ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΑΠΟ 3590€

ΣΥΝΟΨΗ

16 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 18/11

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν.

ΜΕΡΑ 2

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Μετά την άφιξη μας θα ανέβουμε με τελεφερίκ στο Table Mountain απ’ όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα που προσφέρεται πανοραμικά προς την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινή βόλτα στο παλιό λιμάνι, γνωστό ως Water Front, μια περιοχή με πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, καφέ και μπαρ.

ΜΕΡΑ 3

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - HOUT BAY - ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το ψαροχώρι Hout Bay, στο δυτικό αρμό της χερσονήσου, από τον κόλπο του οποίου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στο νησί με τις φώκιες. Συνεχίζουμε με το Εθνικό Πάρκο του Ακρωτηρίου ως τη μύτη της χερσονήσου όπου θα επισκεφθούμε τον Παλιό Φάρο ενώ στην Ακτή Μπούλντερς θα δούμε αποικίες πιγκουίνων. Ακολουθεί ο Βοτανικός Κήπος του Κιστερνμπος, από τους μεγαλύτερους του πλανήτη με την απίστευτη χλωρίδα και την ιστορία γεωλογίας.

ΜΕΡΑ 4

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΟΥΤΣΧΟΡΝ

Πρωινό και βόλτα στη γειτονιά του Βο Κaap, στο ιστορικό κέντρο του Κέιπ Τάουν με τα πολύχρωμα σπίτια. Συνεχίζουμε με τη διαδρομή των κήπων, μέσα από το ημι-ερημικό τοπίο της Little Karoo. Ακολουθεί η πόλη Ούτσχορν, με τις μυστηριώδεις αίθουσες και περάσματα με σταλαγμίτες και σταλακτίτες στο υπόγειο δίκτυο των περίφημων σπηλαίων Κανγκού. Τέλος, θα επισκεφθούμε μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στρουθοκάμηλων, όπου θα μάθουμε τα πάντα για τα χαριτωμένα πτηνά.

ΜΕΡΑ 5

ΟΥΤΣΧΟΡΝ - GARDEN ROUTE - ΝΑΪΣΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον κόλπο Mossel, με το ομώνυμο μουσείο, όπου θα γνωρίσουμε την εποχή των μεγάλων θαλασσοπόρων, τον εξοπλισμό τους, τις δυσκολίες τους αλλά και τα σημαντικά επιτεύγματά τους. Στη συνέχεια, μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα καταλήξουμε στη Νάισνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΝΑΪΣΝΑ - ΠΑΡΚΟ FEATHERBED

Μετά το πρωινό θα διασχίσουμε με σκάφος τη Λαγκούνα της Νάισνα, που την προστατεύουν οι δυο ασβεστολιθικοί βράχοι Νάισνα Χεντς. Αφού φτάσουμε στη δυτική άκρη με ειδικά οχήματα, θα απολαύσουμε πεζή μια βόλτα στο πάρκο Featherbed, όπου θα γνωρίσουμε τη γεωλογική ιστορία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΝΑΪΣΝΑ - ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ - ΝΤΕΡΜΠΑΝ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Πορτ Ελίζαμπεθ, που αναβαθμίσθηκε με αφορμή το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 2010. Η πόλη αποτελεί κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Αφρικής, καθώς έχει τα περισσότερα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντέρμπαν, το μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής και αγαπημένη πόλη των ναυτικών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΝΤΕΡΜΠΑΝ - ΖΟΥΛΟΥΛΑΝΤ - ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι γεμάτο από ξενοδοχεία, παμπ, προβλήτες, αμμουδιές και πάγκους με χειροτεχνήματα, το Διοικητικό Κέντρο και το λιμάνι. Συνεχίζουμε με την περιοχή των Χιλίων Λόφων όπου θα επισκεφθούμε μια αποικία Ζουλού, θα μάθουμε για τη ζωή και τον πολιτισμό τους και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά τους παραδοσιακούς χορούς τους. Ακολουθεί σαφάρι στη περιοχή του Χλουχλούε όπου θα δούμε ελέφαντες, βουβάλια, ρινόκερους, λιοντάρια και λεοπαρδάλεις.
ΜΕΡΑ 9

ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ - ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ - ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ

Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοδυτική πλευρά της Αφρικής, τη Σουαζιλάνδη. Αφού περάσουμε ξανά τα σύνορα και μπούμε πάλι στο έδαφος της Νοτίου Αφρικής φτάνουμε στο διάσημο Κρούγκερ Πάρκ, το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο έκτασης 19.633τ.χλμ. και ένα από τα καλύτερα καταφύγια άγριων ζώων. Το 1894 μια στενή ζώνη μεταξύ της περιοχής Κουαζούλου-Νατάλ και της Σουαζιλάνδης έγινε η πρώτη προστατευόμενη περιοχή, το Καταφύγιο Θηραμάτων Πονγκόλα. Το απόγευμα ακολουθεί σαφάρι, όπου θα απολαύσουμε την πανίδα του πάρκου. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στις νοτιοδυτικές παρυφές του. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 10

ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο για να απολαύσουμε την άγρια ζωή όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ρινόκεροι, αντιλόπες και ζέβρες. Εγκόλι και Γκάουτενγκ σημαίνει «τόπος του χρυσού», έτσι ονόμαζαν το Γιοχάνεσμπουργκ, το οικονομικό και εμπορικό κέντρο και Μητρόπολη της χώρας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 11

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΟΡΥΧΕΙΑ - ΣΟΒΕΤΟ

Μόλις 8χλμ. νότια της πόλης βρίσκεται ένα παλαιό ορυχείο. Πρωινό και επίσκεψη στο θεματικό και ψυχαγωγικό πάρκο Gold Reef City, μια ζωντανή αναβίωση του Γιοχάνεσμπουργκ της δεκαετίας του 1890 το οποίο παρουσιάζει τη μεταμόρφωση της περιοχής από «οικισμό χρυσωρύχων» σε μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη. Επιστροφή στο Γιοχάνεσμπουργκ και επίσκεψη στο Μουσείο του «Απαρτχάιντ» και στη συνοικία Σοβέτο, όπου βρίσκεται το σπίτι του σπουδαίου αγωνιστή Νέλσον Μαντέλα. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 12

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΡΕΤΟΡΙΑ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Πρετόρια. Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση μετονομασίας της πόλης σε Τσουάνε, που σημαίνει «είμαστε ίδιοι». Στο ωραιότερο τμήμα της καταπράσινης και στολισμένης με τζακαράντες πόλης θα γνωρίσουμε τα κυβερνητικά κτίρια, ενώ θα επισκεφθούμε το Μνημείο Βουρτρέκερς, ένα έμβλημα και παράλληλα φόρος τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν από το Ακρωτήριο τη δεκαετία του 1830 προκειμένου να γλυτώσουν από τη βρετανική κυριαρχία. Επιστροφή στο Γιοχάνεσμπουργκ και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 13

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και πτήση για την πόλη των Καταρρακτών της Βικτώριας της Ζιμπάμπουε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε, οι περίφημοι Καταρράκτες της Βικτώριας, οι οποίοι βαφτίστηκαν από έναν Σκωτσέζο ιεραπόστολο προς τιμή της βασίλισσας Βικτώριας, δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο θέαμα.
ΜΕΡΑ 14

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ CHOBE

Πρωινό και αναχώρηση για το κράτος της Μποτσουάνα. Ο τουρισμός, η κτηνοτροφία και τα διαμάντια είναι οι κυριότεροι μοχλοί της οικονομίας της χώρας που σε ποσοστό 70% καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Chobe. Θα θαυμάζουμε ιπποπόταμους καθώς και άλλα ζώα της αφρικανικής πανίδας μέσα από μια κρουαζιέρα στον ποταμό Chobe. Το απόγευμα ακολουθεί σαφάρι στο πάρκο, φημισμένο για τους ελέφαντες που το κατοικούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 15

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ. Αλλαγή πτήσης και αναχώρηση μέσου ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα.
ΜΕΡΑ 16

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ QATAR AIRWAYS/ETHIOPIAN AIRLINES
Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airways/Ethiopian Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 4*SUP
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 4*sup
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΔΩΡΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ CHOBE
Δώρο η εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Chobe
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κέιπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα με πτήσεις της Qatar Airways/Ethiopian Airlines
 • 13 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup & λοτζ στο σαφάρι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Δώρο η εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Chobe με οδικό και πλωτό σαφάρι
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Αχθοφορικά
 • Ταξιδιωτικό οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 1020€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.