την περιοχή που οι βιομήχανοι της πόλης έχτισαν τις βίλες τους κατά μήκος του ποταμού και αφού διασχίσουμε το παλιό ψαροχώρι Λόζβιτς, θα περάσουμε μέσα από την νέα πόλη, πριν βγούμε στον αυτοκινητόδρομο. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Βερολίνο το βράδυ.

ΜΕΡΑ 3

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρώτη ημέρα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν την πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Όπως οι περισσότερες πόλεις της Γερμανίας καταστράφηκε και το Βερολίνο στον τελευταίο πόλεμο. Η διχοτόμηση της χώρας και μετά ο χωρισμός του Βερολίνου σε Ανατολικό και Δυτικό τμήμα δημιούργησε ένα χάσμα στις σχέσεις των ανθρώπων, διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και ζωής, που τελικά βρήκε την αντανάκλαση του και στην αρχιτεκτονική. Πολλές πλατείες, πάρα πολύ πράσινο, πάρκα και σπουδαίες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι περισσότερες των οποίων παραμένουν σήμερα ανενεργές, δίνοντας έτσι ευκαιρία στο θέριεμα της ανεργίας και την διατήρηση του πολύ μικρού εισοδήματος για την πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Ο εμπορικός δρόμος των εκλεκτόρων, η κατεστραμμένη εκκλησία της μνήμης, το παλάτι στο προάστιο Σαρλότενμπουργκ, η Πολυτεχνειούπολη και το μεγάλο πάρκο με τον ζωολογικό κήπο είναι τα σημεία αναφοράς στο δυτικό γεωγραφικό κομμάτι της πόλης. Η πύλη του Βρανδεμβούργου, το κεντρικό κοινοβούλιο, Μπούντεσταγκ, η Καγκελαρία, η μοντέρνα λόγω κατασκευών πλατεία Πότσδαμ, η παλιά Γκεστάπο, μουσείο του Τρόμου σήμερα, το πέρασμα Τσάρλι, με αναφορές στη εποχή του αποκλεισμού της δυτικής πλευράς της πόλης από το τοίχος, η πλατεία Ζεντάρμ με τα υπέροχα κτίρια της, ο ονομαστός δρόμος κάτω από τις φιλύρες με τα πολλά ιστορικά του κτίρια, η αλέα που φέρει το όνομα του Κάρολου Μάρξ με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, και τέλος το μεγαλύτερο τμήμα του τοίχους που το άφησαν με τα καλλιτεχνήματα του να θυμίζει την εποχή του χωρισμού, είναι τα σημεία που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Θα καταλήξουμε στο Νησί των μουσείων (7 συνολικά), 2 από τα οποία θα επισκεφθούμε σε λίγο, αφού πρώτα κάνουμε ένα διάλειμμά για καφέ και ανασύνταξη. Ακολούθως θα ξεναγηθούμε στο φημισμένο μουσείο της πόλης, αφιερωμένο στην πόλη της Περγάμου και ακολούθως στο Πανόραμα της Περγάμου μια ιδιαίτερη κατασκευή του περσικής καταγωγής αρχιτέκτονα Ασίζη, η οποία με την βοήθεια μοντέρνων μέσων δίνει έναν πολύ πετυχημένο τρόπο, αυτό το οποίο λείπει από πολύ κόσμο στο Μουσείο Περγάμου, μια και οι αίθουσες με τα αρχαιοελληνικά κτερίσματα είναι λόγω ανακατασκευής κλειστές. Ελεύθερο απόγευμα που μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε για μια βόλτα στο ποτάμι η στο μεγάλο πάρκο Τίαργκαρντεν (κήπος των ζώων).

