ΛΑΠΩΝΙΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ

ΑΠΟ 3350€

ΣΥΝΟΨΗ

11 ΜΕΡΕΣ
Scandinavian Airlines aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 22/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΕΛΣΙΝΚΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και περιήγηση στην «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΕΛΣΙΝΚΙ

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και να γευτούμε τοπικά εδέσματα στην κλειστή αγορά τροφίμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΚΟΥΟΠΙΟ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κουόπιο (Kuopio), μια πόλη της κεντρικής Φινλανδίας, που περιβάλλεται από τη λίμνη Κάλαβεσι. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Πουίχο (Puijo Tower), ύψους 75μ. και θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια ακολουθεί το περίφημο Northern Lights Hunting (Κυνήγι του Βόρειου Σέλαος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΟΥΟΠΙΟ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ - ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε ένα αγρόκτημα χάσκις, όπου θα ενημερωθούμε για τη ζωή τους και τη φύση της περιοχής. Ακολουθεί το «σαφάρι με χάσκις» σε μια διαδρομή 5χλμ. Συνεχίζουμε για το Κούουσαμο (Kuusamo) που βρίσκεται στη Διοικητική περιφέρεια της Βόρειας Οστροβοθνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και σειρά έχει το Northern Lights Hunting (Κυνήγι του Βορείου Σέλαος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - SNOWMOBILE SAFARI

Μετά το πρωινό, φορώντας τις ειδικές στολές μας, θα ξεκινήσουμε το «σαφάρι» μας με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Πρωινό και επίσκεψη στο βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, τη Ράνουα. Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες και πολική αρκούδα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Στο χωριό του Άγιου Βασίλη θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Θα μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον Αρκτικό Κύκλο, το βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης και θα παραλάβουμε το γνήσιο δίπλωμα της διάσχισής του. Άφιξη και τακτοποίηση σε γυάλινα ιγκλού απ’ όπου πιθανότατα να θαυμάσουμε το Βόρειο Σέλας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ - ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο σε μια διαδρομή μέσα από τα χιονισμένα δάση. Στη συνέχεια ακολουθεί το Μουσείο Άρκτικουμ, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκτικής, καθώς και το τρόπο ζωής των Λαπώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΛΟΥΛΕΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση για Λουλέα (Luleå), όπου ακολουθεί μια εκπληκτική κρουαζιέρα με παγοθραυστικό. Διατίθενται ειδικές θερμικές στολές σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά τη στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΛΟΥΛΕΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη ή «Βενετία του Βορρά». Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο, την Όπερα και τους βασιλικούς κήπους. Θα περιηγηθούμε πεζή στην παλιά πόλη Gamla Stan και θα δούμε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό και το Μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ. Συνεχίζουμε προαιρετικά με το Μουσείο Βάσα, ένα πλοίο του 17ου αιώνα. Βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628 και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια. Τέλος, ακολουθεί το περίφημο Μετρό της Στοκχόλμης, ο σταθμός Tensta του οποίου κοσμείται με τους στίχους του ποιήματος «Γράμμα στο Ζολιό-Κιουρί» του Γιάννη Ρίτσου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρωτοχρονιάτικο δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 11

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES & SCANDINAVIAN
Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines & Scandinavian
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ
Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ ΚΑΙ SNOWMOBILES
Σαφάρι με χάσκις και snowmobiles
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ελσίνκι - Στοκχόλμη - Αθήνα με Aegean Airlines και Λουλέα - Στοκχόλμη με Scandinavian
 • 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3 Ελσίνκι Scandic Grand Marina 4*, 1 Κουόπιο Scandic Kuopio 4*, 2 Κούουσαμο Scandic Rukahovi 4*, 2 Ροβανιέμι Santa's Igloos Arctic Circle, 1 Λουλέα Clarion Sense Lulea 4*, 1 Στοκχόλμη Scandic Anglais 4*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
 • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
 • Επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα και στο Μουσείο Άρκτικουμ
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 400€
 • Check points, φόροι πόλεων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ποτά
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID-19 για ταξιδιώτες έως 75 ετών
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

11 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SCANDINAVIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΛΟΥΛΕΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ SK 009 13:20 14:20
11 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ A3 764 15:00 18:45
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ A3 761 12:30 17:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
SCANDIC ANGLAIS
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
scandic-anglais-stockholm
SCANDIC GRAND MARINA
ΕΛΣΙΝΚΙ
Scandic-Grand-Marina
SCANDIC RUKAHOVI
ΡΟΥΚΑ
Scandic Rukahovi