ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

ΑΠΟ 2635€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 23/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Πτήση για το Ροβανιέμι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στις όχθες του Kemijoki. Γεύμα και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πατρίδα του Άγιου Βασίλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ακολουθεί δείπνο στο εστιατόριό του. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

«ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ SNOWMOBILE - ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ

Μετά το πρωινό, φορώντας τις ειδικές στολές, τα κράνη και τα γάντια θα αναχωρήσουμε για ένα «σαφάρι» με snowmobiles, περνώντας από δάση, παγωμένες λίμνες και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια. Συνεχίζουμε στη φάρμα με τα υπέροχα χάσκις, όπου θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους. Ακολουθεί βόλτα με τα έλκηθρα, αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες (στα αγγλικά). Γύρω από τη φωτιά θα απολαύσουμε ένα εκδρομικό γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Επιστροφή το απόγευμα στο Ροβανιέμι. Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΩΡΙΟ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το χωριό του Άι Βασίλη, ακριβώς πάνω στο νοητό Αρκτικό Κύκλο, όπου θα το γνωρίσουμε και θα φωτογραφηθούμε μαζί του. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ένα ψυχαγωγικό πάρκο. Συνεχίζουμε με το Snowman World, με τα γλυπτά από πάγο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε γεύμα στο «Ice Restaurant» και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα παρατηρήσουμε το Βόρειο Σέλας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, τη Ράνουα. Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες και πολική αρκούδα. Γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ - ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο Μουσείο Άρκτικουμ, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων. Μεταφορά στο πάρκο των ταράνδων, όπου θα οδηγήσουμε έλκηθρο μέσα στο δάσος! Θα απολαύσουμε το εκδρομικό μας γεύμα και τον καφέ ή το ζεστό χυμό έξω από την kota, την παραδοσιακή σκηνή των νομάδων Λαπώνων. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Ροβανιέμι για βόλτα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Διαμονή σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πλήρης διατροφή
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΦΕ
Εορταστικά μπουφέ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων
ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αρχηγός εκδρομής από την Αθήνα
ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Φόροι αεροδρομίων
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ροβανιέμι - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hotelli Metsahirvas, στο Ροβανιέμι
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά
 • Εορταστικά δείπνα όπως αναφέρονται
 • Γεύμα στο Ice Restaurant, στο χωριό του Αϊ Βασίλη
 • Μεταφορές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Χρήση σάουνας στο ξενοδοχείο
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη και δώρο για τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων
 • Είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ράνουα
 • Δώρο η είσοδος στο Μουσείο Arktikum και στο Snowman World
 • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
 • Ενημερωτικό έντυπο
 • Τοπικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων
 • Αρχηγός εκδρομής από την Αθήνα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Προαιρετική είσοδος στο Santa Park 45€/ενήλικας, 38€/παιδί 3-12 ετών, παιδί έως 3 ετών ελεύθερη είσοδος
 • Κόστος προαιρετικής εκδρομής για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος 100€/ενήλικας, 75€/παιδί 4-14 ετών. Περιλαμβάνεται μεταφορά με λεωφορείο, εκδρομικό γεύμα, ζεστά ροφήματα και πληροφορίες για το Βόρειο Σέλας από τον τοπικό ξεναγό
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας κλίνης.
 • Στο «σαφάρι» με snowmobile, ο οδηγός του οχήματος πρέπει να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η διαδρομή για την ασφάλεια των εκδρομέων.
 • Τα παιδιά έως 14 ετών για λόγους ασφαλείας κάθονται σε έλκηθρο το οποίο τραβάει το snowmobile που οδηγεί τοπικός συνοδός.
 • Παιδιά άνω των 14 ετών και με ύψος πάνω από 1.40 cm μπορούν να κάθονται ως συνεπιβάτες πίσω από το γονέα τους σε ένα snowmobile πληρώνοντας την τιμή του ενήλικα.

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

6 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ A3 4090 09:40 14:20
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ A3 4091 14:35 19:05
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOTEL METSAHIRVAS
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
metsahirvas-rovaniemi