ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΑΠΟ 635€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
ANAXΩΡΗΣΕΙΣ Κάθε Σάββατο

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καζαμπλάνκα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 2

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ

Μετά το πρωινό μας, περίπου στις 09:00 ξεκινάμε τη μέρα μας με την ξενάγηση στην πολυπληθή και πολύβουη κεντρική αγορά, τη συνοικία Habous γνωστή και ως Νέα Μεδίνα, το παλάτι, την πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου που αποτελείται από κτίρια της δεκαετίας του ΄20 τα οποία είναι μια μίξη ισπανο-μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Art deco, την προεδρική κατοικία Anfa στην πιο δυτικού τύπου συνοικία των πλουσίων και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το τζαμί του Χασάν του 2ου. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Μαρόκο και το 13ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο μιναρές του είναι ο ψηλότερος του κόσμου και φτάνει τα 210 μέτρα. Στο εσωτερικό του έχει χωρητικότητα 25.000 πιστών. Το μεσημέρι προαιρετικά γευματίζουμε σε ένα εστιατόριο θαλασσινών στην περιοχή Corniche. Εν συνεχεία αναχωρούμε για το Ραμπάτ. Είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Μαρόκου. Μια πόλη σύγχρονη με μεγάλες λεωφόρους, πολλούς χώρους πρασίνου και πεζόδρομους. Εκεί, βρίσκονται η βουλή, το ανώτατο δικαστήριο και το παλάτι το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια θα δούμε την κάσμπα Ουινταίας με τους εκπληκτικής ομορφιάς κήπους, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, ένα ιστορικό κτίριο του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1971 και θεωρείται ένα αριστούργημα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με τον ανολοκλήρωτο πύργο του τζαμιού του Χασάν που αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε χρόνο για να δειπνήσουμε και να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.
Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ 95χλμ.
ΜΕΡΑ 3

ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ

Πρωινό και αναχωρούμε για την ιστορική πόλη Μεκνές, μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με τα 40 χλμ μακρά τείχη, φτάνοντας στη διάσημη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ που είναι μια από τις ομορφότερες πύλες του κόσμου, με ύψος 16 μέτρα, χτισμένη στις αρχές του 18ου αιώνα και προσφέρει μια αξέχαστη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Θα δούμε επίσης τους βασιλικούς στάβλους και την εβραϊκή συνοικία. Συνεχίζουμε προαιρετικά με το γεύμα μας και μετά αναχωρούμε για την ιερή πόλη του Μουλά Ιντρίς δια μέσου του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Βολουμπίλις που διαθέτει ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη Φεζ. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και παίρνουμε το δείπνο μας.
Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ 260χλμ.
ΜΕΡΑ 4

ΦΕΖ

Πρωινό και όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη της πνευματικής πρωτεύουσας, μιας μυστηριώδους και ατμοσφαιρικής παλιάς πόλης, αρχίζοντας από την Μεντίνα την πρώτη μουσουλμανική με τα 9202 σοκάκια, τις ατελείωτες και πολύχρωμες και δαιδαλώδεις ανοιχτές αγορές, τα λεγόμενα σουκς. Έχει ακόμη πολλά ιστορικά μνημεία, είναι θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία, τα σιντριβάνια Νετζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και το ανδαλουσιανό τζαμί Καραουίν, εξωτερικά. Προαιρετικά θα γευματίσουμε σε ένα τυπικό, παραδοσιακό εστιατόριο στην καρδιά της Μεντίνα και το απόγευμα θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στην Μεντίνα. Ακολουθεί το δείπνο μας στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 5

ΦΕΖ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Μαρακές, περνώντας μέσα από τα γραφικά βερβέρικα καταπράσινα χωριουδάκια Ιφράν και Ιμουζέρ. Στη συνέχεια προαιρετικά θα γευματίσουμε και θα ξεκουραστούμε στο Μπενί Μελλάλ, μια μικρή αγροτική πόλη. Θα φτάσουμε στο Μαρακές την πόλη των φοινικόδεντρων, αργά το απόγευμα, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα δειπνήσουμε.
Φεζ - Μαρακές 485χλμ.
ΜΕΡΑ 6

ΜΑΡΑΚΕΣ

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη στο Μαρακές, την δεύτερη παλιά αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκου, γνωστή και ως «το μαργαριτάρι του νότου». Αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ονομάζεται και «κόκκινη πόλη» από το κόκκινο χρώμα που έχουν τα κτίρια και τα τείχη που την περιβάλλουν. Στην πρωινή ξενάγησή μας θα δούμε τους κήπους Μενάρα στην καρδιά των οποίων υπάρχει μια λίμνη για την άρδευση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται εκεί, τους τάφους των Σααντιέν, το μεγαλοπρεπές παλάτι Ελ Μπαχία το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και το όνομα του σημαίνει λαμπρότητα, το τζαμί Κουτούμπια και το μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ, το οποίο είναι το πιο παλιό μουσείο της πόλης και στεγάζει μια καταπληκτική συλλογή Μαροκινών λαϊκών τεχνών. Γευματίζουμε στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα κάνουμε τη βόλτα μας στη διάσημη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα. Πρόκειται για την πιο πολυσύχναστη πλατεία, με κάθε είδους μικροπωλητές, γητευτές φιδιών, ακροβάτες, μουσικούς, καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους και πλανόδιους μάγειρες που ετοιμάζουν τοπικές μυρωδάτες λιχουδιές. Προαιρετικά, μπορείτε να έχετε ένα τυπικό δείπνο στο διάσημο εστιατόριο «Chez Ali» βλέποντας μια εξαιρετική παράσταση από διάφορα φολκλορικά συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιοχές του Μαρόκου. Μετά από αυτή τη γεμάτη με συναισθήματα και εμπειρίες βραδιά, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.
ΜΕΡΑ 7

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Το σημερινό πρωινό είναι ελεύθερο να απολαύσετε για ακόμη μια φορά το γοητευτικό Μαρόκο όπως εσείς θέλετε. Μετά το προαιρετικό γεύμα μας, νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την Καζαμπλάνκα όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα δειπνήσουμε.
Μαρακές - Καζαμπλάνκα 240χλμ.
ΜΕΡΑ 8

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αναχώρηση από την Αθήνα κάθε Σάββατο με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης
•7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 5* με πρωινό
• Ημιδιατροφή καθημερινά
• Μεταφορές με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
• Είσοδοι στα αξιοθέατα, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Τοπικοί φόροι
• Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγό
• Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι με την Turkish 270€/άτομο από Αθήνα
• Προσωπικά έξοδα
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

  1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2-3 ΑΤΟΜΩΝ


4* Premium

Απρίλιος - Μάιος - Οκτώβριος

635€

5* Standard
Ιούνιος - Σεπτέμβριος

765 €