ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ

ΑΠΟ 795€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 20/7, 27/7, 3/8, 10/8, 17/8, 24/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο 'Schiphol'. H πανοραμική περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα μας αποκαλύψει μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα, Η Πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών,με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ διπλά στις όχθες του ποταμού Άμστελ. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του 'διάσημου' ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το κέντρο του Άμστερνταμ όντας πεζοδρομημένο στο μεγαλύτερο μέρος του, περιπατείτε και αυτό ακριβώς θα κάνουμε! Με την συνοδεία μας θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στην πλατεία του Βάτερλο με το σύγχρονο δημαρχείο, διασχίζοντας την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την κεντρική πλατεία Dam, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό. (Μετάβαση με μετρό και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του).

ΜΕΡΑ 2

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - «COSTER DIAMONDS» - ΒΟΛΕΝΤΑΜ - ΦΑΡΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Η σημερινή μας εκδρομή είναι αφιερωμένη στην Ολλανδική ύπαιθρο και το Ψαροχώρι του Βολενταμ. Θα κάνουμε βόλτα στο όμορφο ψαροχώρι και στο γραφικό λιμανάκι του. Εκεί τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα, τυρί, ξεκινώντας έτσι το 'ταξίδι τους' για τις αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου, να χαζέψουμε τα απέραντα βοσκοτόπια, και να εξερευνήσουμε τον 'παλιό τρόπο ζωής'. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών. Εκεί, 'η μικρή Ολλανδέζα', ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! γέφυρες για να ολοκληρώσουμε στη 'πλατεία των Μουσείων'. To Άμστερνταμ ως Παγκόσμια 'Πρωτεύουσα' επεξεργασίας διαμαντιών, φιλοξενεί τους μεγαλύτερους οίκους κοπής παγκοσμίως, έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπειο της πόλης, τον γνωστό οίκο 'Coster Diamonds'. Εκεί θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά 'κομμάτια' καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

ΜΕΡΑ 3

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πρώτος σταθμός μας το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης με τους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus'. Συνεχίζουμε για το Ντελφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Χάγη, έδρα διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' -Διεθνές Δικαστήριο, και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Καταλήγουμε στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ.. 'χτυπάει η καρδιά' της Ευρώπης. Θα ανακαλύψουμε την 'μαγεία' που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.
ΜΕΡΑ 4

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση. Η Σημερινή μέρα περιλαμβάνει περίπατο στο ιστορικό κέντρο και είναι αφιερωμένη στην 'Πρωτεύουσα της Ευρώπης'. Θα διασχίσουμε πεζοί την Αvenue Louise και την Boulevard de Waterloo, λεωφόρους που φιλοξενούν τα επώνυμα καταστήματα, θα απολαύσουμε την απρόσκοπτη θέα από την 'Άνω Πόλη' και το 'Μπαλκόνι' της Ευρώπης. Θα συνεχίσουμε μέσω της πλατείας Sablon με τα αριστοκρατικά μπιστρό, καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των Συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών χαρακτηρίζεται ως 'η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως'!

ΜΕΡΑ 5

ΒΑΛΛΩΝΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Μετά το πρωινό μας ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαλλωνία - Λουξεμβούργο (κόστος 90€). Καθ’ οδόν θα διασχίσουμε τον Βελγικό Νότο, μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στη Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της, την Ντινάντ. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο διπλά στον ποταμό Λέσε, που διαρρέει την περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα είναι ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών, αλλά και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απρόσκοπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία 'των όπλων' Place d' Armes κα. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

ΜΕΡΑ 6

ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΙΖ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Εκεί ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων θ δούμε, το πάρκο με τη 'Λίμνη της Αγάπης', το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στην Μπρυζ και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση μας για την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ
Πρωινό
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
Ξεναγήσεις
ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός / Συνοδός
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Άμστερνταμ / Βρυξέλλες - Αθήνα με Aegean Airlines
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Άμστερνταμ, 3 Βρυξέλες, 1 Μπρυζ)
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο ή προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η αναχώρηση 24/8 δεν πραγματοποιεί διανυκτέρευση στη Μπρυζ και πραγματοποιεί 3 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ και 3 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλες
Οι αναχωρήσεις 27/7, 10, 24/8 εκτελούνται αντίστροφα

7 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES | 20/7, 3/8 17/8
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ A3 624 08:30 11:10
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ Α3 623 20:05 00:10
7 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES | 27/7, 10/8, 24/8
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ A3 620 08:55 11:15
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ Α3 627 16:35 20:50
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
BEST WESTERN BLUE TOWER
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Best-Western-Blue-Tower
NH BRUSSELS LOUISE
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
NH-catania-centro
ACADEMIE
ΜΠΡΙΖ
holiday-inn-munich-city-centre