ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ

ΑΠΟ 895€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
Sky Express
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 12, 19, 26/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη, που συνέδεσε το όνομά της με την Αναγέννηση, τη θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες, τον ουμανισμό και τη «Δίκη της Νυρεμβέργης», που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα δούμε το σύμπλεγμα κτιρίων του Δημαρχείου στην ιστορική πλατεία Marktplatz και τους Ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Pegnitz και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΕΡΝΤΛΙΝΓΚΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ρότενμπουργκ, πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ. Θα περιηγηθούμε πεζή στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσουμε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο και τη θέα από το μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος και να κάνετε βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε τη μοναδική οχύρωση της πόλης. Συνεχίζουμε για το Νέρντλινγκεν, που περικλείεται από ένα ολοκληρωμένο τείχος. Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο κεντρικό πρατήριο της Adidas και αναχώρηση για τη «Ρώμη της Φρανκονίας», το Μπάμπεργκ, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τη μοναδική γέφυρα του ποταμού Pegnitz, με το εντυπωσιακό παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό (10ου-13ου αιώνα), έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία και το παλαιό και νέο Ανάκτορο. Μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες που ειδικεύονται στην παρασκευή της καπνιστής μπίρας. Συνεχίζουμε για το Βίρτσμπουργκ (Würzburg). Θα θαυμάσουμε το κάστρο του Marienberg, που αποτέλεσε την κατοικία των Πριγκίπων-Επισκόπων για περισσότερα από 500 χρόνια, το Πανεπιστήμιο και εντυπωσιακούς αμπελώνες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το παλάτι Residenz (UNESCO). Ακολουθεί ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Κίλιαν, το παλιό Δημαρχείο, η Κεντρική Αγορά κ.ά. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κάποια από τις ποικιλίες κρασιών ή να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μάιν. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΝΤΑΧΑΟΥ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης (Konzentrationslager) που δημιούργησε η Γκεστάπο στην πόλη Νταχάου. Εκεί συγκέντρωναν και βασάνιζαν αρχικά τους αντιστασιακούς Γερμανούς και αργότερα αιχμαλώτους κάθε ηλικίας, κυρίως Εβραίους και διάφορες άλλες πληθυσμιακές ομάδες ή μειονότητες από τις χώρες που καταλάμβαναν και λειτούργησε μέχρι τη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Στα 12 χρόνια λειτουργίας του φυλακίστηκαν περισσότερα από 200.000 άνθρωποι και θανατώθηκαν περισσότεροι από 43.000. Ακολουθεί το Μόναχο. Θα επισκεφθούμε το μπαρόκ ανάκτορο Νύμφενμπουργκ, το «Κάστρο της Νύμφης» που υπήρξε η κύρια θερινή κατοικία του οίκου των Βίττελσμπαχ. Πεζή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή Marienplatz με το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο και το ρολόι του επιβλητικού νέου Δημαρχείου. Συνεχίζουμε με την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό Ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι Residenz. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΜΟΝΑΧΟ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ - ΜΟΝΑΧΟ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein), που δεσπόζει στο λόφο, του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β’. Συνεχίζουμε με το χωριό Ομπεραμεργκάου, γνωστό για τα ζωγραφιστά σπίτια του και την ανά δεκαετία θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού. Πεζή περιήγηση όπου θα θαυμάσουμε ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου, από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΜΟΝΑΧΟ - ΧΕΡΕΝΧΙΜΖΕΕ - ΜΠΕΡΧΤΕΣΓΚΑΝΤΕΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΝΙΓΚΖΕ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Εναλλακτικά ακολουθήστε μας στην προαιρετική μας εκδρομή. Αναχώρηση για το Χέρενχιμζεε (Herrenchiemsee), ένα συγκρότημα βασιλικών κτιρίων στο μεγαλύτερο νησί της λίμνης Χίμζεε, το Χέρενινσελ. Αγοράστηκε από το Βασιλιά Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας το 1873, ο οποίος μετέτρεψε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε κατοικία, γνωστή ως Παλαιό Ανάκτορο (Altes Schloss). Από το 1878 και μετά, ανέγειρε το Νέο Ανάκτορο (Neues Schloss), με πρότυπο εκείνο των Βερσαλλιών. Επίσκεψη στο παλάτι και τους κήπους του και αναχώρηση για το γραφικό Μπερχτεσγκάντεν (Berchtesgaden), με το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο που απλώνεται σε 3 γειτονικές κοιλάδες. Θα θαυμάσουμε το αλατωρυχείο του Μπερχτεσγκάντεν (Salzbergwerk Berchtesgaden) και ακολουθεί η λίμνη Κένιγκζε (Königssee). Ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
Αεροπορικά Εισιτήρια με Sky Express
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ
Είσοδος στο Κάστρο Νοϊσβανστάϊν
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα με Sky Express
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (3 Μόναχο Courtyard City Center Munich 4*, 3 Νυρεμβέργη NH Nurnberg 4*)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Είσοδος στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 300€
 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις 100€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής
7 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ GQ 870 10:20 11:55
ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ GQ 871 12:55 16:30