ΜΕΡΑ 4

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΠΟΤΣΔΑΜ

Πρωινό και ξεκινάμε για το κοντινό Πότσδαμ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Βρανδεμβούργου. Χτισμένο πάνω σε μια χερσόνησο περιβάλλεται από τα νερά του ποταμού Χάβελ, ο οποίος δημιουργεί στην περιοχή 7 λίμνες. Όλα αυτά μαζί με το δάσος Γκρούνεβαλντ συνθέτουν ένα εξαιρετικά όμορφο τοπίο, το οποίο μαζί με την πλειάδα των ιστορικών χώρων έλκουν την προσοχή χιλιάδων επισκεπτών. Στις όχθες μιας εκ των λιμνών θα επισκεφθούμε την βίλα, όπου τον Γενάρη του 1942 πάρθηκε η απόφαση της Τελικής Λύσης και με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού θα πληροφορηθούμε λεπτομέρειες για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Αφού περάσουμε την Γέφυρα των Κατασκόπων και την περιοχή με τις βίλες των Πρώσων αξιωματικών θα βρεθούμε στην περιοχή του ανακτόρου του Φρειδερίκου 2ου της Πρωσίας, γνωστό ως Σαν Σουσί. Θα περπατήσουμε στους κήπους που περιβάλουν τον χώρο, στολισμένους με σειρά κτισμάτων εποχής, καθώς και πλήθος αγαλμάτων.
Μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέσα στους χώρους των παλατιών, οι περισσότεροι των οποίων σήμερα ανήκουν στο πανεπιστήμιο της πόλης, η αστροφυσική σχολή του οποίου ιδρύθηκε από τον Αϊνστάιν θα μας φέρει πιο κοντά στην σημερινή πόλη, η οποία έχει διατηρήσει το σύνολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της. Χωρισμένη σε ρωσική, ολλανδική και πρωσική γειτονιά μεταφέρει τον επισκέπτη σε παλαιότερες εποχές. Διάλειμμα για καφέ και επιστροφή στο Βερολίνο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία του, τον Ζωολογικό Κήπο και να κάνετε τις αγορές σας.

ΜΕΡΑ 5

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σήμερα κατά την διάρκεια ενός οδοιπορικού στην ανατολική πλευρά της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά όλα εκείνα που πλουσιοπάροχα προσφέρει τόσο στους κατοίκους της, όσο και στους επισκέπτες της η ιστορική αυτή πόλη. Θα δούμε την πλατεία Ζεντάρμ με τον Ναό της Μουσικής, την πλατεία όπου οι Ναζί έκαψαν τα βιβλία των αντιφρονούντων, θα περπατήσουμε προς την Αλεξάντερπλατς περνώντας από τον χώρο του πανεπιστημίου Χούμπολτ, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, καθώς και τον νέο χώρο Τέχνης και Ιστορίας του παλιού παλατιού του οίκου των Χοετσόλερν. Ενα διάλειμμα για καφέ, ξεκούραση και συζήτηση πριν συνεχίσουμε προς το ιστορικότερο κομμάτι του Βερολίνου, την γειτονιά του αγίου Νικολάου με τα πλήρως ανακαινισμένα κτίρια της. Στην κοντινή παλιά εβραϊκή συνοικία θα δούμε χώρους της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, όπως την Συναγωγή, το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, θα περπατήσουμε κατά μήκος της Σπρέ και θα επισκεφθούμε το Παλάτι των Δακρύων, όπως είναι το προπαγανδιστικό όνομα ενός χώρου που σχετίζεται με την εποχή του χωρισμού της πόλης. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να τον εκμεταλλευθείτε όπως αρμόζει στον καθένα καλύτερα.

ΜΕΡΑ 6

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ SCOOT
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ SCOOT
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Scoot
 • 1 διανυκτέρευση στο Leonardo Dresden Altstadt 4* ή παρόμοιο
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Art’ Otel Berlin Kudamm 4* ή παρόμοιο
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Τοπικός Έλληνας συνοδός - ξεναγός
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεία Covid-19 έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 185€
 • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους, κάστρα κλπ.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων0.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SCOOT
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ TR 722 08:50 10:50
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ TR 723 11:50 15:50