ΜΑΡΟΚΟ

ΑΠΟ 1040€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 10, 24/2
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ 3, 10, 21/3
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πτήση για την «Κόκκινη Πόλη», το κοσμοπολίτικο Μαρακές. Άφιξη και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση. Θα δούμε την πλατεία Μοχάμεντ Ε’, με τη Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το Τζαμί του Βασιλιά Χασάν Β’ (εξωτερικά) και τη συνοικία Άνφα. Συνεχίζουμε για το Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια. Θα μεταβούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό, επιβίβαση στο τραίνο-βολίδα και άφιξη στην Ταγγέρη, στις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΤΑΓΓΕΡΗ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΦΕΖ

Πρωινό και ξενάγηση στην κάσμπα και τα σουκς της Ταγγέρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σεφσαουέν, το «Μπλε Χωριό». Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε πεζή στα δρομάκια και τα σουκς και ακολουθεί η Φεζ, στην καρδιά του Μαρόκου. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ιντρισίδες τον 8ο αιώνα, ως η πρώτη αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής». Θα δούμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με τη μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους βασιλικούς στάβλους, τα τείχη της πόλης κ.ά. Επιστροφή και ξενάγηση στη «Μέκκα του Μαρόκου», τη Φεζ. Ακολουθεί (εξωτερικά) το ανάκτορο Dar Al Makhzen των Μερινιδών, η Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ και η Μεντίνα του 11ου αιώνα, με καταστήματα και εργαστήρια. Πρόκειται για ένα λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, με το τζαμί Καραουίν. Στη Μεντίνα θα θαυμάσουμε τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μπατάα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια των Μερινιδών. Απόγευμα ελεύθερο για περιήγηση στα παζάρια της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΦΕΖ - ΙΜΟΥΖΕΡ ΝΤΙ ΚΑΝΤΕΡ - ΙΦΡΑΝ - ΜΠΕΝΙ ΜΕΛΑΛ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση το χωριό Ιμουζέρ ντι Καντέρ και το Ιφράν, σε υψόμετρο 1665μ., στην «καρδιά» ενός δάσους από κέδρους, διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο, γι’ αυτό ονομάζεται «η Ελβετία του Μαρόκου». Ακολουθεί το Μπενί Μελάλ και αναχώρηση για την «Κόκκινη Πόλη», το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΜΑΡΑΚΕΣ & ΔΩΡΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ SHOW ΜΕ ΠΟΤΟ ΣΤΟ «CHEZ-ALI»!

Πρόγευμα και ξενάγηση στο Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά και με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει χτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα και το Μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ. Θα επισκεφθούμε τους κήπους Μαζορέλ ή Υβ Σεν Λοράν και Μενάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή «Πλατεία των Θαυμάτων», με τους αυτοσχέδιους πάγκους-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες και μάγισσες (UNESCO). Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φολκλορικό show «Fantasia» στο Chez-Ali. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΕΣΑΟΥΙΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Εσαουίρα, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε. Θα ανέβουμε στο κάστρο και θα απολαύσουμε τη θέα. Στην περιοχή φυτρώνουν οι αργκανιές, από τις οποίες βγαίνει το έλαιο αργκάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μαρακές - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (1 Καζαμπλάνκα Mogador Center 5*, 1 Ταγγέρη Hilton Tangiers 5*, 2 Φεζ Palais Medina Fez 5*, 3 Μαρακές Kenzi Rose Garden 5* ή παρόμοια)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Δώρο φολκλορικό show με ποτό στο Chez Ali
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 540€
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES 21/3
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ A3 738 08:40 11:10
ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ A3 739 15:50 22:55
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ A3 738 13:20 16:50
ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ A3 739 17:50 22:55
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
KENZI ROSE GARDEN
ΜΑΡΑΚΕΣ
kenzi-rose-garden
HOTEL PALAIS MEDINA & SPA
ΦΕΖ
hotel-palais-medina
GRAND MOGADOR MENARA
ΜΑΡΑΚΕΣ
grand-mogador-menara