ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

ΑΠΟ 2495€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
British Airways
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 9, 16, 19/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ

Πτήση για Λονδίνο. Άφιξη και γνωριμία με τη Βρετανική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε από το προάστιο South Kensington. Θα θαυμάσουμε τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Royal Albert Hall. Θα περάσουμε από το Knightsbridge με τα πολυκαταστήματα Harrods και Harvey Nichols. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, τα ανάκτορα του Buckingham, το Westminster με την πλατεία Κοινοβουλίου και τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Big Ben. Ακολουθεί επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, μεταξύ των οποίων και τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΕΦΛΑΒΙΚ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΕΪΚΙΑΝΕΣ - BLUE LAGOON - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ισλανδία. Άφιξη στο Κέφλαβικ (Keflavik) και άμεση αναχώρηση για τη Νότια Χερσόνησο Ρεϊκιάνες (Reykjanes), με το υπέροχο ηφαιστειακό της τοπίο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε από την ακτή το νησί Eldey, το φάρο Ρεϊκιάνες, ο παλαιότερος της χώρας, τις θερμές πηγές Gunnhuver, την περίφημη γέφυρα μεταξύ των ηπείρων στο Sandvik, την πολύχρωμη γεωθερμική περιοχή Seltunthe και την Πράσινη Λίμνη βάθους 46μ. και τους ύψους 40μ. βράχους στο Krysuvikurberg. Ακολουθεί η εκκλησία του 12ου αιώνα Strandakirkja, ο σταθμός Selatangar, η πόλη Gardur κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο στο οποίο δημιουργήθηκε η Blue Lagoon, με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις. Συνεχίζουμε με το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - DEILDARTUNGUHVER - HRAUNFOSSAR - BARNAFOSS - ΡΕΪΚΧΟΛΤ - ΧΟΥΣΑΦΕΛ

Πρωινό και αναχώρηση για τον επιβλητικό παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjökull), όπου θα βρεθούμε στα βάθη του και θα περιηγηθούμε στις σπηλιές του πάγου με το βαθύ γαλάζιο τους χρώμα. Ακολουθεί η θερμή πηγή Deildartunguhver, με τη μεγαλύτερη ροή στην Ευρώπη, οι καταρράκτες Hraunfossar, οι καταρράκτες Barnafoss ή Καταρράκτης των Παιδιών και το χωριό Ρέικχολτ (Reykholt), όπου έζησε ο Snorri Sturluson, στον οποίο οφείλεται η γνώση της Σκανδιναβικής μυθολογίας, ιστορίας και λαογραφίας. Το 1947 ανεγέρθηκε εδώ ένα άγαλμά του από το Νορβηγό γλύπτη Γκούσταβ Βίγκελαντ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Χούσαφελ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΧΟΥΣΑΦΕΛ - ΣΝΑΦΕΛΣΝΕΣ - BREIÐAFJÖRÐUR - ΧΕΛΝΑΡ

