ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΠΟ 1345€

ΣΥΝΟΨΗ

11 ΜΕΡΕΣ
Iberia Vueling
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 23/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 ispania tour map

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και περιήγηση με το πούλμαν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Montjuic και το Ολυμπιακό Στάδιο και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο MNAC. Συνεχίζουμε με την Plaza España, την Gran Via και το Passeig de Gracia, με το Τετράγωνο της Διχόνοιας όπου βρίσκεται η Casa Batlló του Gaudi και η Casa Milá. Σειρά έχει το Ολυμπιακό Λιμάνι και η Barceloneta. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στη διάσημη Ramblas, το Mercado de la Boqueria ή στον Καθεδρικό Ναό. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε τη συνοικία Born με τα μικρά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε δύο χαρακτηριστικά δείγματα του Καταλανικού Μοντερνισμού (UNESCO). Θα ξεκινήσουμε από το Hospital de la Santa Creu i Sant Pau του Lluís Domènech i Montaner, όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια συνέχιζε να λειτουργεί ως νοσοκομείο. Σειρά έχει το αριστούργημα του Antonio Gaudi, η περίφημη εκκλησία Sagrada Familia. Ακολουθεί προαιρετική ξενάγηση στο Park Guell του Gaudi, τέλειο παράδειγμα αρμονίας φύσης και αρχιτεκτονικής (UNESCO). Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Arc de Triomf (Αψίδα Θριάμβου) και στο Parc de la Ciutadella. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΧΙΡΟΝΑ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χιρόνα όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, με το μεγαλύτερο κλίτος Γοτθικού Ναού. Θα περιηγηθούμε πεζή στην εβραϊκή συνοικία Coll, όπου κατοικούσαν οι Σεφαρδίτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492. Συνεχίζουμε με το Φιγκέρες, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο-θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατο του και τη μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επιστροφή στη Βαρκελώνη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βαλένθια. Θα περάσουμε από την παλιά πόλη και θα δούμε το δημαρχείο που προσδίδει ένα στιλ αναγεννησιακού μπαρόκ και ήταν έδρα των Ρεπουμπλικάνων την εποχή του εμφυλίου και το Lonja de la Seda (UNESCO). Συνεχίζουμε με το παλάτι του Marques de dos Aguas, σημερινό μουσείο κεραμικής. Θα περιηγηθούμε πεζή στην αγορά με το παλιό χρηματιστήριο και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό με τον πύργο Mikelet. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Γρανάδα, χτισμένη στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό λόφο της Αλάμπρα («το κόκκινο κάστρο» στην Αραβική γλώσσα), ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Δίπλα στην Αλάμπρα θα βρούμε τον ειδυλλιακό κήπο Χεναραλίφε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη Θάμπρα Μόρα (Zambra Μora), την αρχική τσιγγάνικη εκδοχή του Φλαμένκο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΓΡΑΝΑΔΑ - ΜΑΛΑΓΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη Γρανάδα. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και την πλατεία Bib Rambla. Αναχώρηση για τη Μάλαγα, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Χιμπραλφάρο (Gibralfaro), το μουσουλμανικό κάστρο-παλάτι Αλκαθάμπα (Αlcazaba), το Ρωμαϊκό θέατρο του 1ου αιώνα π.Χ., τον Καθεδρικό Ναό και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Δοκιμάστε κάποια από τα εδέσματα της ανδαλουσιανής κουζίνας και περιηγηθείτε στον πεζόδρομο Λάριος. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Πικάσο ή το Κέντρο Πομπιντού, κάνοντας μια βόλτα στην Αποβάθρα 1. Άφιξη το απόγευμα στη Σεβίλλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΣΕΒΙΛΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στο Πάρκο της Μαρίας Λουίζα, την Πλατεία Αμερικής και την Πλατεία Ισπανίας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πρώην Εβραϊκή συνοικία, που σήμερα ονομάζεται Σάντα Κρούθ (UNESCO). Θα επισκεφθούμε το Αλκαζάρ, όπου δεσπόζει το Αραβικό Παλάτι, κλασσικής αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Χιράλδα με το μιναρέ-καμπαναριό. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Κολόμβου, το χρυσοποίκιλτο κεντρικό παρεκκλήσι και σημαντικοί πίνακες του ζωγράφου του Μουρίλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε φλαμένκο στην πόλη που γεννήθηκε. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΚΟΡΔΟΒΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Κόρδοβα, περνώντας τη Σιέρα Μορένα. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας που θα μας οδηγήσουν στην περίφημη Μεθκίτα. Πάνω από 800 κολώνες (πολλές εξ αυτών των ελληνιστικών χρόνων) κρατούν πάνω στις αψίδες τους ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς του 9ου και 10ου αιώνα. Αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 9

