ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΠΟ 3590€

ΣΥΝΟΨΗ

14 ΜΕΡΕΣ
Ethiopian_Airlines_Logo.svg
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 23/6

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν, την Πόλη του Ακρωτηρίου. Άφιξη την επόμενη μέρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περιηγηθείτε στην κοσμική προκυμαία Victoria and Albert Waterfront, μια περιοχή με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ με ζωντανή αφρικανική και τζαζ μουσική. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΕΣ ΟΡΟΣ

Μετά το πρωινό θα ανέβουμε με τελεφερίκ στο Όρος Τέιμπλ (Table Mountain), με την επίπεδη κορυφή, για να θαυμάσουμε τη θέα από το ύψος των 1.088μ. (καιρού επιτρέποντος). Συνεχίζουμε με το κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο της Καλής Ελπίδος, που κατασκευάστηκε από τους Ολλανδούς αποικιοκράτες τον 17ο αιώνα. Θα δούμε τους Κήπους της Εταιρείας (Company’s Gardens), το Κοινοβούλιο και τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε ένα από τα εκατοντάδες οινοποιεία της οινοπαραγωγικής περιοχής του Ακρωτηρίου (Cape Winelands), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές τοπικές ποικιλίες κρασιών. Ο Δρόμος του Κρασιού (Wine Route) αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ακολουθεί το Στέλενμπος (Stellenbosch), μια από τις πιο όμορφες και καλά διατηρημένες πόλεις στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Πολλά από τα παλιά ολλανδικά της κτίρια θεωρούνται σήμερα Εθνικά Μνημεία. Σειρά έχει το χωριό Φράνσεκ (Franschhoek), με το Μνημείο και το Μουσείο των Ουγενότων, με πληροφορίες σχετικές με τη ζωή των πρώτων Γάλλων προτεσταντών που εγκατέλειψαν τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών διώξεων στα τέλη του 1600 και αναζήτησαν καταφύγιο στο Ακρωτήριο. Στη διαδρομή προς το Πάαρλ βρίσκεται η φυλακή Γκρουτ Ντράκενσταϊν (Groot Drakenstein). Η πόλη οφείλει το όνομά της στους τεράστιους γρανιτένιους ογκόλιθους. Το Μνημείο της Γλώσσας Αφρικάανς (Afrikaans) είναι ένα εμβληματικό ορόσημο, που προσφέρει πανοραμική θέα στις αμπελουργικές περιοχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΙ ΝΤΟΥΙΚΕΡ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΛΝΕΡ - ΣΑΪΜΟΝΣΤΑΟΥΝ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χερσόνησο Κέιπ. Στον κόλπο Χάουτ (Haut Bay) θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να θαυμάσουμε τις φώκιες στο νησί Ντούικερ. Στη συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή με θέα στον ωκεανό, στη λεωφόρο της Κορυφής Τσάπμαν (Chapman’s Peak Drive), θα φτάσουμε στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Με το τελεφερίκ θα αντικρίσουμε το σημείο ένωσης των δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αλλά και το διασημότερο φάρο του κόσμου. Ακολουθεί η παραλία Μπούλντερ, όπου θα δούμε και θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των πιγκουίνων. Σειρά έχει η Σάιμονσταουν (Simonstown), με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΧΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΣΒΕΛΕΝΤΑΜ - ΜΟΣΕΛ ΜΠΕΪ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Διαδρομή των Κήπων. Θα επισκεφθούμε το παραλιακό θέρετρο Χερμάνους, γνωστό για τις φάλαινες που έρχονται από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Ακολουθεί το γραφικό Σβέλενταμ, ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα διοίκησης, που χρονολογείται από το 1747. Συνεχίζουμε για το Μόσελ Μπέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΜΟΣΕΛ ΜΠΕΪ - ΝΑΪΣΝΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο τοπικό Ναυτικό Μουσείο, αφιερωμένο στον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βαρθολομαίο Ντιάζ, που το 1488 υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη για να δούμε το πρώτο ταχυδρομείο της Νότιας Αφρικής και θα αναχωρήσουμε για τη Νάισνα (Knysna), μια μικρή παραθαλάσσια πόλη σε μια πανέμορφη προστατευόμενη λιμνοθάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΝΑΪΣΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΜΑ - ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα. Μέσα στο δάσος υπάρχουν μεγάλα δέντρα, το μεγαλύτερο είναι άνω των 800 ετών και το ύψος του ξεπερνά τα 35μ. Συνεχίζουμε με το αεροδρόμιο του Πορτ Ελίζαμπεθ, το τέλος της Διαδρομής των Κήπων, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ, τη σύγχρονη μεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ/ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τους Καταρράκτες Βικτώρια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί περιήγηση στο «υδάτινο μονοπάτι των αγγέλων», εκεί όπου 550.000 κυβικά νερού πέφτουν κάθε λεπτό με πίεση σε φαράγγια με τροπική βλάστηση. Θα εντυπωσιαστείτε από το συνδυασμό του έντονου θορύβου από την πτώση του νερού, το σύννεφο του ατμού μετά την πτώση, την πολυχρωμία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόμετρο του φαραγγιού και την ηρεμία των ζώων και των πουλιών. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ/ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΜΠΕ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για ένα εκπληκτικό «σαφάρι» στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας και τον ομώνυμο ποταμό, που συγκεντρώνει πολλά άγρια ζώα και το μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων. Επιστροφή το απόγευμα στη Ζιμπάμπουε. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ/ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Νέλσπρουιτ ή Μπουμπαλάνγκα. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το πάρκο Κρούγκερ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της γύρω περιοχής (ανάλογα την αναχώρηση, η διαμονή μπορεί να γίνει σε ξενοδοχείο στο Χέιζιβιου). Το πάρκο Κρούγκερ ιδρύθηκε το 1898 από τον Paul Kruger για την προστασία της μοναδικής πανίδας και χλωρίδας της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες και πολλά είδη πτηνών. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το «σαφάρι» μας με οχήματα 4x4. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 11