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε τη Χερσόνησο Σναφέλσνες (Snæfellsnes), με το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο και τον παγετώνα Snæfellsjokull. Στη διαδρομή μας θα δούμε το ψαροχώρι Arnarstapi, την παραλία Djupalonssandur, τον κρατήρα Saxholar κ.ά. Θα θαυμάσουμε το διάσημο βουνό Kirkjufell. Συνεχίσουμε με βόλτα με πλοιάριο στα νησιά του φιόρδ Breiða (Breiðafjörður). Συνεχίζουμε για το Χέλναρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΧΕΛΝΑΡ - «ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» - ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΣΕΛΦΟΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την παραλία Ytri Tunga, που σε αντίθεση με τις άλλες παραλίες της Ισλανδίας, το χρώμα της άμμου είναι χρυσαφί και όχι μαύρο και θα γνωρίσουμε χαριτωμένες φώκιες. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα του «Χρυσού Κύκλου». Θα επισκεφθούμε το Θίνγκβελιρ (Thingvellir, Þingvellir) με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (Alþingi 930 μ.Χ.), βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Θα δούμε το Μεγάλο Πίδακα (Geyser/Geysir), όπου θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30μ. Συνεχίζουμε με τον καταρράκτη Gullfoss, το Χρυσό Καταρράκτη, τον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjökull), όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε βόλτα με Snowmobiles. Τελευταίος μας σταθμός, η ηφαιστειακή λίμνη, στον κρατήρα Κέριντ (Kerið). Συνεχίζουμε για το Σέλφος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΣΕΛΦΟΣ - ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ - ΣΕΛΓΙΑΛΑΝΤΣΦΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΕΪΝΙΣΦΙΑΡΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη νότια ακτογραμμή του νησιού, στα ηφαίστεια Χέκλα (Hekla) και Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ (Eyjafjallajökull) και τους καταρράκτες Σκόγκαφος (Skógafoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss). Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα από το Dyrholaey View Point, στα ανατολικά οι σχηματισμοί μαύρης λάβας Ρεϊνισντρανγκάρ (Reynisdrangar) μέσα στη θάλασσα, τα τρία τρολς, στα βόρεια ο παγετώνας Μύρνταλ (Mýrdalsjökull) και στα δυτικά η μαύρη ακτογραμμή. Μπροστά από τη χερσόνησο υπάρχει μια τεράστια μαύρη αψίδα λάβας που υψώνεται στη θάλασσα, στην οποία οφείλει το όνομά της (Dyrholaey). Ο βράχος διαμορφώθηκε από τη δύναμη των κυμάτων που συντρίβονται πάνω του, σχηματίζοντας μια μεγάλη τρύπα περίπου στο κέντρο του. Ακολουθεί η Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα (Reynisfjara), με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πολυεδρικούς πετρώδεις σχηματισμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΣΕΛΦΟΣ - ΘΟΡΣΜΟΡΚ - ΛΑΝΤΜΑΝΑΛΑΟΥΓΚΑΡ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το Θορσμόρκ (Thorsmork/Þórsmörk), ανάμεσα στους παγετώνες Εϊγιαφγιαλάγιοκούλ (Eyjafjallajökul), Μίρνταλσγιοκούλ (Mýrdalsjökull) και Τιντφιαλαγιοκούρ (Tindfjallajökull). Συνεχίζουμε για το Λαντμαναλαουγκάρ (Landmannalaugar), δίπλα στο πεδίο λάβας Laugahraun, γνωστό για τις φυσικές γεωθερμικές ιαματικές πηγές του. Ακολουθεί το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με ειδικό πλοιάριο. Θα δούμε φάλαινες (αν είμαστε τυχεροί) που ζουν στα νερά της Αρκτικής και θα γνωρίσουμε τα διαφορετικά είδη τους, αλλά και τα θαλασσοπούλια. Ακολουθεί το FlyOver Iceland, ένα εικονικό ταξίδι πάνω από τα βουνά, τους παγετώνες και τα ενεργά ηφαίστεια, μέσα από φαράγγια και τα άγρια εδάφη της Ισλανδίας, μπροστά σε μια σφαιρική οθόνη 20μ. Συνεχίζουμε με περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία Χάλγκριμς (Hallgrimskirkja), το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον και το Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό. Σειρά έχει η κεντρική εμπορική λεωφόρος, η μικρή έπαυλη Χόφδι (Höfði) του 1909, το γραφικό λιμάνι, το Μέγαρο Μουσικής και Συνεδριακό Κέντρο Χάρπα (Harpa) και το περίφημο Περλ (Pearl), με το Πλανητάριο και το Μουσείο, που δεσπόζει στο λόφο πάνω από την πόλη, με την εκπληκτική θέα. Θα μάθουμε για τους παγετώνες και στο Πλανητάριο θα παρατηρήσουμε το Βόρειο Σέλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ BRITISH AIRWAYS
Αεροπορικά εισιτήρια με British Airways
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
4 ΔΕΙΠΝΑ
4 δείπνα
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λονδίνο - Ρέικιαβικ - Λονδίνο - Αθήνα με British Airways
 • 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (1 Λονδίνο, 3 Ρέικιαβικ, 1 Χούσαφελ, 1 Χέλναρ, 2 Σέλφος)
 • Πρωινό καθημερινά (7 πρωινά & 1 box στο Λονδίνο)
 • 4 δείπνα στα ξενοδοχεία (εκτός Ρέικιαβικ)
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Είσοδος στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ, στο FlyOver Iceland και στο Περλ
 • Εισιτήριο πλοιαρίου στο Ρέικιαβικ
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 650€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η παρατήρηση φυσικών και άλλων φαινομένων είναι άμεσα συνδεδεμένο από τις καιρικές συνθήκες (ορατότητα, καθαρός ουρανός κτλ.)
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
9 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ BRITISH AIRWAYS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ BA 631 08:05 10:00
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ BA 800 07:35 09:45
ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΛΟΝΔΙΝΟ BA 801 10:40 14:45
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ BA 634 20:30 02:05