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΣΕΓΚΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε πεζή. Θα περάσουμε από την Plaza Colon, το Paseo de Recoletos την Plaza de Cibeles με την Τράπεζα Ισπανίας, το Δημαρχείο και το Paseo del Prado. Άφιξη στην Πινακοθήκη ΠΡΑΔΟ όπου μεταξύ άλλων θα απολαύσουμε αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ και Γκόγια καθώς και πίνακες της Βενετικής Σχολής, όπως του Tintoretto ή της Φλαμανδικής Σχολής, όπως του Rubens. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε και άλλα έργα ή να επισκεφθείτε το κατάστημα του μουσείου. Στη συνέχεια μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική μας εκδρομή στη Σεγκόβια, όπου θα περιηγηθούμε πεζή και θα δούμε το 2.000 ετών Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την Plaza Mayor και το Κάστρο-Παλάτι Alcazar. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε τοπικά εστιατόρια εδέσματα όπως το cochinillo ή το γλυκό Ponche Segoviano. Επιστροφή στη Μαδρίτη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την «Πόλη των Τριών Πολιτισμών», το Τολέδο. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα, όπου θα δούμε πίνακες του El Greco όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Συνεχίζουμε με την εκκλησία Santo Tomé, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ». Ακολουθεί επίσκεψη σε εργοστάσιο με «Damasquinad», Τολεδανική τέχνη που προέρχεται από την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στη Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για αγορές στη συνοικία Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή να περιηγηθείτε στην Πλάθα Μαγιόρ. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 11

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ VUELING/IBERIA
Αεροπορικά Εισιτήρια με Vueling/Iberia
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
4 ΔΕΙΠΝΑ
4 δείπνα
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρκελώνη - Μαδρίτη - Αθήνα με πτήσεις της Vueling/Iberia
 • 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3 Βαρκελώνη Hotel St. Moritz 4*, 1 Βαλένθια Hotel Rey Don Jaime 4*, 1 Γρανάδα Hotel Gran Luna 4*, 2 Σεβίλλη Hotel Sevilla Center 4*, 3 Μαδρίτη Hotel Gran Versalles 4*)
 • Πρωινό καθημερινά
 • 4 δείπνα (1 Βαλένθια, 1 Γρανάδα, 2 Σεβίλλη)
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ενημερωτικά έντυπα/χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 145€
 • Κόστος προαιρετικής ξενάγησης τη 2η μέρα και είσοδος στο Park Guell 35€/άτομο (ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα)
 • Κόστος προαιρετικής εκδρομής στη Σεγκόβια 50€/άτομο (ελάχιστη συμμετοχή 15 άτομα)
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ακουστικά
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά
 • Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την αγορά των εισιτηρίων της Sagrada Familia, του Park Guell και της συμμετοχής στην προαιρετική ξενάγηση θα πρέπει να δηλωθεί και να πληρωθεί κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο την πρώτη ημέρα, στο συνοδό του γραφείου μας.

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
11 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΗ ΜΕ IBERIA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ IB 3150 10:35 15:10
11 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΗ ΜΕ VUELING
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ VY 8101 11:50 14:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOTEL ST.MORITZ BARCELONA
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
st-moritz-hotel-barcelona
REY DON JAIME
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
rey-don-jaime-valencia
SERCOTEL GRAN HOTEL LUNA DE GRANADA
ΓΡΑΝΑΔΑ
sercotel-gran-hotel-luna-de-granada
HOTEL SEVILLA CENTER
ΣΕΒΙΛΗ
hotel-sevilla-center
GRAN VERSALLES
ΜΑΔΡΙΤΗ
Gran-versalles-madrid