«ΣΑΦΑΡΙ» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε το «σαφάρι» μας στο πάρκο Κρούγκερ με 4x4. Θα θαυμάσουμε ζώα, όπου κάποια από αυτά ίσως μόλις έχουν ξυπνήσει ύστερα από το νυχτερινό τους κυνήγι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 12

ΣΟΒΕΤΟ - ΠΡΕΤΟΡΙΑ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Απαρτχάιντ, που άνοιξε τις πύλες του το 2001. Ακολουθεί το Σοβέτο, όπου κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ αποτελούσε γκέτο του έγχρωμου πληθυσμού της πόλης. Το απόγευμα συνεχίζουμε με την Πρετόρια, την εκτελεστική πρωτεύουσα της χώρας, που απεικονίζει την ιστορία της Νότιας Αφρικής. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της πόλης με τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Δικαιοσύνης και το Παλαιό Καπιτώλιο. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, την Όπερα και τα κτίρια της Ένωσης, την επίσημη έδρα της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 13

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
ΜΕΡΑ 14

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ETHIOPIAN AIRLINES
Αεροπορικά εισιτήρια με Ethiopian Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 4* SUP
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* Sup
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
«ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ 4X4
«σαφάρι» με 4x4
ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ
Τοπικοί ξεναγοί
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα - Κέιπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργκ - Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα με Ethiopian Airlines και Πορτ Ελίζαμπεθ - Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Βικτώρια - Πάρκο Κρούγκερ
 • 12 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4* Sup (4 Κέιπ Τάουν, 1 Μόσελ Μπέι, 1 Νάισνα, 3 Γιοχάνεσμπουργκ, 3 Ζιμπάμπουε)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, είσοδοι βάσει προγράμματος
 • 2 «σαφάρι» με 4x4 (1 πρωινό & 1 απογευματινό)
 • Ολοήμερη εκδρομή με «σαφάρι» στο πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας
 • Διπλή βίζα Ζιμπάμπουε
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 1070€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
14 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ETHIOPIAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ET 765 02:45 07:35
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ ET 847 08:15 13:45
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ET 808 14:10 20:25
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ ET 764 23:30 04:30